Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 52 z 54 PrvníPrvní ... 2425051525354 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 766 až 780 z 797

Téma: Loox n5x0 series - ROM update na Windows Mobile 6.x (WM6.x)

  1. #766
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    134

    Ahoj.
    Dik za pripomienky. Vsetky veci vznikli historickou upravou prispevku a kedze nemam tolko casu sa tomu venovat je to v takom stave ako to je.(
    Ale k tvojim pripomienkam:O :

    Na uvod chcem zdoraznit ze flashovanie nie je vobec pre zaciatocnika a preto by mal clovek vediet co robi a poznat veci (mnoho z veci na ktore odkazujes su skusenejsiemu lahko pochopitelne a nestaci precitat napr. len tuto diskusiu ale aj ine - to je moj nazor - prosim nekamenovat).

    1. nebolo to prave na zaciatku, ale presunul som to nizsie - myslim, ze clovek znali veci vie co APN je a na co sa pouziva
    2. v predchadzajucich ROMkach to bolo potrebne a historickym vyvojom to tu zostalo - presunute nizsie
    3. postup prelozeny - dufam ze je to uz zrozuitelne
    4. odkaz doplneny
    5. co k tomu dodat?
    6. na konci je aj navod na zalohovanie. Nez nieco idem spravit, tak si to prejdem cele a nejdem na to hura systemom (dakujem Zivanovi za upravu)

    Co sa tyka dalsich pripomienok tak je mi luto, ale naozaj uz nemam tolko casu sa venovat tejto problematike. Na tieto super stranky zial chodim uz len sporadicky.

    Co sa tyka GPS problem co popisujes. Ja som si rovnako ako ty nastavil port tak ako bol v povednej ROM a iGO a TOMTOM funguju bez problemov. GPSLocator nepouzivam (vsimol som si ze nefunguje).
    Ja pouzivam verziu 63.1 a funguje super.

    To je asi vse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #767
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    150

    K tomu APN.
    Mě např s N560 a tel SE C902 APN není potřeba.
    Tel se normálne připojí i bez tohoto dodatku. Tzn že u některých typů tel to není třeba nastavovat. U starých ještě ano, jako povinný parametr modemu.

    Narazil jsem na jiný problém. Fungovalo mi to, ale najednou mi to už nefachá, zkusil jsem i HR.
    Popis problém: PDA se připojí přes tel, vše ok, ale ať dělám co dělám, nemůžu nic načíst, měl jsempocit, že za to může něco s dns, ale prostě jsem ten problém neodhalil.
    Myslím, že vše je nastaveno správně, když se pda přes tel připojí, ale ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #768
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    181

    2 hedra:
    V mnoha bodech jsem zajedno (zjednodušení pro začátečníky), ale na druhou stranu - pokud už se někdo pouští do flashování, tak je určitý předpoklad počítačové gramotnosti. Tzn. mám-li problém, dovedu ho pomocí vyhledávání rychle vyřešit. Nerozumím-li něčemu, je mnoho možností jak si informace rychle najít. Nepíšu to proto, že bych Tě chtěl nějak shazovat, ale pisatel prvního příspěvku se dostal do stádia, kdy mu jeho návod přijde naprosto srozumitelný, protože už to dělal x-krát a snažil se to ostatním zjednodušit pro něj (a pro spoustu ostatních) "jednoduchým" návodem. Samozřejmě na topic narazí spousta dalších lidí, kteří by potřebovali i detaily "klepni levým tlačítkem myši" atp. Naštěstí se tito uživatelé moc neozývají. Jsi prostě jeden z mnoha, kteří si na to nakonec přišli sami (stejně jako já), jen se ozvali. A je to podle mého jen dobře, otázky typu: "něco mi to píše, co mám dělat?" by degradovaly celý topic. Stejně jako APN - sám jsem tu kdysi psal návod, jak to zprovoznit. Hledal jsem to asi 2 hodiny a tenkrát moc (skoro žádný) návodů nebylo. Takže ten, kdo to potřebuje, ví o co se jedná. Ale i tak Tvůj příspěvek a spigotova reakce určitě pomůže dalším začátečníkům flashování, takže dobře za něj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #769
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    181

    Trochu z jiného soudku a žádost o pomoc: potřebuji zjistit, jak vyextrahovat soubory z původní ROM (nbf). Zatím jsem strávil 3 hodiny pokusy a extrakce se mi zatím nepodařila tak, jak bych očekával (prostě nijak). Zkoušel jsem programy, co jsem kde našel a buď to bylo pro jiný typ ROM nebo mi to z 30MB vyextrahovalo 3 MB. Mohl by mne prosím někdo zkušený posunout správným směrem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #770
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nova verze WM6.1 063.05 ve trech provedenich - Lite, Optimal, Full

    Edit:
    A v rychlem sledu jsou tu verze 063.06 (EN) a 063.07 (EN).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #771
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mám doma dva Looxe N560 se 128MB RAM (upgradovanou) a narazil jsem na zajímavý problém. Zatím co na starším kousku jdou naflashovat všechny ROMky do N560, které jsem kdy/kde našel, tak do toho novějšího kusu jdou jen některé?!

    Jde: WM6.0 newplow 64MB, WM6.1 63.1 128MB newplow.
    Nejde: WM5 original 128MB, WM6.1 63.5 všechny verze, ani WM6.5 Alfa newplow 128MB.

    Flashování pokaždé skončí hláškou "Error during transfer ... bla bla bla ..." v okamžiku, kdy dojede do konce první progress bar v obrazovce s delfínama.
    V PDA se akorát zresetuje datum a čas, jinak vše zůstane nedotčené.

    Co jsem zkoušel dělat, abych ty nejdoucí ROMky do Looxe dostal:

    - baterie nabitá na 100%, vytažená karta, hardreset (ani jedno ale není nutné, vím ze staršího kousku) - stejný problém
    - nahrál jsem WM6.1 63.5LITE do starého kousku, udělal z něj zálohu ROM pomocí Newplowova SW a zkusil nahrát do nového kousku - stejný problém
    - pomocí mtty.exe jsem zkusil natlačit WM6.1 63.5LITE - stejný problém

    Už nevím co jiného zkusit, ale hlavně me vytáčí, že nevím proč některé ROM jdou a některé ne?! Nemá to logiku... Newplowovi jsem to psal do Guest Booku, ale nereagoval na to ani on, ani nikdo jiný. Napsal jsem to amatérskou angličtinou, možná by to chtělo rusky, nevím :-/ (pokud má někdo možnost, přeložte mu to tam prosím ;-)

    Každopádně stejné případy jsem na forech našel i od jiných uživatelů, ale je jich velmi málo a řešením se nikdo jaksi nezabýval... Takže kdyby někdo věděl, díky za radu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #772
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    11

    Já se zase po upgradu paměti na 128MB dostal do stádia, kdy mi nejde nahrát žádná ROM. U PDA to končí na horolezcích, u počítače resetem PC při spuštění mtty.exe. To je, myslím, po 24 hodinách slušný výsledek. Píšu to sem hlavně proto, abych se uklidnil a PDA i PC nezkoušel prohodit zdí.
    Předchozí pokusy nahrát ROM skončily na tom, že se ROM nahraje, ale při flashování naskočí na PDA malý kousek progress baru ... a pak se PDA resetuje, flasher prohlásí že se k němu nemůže připojit a já zase koukám na horolezce...

    Edit:
    No vida, stačilo napsat namíchnutou a podařilo se nahrát aspoň původní WM5... Tak jdu zkoušet dál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #773
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    29

    mohu se optat jak, kde a za kolik upgrade ty RAMky?
    btw dej vedet jak to nakonec dopadlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #774
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    to Lien :
    jak si dopadl ? Existuje WM5 se 128MB podporou ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #775
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Já používám N560.WM6.1.063.1g.SDHC a vše funguje bez problémů...v novějších verzích se mi někdy samo PDA restartovalo, nebo se vyplo při spuštění nějakého programu, ale WM6.1.063.1g.SDHC mi běží zatím asi třetí měsíc dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #776
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od tester_pedro
    mohu se optat jak, kde a za kolik upgrade ty RAMky?
    btw dej vedet jak to nakonec dopadlo
    Co se týká upgrade RAM, napiš SZ Pitkovi, má příspěvek hned pod tebou. Z vlastní zkušenosti ho můžu plně doporučit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #777
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od pitka
    to Lien :
    jak si dopadl ? Existuje WM5 se 128MB podporou ??
    Ano, existuje... od pupse... ale stejně se mi nedaří ji do PDA nahrát. Poté co se mi podařilo nahrát původní WM5 (64MB), jsem při pokusu o flash na 'WM6.1 63.1 128MB newplow' skončil zase na horolezcích. No a nahrát zpět WM5 original (64MB) už se mi nepodařilo - nepodaří se nahrát ROM do PDA. Skončí na cca 99% , chvíli mlčí a pak prohlásí že se mu nepodařilo hrát ROM do zařízení a skončí. Dál jsem nepostoupil, neměl jsem na to ani nervy ani čas. O víkendu jsem řešil bydlení, takže pokračování bude až dnes. Určitě dám info. Nebo aspoň poprosím docenta Chocholouška aby sem napsal místo mě, protože já už budu někde ve svěrací kazajce

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #778
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    11

    Takže hurá hurá... poté co jsem bezúspěšně bojoval s updatem LOOXe jsem poslal PDA pitkovi, ten zakouzlil :yes: a dneska ráno mi PDA dorazilo zpět. Hned jsem tam vyzkoušel narvat WM 6.5 od Neplowa a ono to kupodivu funguje
    Další info bude případně následovat po instalaci dalšího SW a testech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #779
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    181

    Tak jaké jsou zkušenosti s WM 6.5?

    EDIT den poté: zatím zkušenosti pozitivní, i přes menší volnou paměť po upgradu vše, co používám, běhá bez problému...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #780
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Nainstalil jsem WM 61_21028_065_10_sdhc, ale mám problém v nastavení mailu.....nelze vytvořit nový účet. Když zadám vytvořit nový účet, tak mi vyskočí okno pro novou zprávu a nikde nenastavím nový účet. Ve starších ROMkách to fugovalo jak má. Zkoušel někdo tuto ROMku?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 52 z 54 PrvníPrvní ... 2425051525354 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HP iPAQ hw6500 Mobile Messenger Series ROM Update ver. 1.12
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-08-2007, 22:39
  2. Loox n5x0 series ROM update - WM5 AKU 3.5.0 a AKU 3.5.2 & WM6
    Od spigot_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 334
    Poslední příspěvek: 15-08-2007, 10:09
  3. Windows Mobile 5.0 update na LOOXech serie 700
    Od Milan Švec v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 16-11-2006, 13:33
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-06-2004, 09:22