Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jak fungují licence TOMTOMa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    Zajímalo jaká je licenční politkla TomToma. Když si dnes koupím TomTom navigátor 6 je upgrade na 7 zdarma (předpokládám že 7 bude když už je na "pevných" navigacích). Navíc jsem koukal že v obchodech se prodává tomtom s mapami CZ,SL,PL,MA, ja bych chtěl ty mapy SK, CZ, HU, PL, EE, LT, LV, HR, SLO, které jsou dle diskuzí momentálně nejnovější a i ta oblast by mi vyhovovala, co s tím ???
    A poslední otázka upgrade map - na forech jsem koukal že stále vycházejí nové verze map. Když si kopím mapu verzi např 660.000....., tak je upgrade na verzi 670........ zdarma nebo placený.
    Díky Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    41

    Ohledně map. Jako když si koupíte auto. Taky vám nikdo zadarmo nedá Octavii II když jste si koupili I. Upgrade neexistuje. Musíte si koupit novou, za plnou cenu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    Ale narozdíl od map tu oktávii můžu prodat. Pokud chci nover region tak to chápu, ale u stejné mapy platit znouvu plnou cenu je hodne na ho... Uz se nedivim že mi různý lidi od koupi odrazujou.:no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Ono to chce taky trošku kapánek přemýšlet a posoudit, jestli tu novou mapu potřebuju... Pokud se od té staré liší ve 2 kruhových objezdech, tak asi těžko, že.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    133

    Docente SOUHLAS. Ale upřímně, jak zjistit legální cestou rozsah změn, to znamená - jak vyhodnotit potřebu update. Bohužel, TomTom se v této oblasti chová dosti macešsky. I když, může to být i úmysl - tzv. marketingová politika
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Citace Původně odesláno od Docent
    Ono to chce taky trošku kapánek přemýšlet a posoudit, jestli tu novou mapu potřebuju... Pokud se od té staré liší ve 2 kruhových objezdech, tak asi těžko, že.
    Přidané průjezdní Rakousko a východní provincie, plus spravné ukončení D11 a popisy ulic v menších městech atd. je asi opravdu třeba posoudit. Aktualizace map je NIKDY nekončící proces, nejen u TT. S tou cenou na ně musíme tlačit my, zákazníci, nikdo jiný to neudělá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    Je mi jasné, že aktualizace je nikdy nekončící proces - právě proto mě tolik štve tato cenová polika. Chápu, že vylepšení map se musí něka zaplatit, ale platit znovu plnou cenu dadé mapy není rozhodně to pravé. Nevíte náhodou někdo kdy vyjde TT7 pro PDA ??? Asi si počkám na tu 7 - oni do tý doby určitě upravěj i mapy (teda pokud to nemá vyjít za půl roku).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Verze 7 ve mně budí docela rozpaky, a to díky možnosti provádět opravy map a předávat je někam, kde si je mohou ostatní stahovat...
    Urkitě je většina lidí, kteří budou hlásit chyby a změny, pak ovšem bude na 1000% menší skupina blbů, kteří budou hlásit nesmysly, už proto, že to v jejich debilních hlavách bude vypadat jako náramně podařený fór...
    Pokud někdo pamatujete server www.automobil.cz a databázi cen benzínu, tak mně jistě dáte zapravdu.


    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    To je sice pravda, ale zase na druhou stranu je pár míst, u kterých bych si chybu opravil rád a teď to nejde. Je to hlavně otázka jak to bude fungovat a jestli bude před nahráním nějaké takové "záplaty" vidět co konkrétně to upravuje, aby si každý mohl zkontrolovat co mu to z mapou udělá ještě než to nainstaluje. A hlavní otázka je kdy to bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    20

    osobne jsme taky zvedavej na 7. Vsude nabizeji aktualizace map zdarma a muzete mapy i menit. Ale jak to ve skutecnosti je a co Vam tyto aktualizace umozni je zatim ve hvezdach. Ja si musim pockat do pondelka, protoze Go 720 uz mam na ceste. Vcera, 16. srpna, se objevili v CR, tak uvidime. A to ma dokonce celou mapu Veropy vcetne nove pokrytych uzemi z mapy Vychodni Veropy (Chorvatsko, Slovinsko), takze cesta do Chorvatska bude vest pres Rakousko, protoze tam ja to taky. Kdyztak dam vedet s vlastnimi zkusennosti, sam jsme na tu novinku zvedavej.

    ) MARVAS
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    77

    V ČR se ojbevil již dříve. Já jej prvně viděl vyskládané na velké paletě při procházce po velkoobchodním skladu někdy před týdnem Dost mě to překvapilo, protože původní zprávy hovořili o dostupnosti až v listopadu. Snad to nebude proti pravidlům udělat malou reklamu Kdo jezdíte kolem EUROPARKU ve Štěrboholích, tak je tam takové malé elektro, kde je momentálně GO720 k vidění a prodeji. VO má ještě přes 40ks, takže kdo jste fanda nových technologií a fandíte tomtomu zajděte se podívat
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    20

    Do CR TomTom GO 720 přišly 14. nebo 15. srpna 2007 a ihned se daly na netu koupit, já ho mám od 18. srpna a jsme s ním spokojen, ale jsou s ním i problémy, viz. jiné forum přímo o TomTom GO 720.

    MARVAS
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. MDA II a Parrot CK3100 končně spolu fungují
    Od Tugof v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-11-2006, 20:26
  2. Navigace na MDA II - SmartMaps fungují, TomTom ne
    Od czfoto_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2006, 14:33
  3. netfront 3.3 a licence z 3.2
    Od Tom&Tom v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-06-2006, 10:28
  4. věci fungují a to mně ďobe
    Od pichlak_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2005, 19:19
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-12-2004, 18:32