Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 39

Téma: GPS X-SITE XSN - 350 a NAVIGON

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Ahojte,

    Chcel by som sa spytat ci niekto z Vas nema skusenosti s GPS X-SITE XSN-350 . Niekde na nete som sa docital ze toto zariadenie je podobne zariadeniu Evolve x261 a preto som chcel rozbehat na nom program NAVIGON.



    Tech. parametre XSN-350:
    - navigační software Smart2Go
    - barevný dotykový displej TFT 3,5", rozlišení 320x240 bodů, 65000 barev
    - procesor Samsung S3C2440A, 400 MHz
    - paměť 64 MB RAM
    - neviem ze aky GPS modul to ma

    Postupoval som podla navodu na:
    http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=23056
    ale nakoniec sa mi to nepodarilo a aplikacia sa ani len nespustila.

    Ine navigacne softy som neskusal. Nemate niekto s tymto GPS skusenosti alebo radu ako rozbehat NAVIGON alebo iny soft?

    Dakujem

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Tak nakoniec som to rozbehal. Stacilo si len poriadne precitat navod



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Ahoj,

    to jsem rad, ze se ti to podarilo rozbehnout podle meho navodu. Jenom koukam na tvuj obrazek a vidim, ze jsou tam vic ovladacich tlacitek nez na Evolve. Muzes ta tlacitka nastavit v souboru UserSettings.xml, aby ovladani MN6 za jizdy bylo pohodlnejsi.

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Stanislave nevím jak tobě to funguje. Já vyzkoušel tvůj návod a bohužel sklamání. Sice se mi podařilo rozchodit aplikaci Navigon MN6. Jenže poloha GPS jaksi nefunguje. Software prostě s GPS nespolupracuje. Vše jsem nastavil jako v návodu. Další věcí je, že se mi zdálo , že to najednou hodně vyšťávilo baterii. Je to možné také tím , že byly pokusy o hledání satelitů.
    Bohužel signál ze satelitů jaksi nenalezlo.


    Zařízení EVOLVE X261

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Udelej si GPS Reset a kdyz to nepomuze nastav v souboru UserSettings.xml rychlost GPS portu 38400 a pak znovu udelej GPS Reset. MN6 na Evolve funguje urcite, problem muze byt tim software, co mas. Muj soubor UserSettings.xml. Nakopiruj ho do slozky Settings. Jsou tam zapnuta vsechna tlacitka a hlasitost. Baterka skoro nic nevydrzi, mam to vetsinou na nabijecce. Jak skoncim s otevrenim windows v Evolve, budu se zabyvat baterkou a RDS-TMC.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    :? GPS reset jsem zkoušel. Zas tak blbej nejsem. To byla jedna s prvních věcí co jsem vyzkoušel. Dokonce jsem to zkusil i resetovat celé a nic zatím nepomohlo.

    Je fakt, že nemám tu rychlou SD kartu, ale to by snad nemělo mít až tak vliv.
    Zkoušel jsem na ni smart2Go a jede to jak z originálkou.
    Video v DivX přehrává taky slušně bez nějakého většího znatelného škubání i když drobný záškubek občas ale vzhledem k procesoru 400MHz.

    Film 700Mb
    velikost 608x366 procesor musel převádět velikost
    zvukový kodek MpegLayer3
    obrazový XviD MPEG-4

    tak slušná kvalita na to všechno

    Zkouška souboru userseting negativní.
    Pořád hlásí: GPS signál není momentálně dostupný. Navigace se spustí jakmile bude dostatečný příjem GPS.
    S tím novým souborem maximálně nesvítí červeně v rohu ta ikonka pro přítomnost GPS.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    MN6 obcas vubec nevidi GPS prijimac i kdyz vsechno nastaveno spravne a po druhem startovani uz jede v poradku. Ale to je spis vyjimecne. Rychlost karty na funkci GPS zadny vliv nema. Zkousel jsem to na obycejne SD nebo MMC karte a bezi to, jenom mapa jede hrozne pomalu. Problem asi souvisi s rychlosti COM portu nebo s vadnou ci nekompatibilni verzi software.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    S tím novým souborem maximálně nesvítí červeně v rohu ta ikonka pro přítomnost GPS.
    [/B]
    Cervena ikonka znamena, ze nejsou zadne signaly ze satelitu. Bila ikonka znamena, ze signaly jsou a je urcena poloha. Kdyz neni zadna ikonka satelitu, to znamena, ze MN6 nekomunikuje s GPS prijimacem.

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    ( Tak já měl ikonku pořád červenou.

    A právě mě napadá okolo té mapy a jejího načítání jestli to nemá něco společného. Sám uvádíte , že to občas taky nechce načítat.
    Je fakt, že se mapa, obrovsky, škube když je moc malá. Zajímavé, že to dělá
    i u smart2go, když hledá polohu, ale tam je to rychlé přeškubne pětkrát přes mapu a má polohu, kde jsem cca 3 sekundy. Tak mě napadlo , možná je i tady problém , že prochází mapu a nestačí se starat o GPS.

    Mapa smart2Go má cca 111MB kdežto MN6 ji má nedělenou cca 1,8GB,
    což je škoda. Mohla by být dělená na úrovni států.


    Ještě je tu ta věc , že když odejdu z programu tak se přístroj vypne a pak jako by se restartoval.


    Verze software v 6.1 build555
    Navigace Evolve X261

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    Sám uvádíte , že to občas taky nechce načítat.
    Ale mne MN6 mapy vzdy nacita. Jenom zridka blbne COM port.
    Mapa smart2Go má cca 111MB kdežto MN6 ji má nedělenou cca 1,8GB, což je škoda. Mohla by být dělená na úrovni států.
    Mapy mate na vyber.
    ...když odejdu z programu tak se přístroj vypne a pak jako by se restartoval.
    Soubor ApplicationSettings.xml. ExitBehaviour musi byt 0.

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ještě jsem si všiml jedné zajímavé věci u Evolve a Smart2Go.
    Doma mám nulový signál to znamená , že přístroj nenajde žádný satelit, ale chová se korektně. Je možno bez signálu zkoušet mapy a sestavit trasu navádění. Samozřejmě, že vás to i někdy hodí do místa kde jste GPS naposledy vypli.

    Kdežto MN6 se chová pak nekorektně. Nelze si volit trasy, když nemáte signál. Možná , že by to šlo v setingu nějak nastavit , to by snad mělo tak být pevně předdefinováno , že není-li signál tak mi to alespoň umožní definovat a prohlžet si mapy.

    Jeden odkaz na levné RDS-TMC .
    Třeba by na to šla upravit i navigace EVOLVE a jiné.
    http://www.elektro-garden.cz/produkt...-myguide-3060/

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Ustas
    Ahoj,

    to jsem rad, ze se ti to podarilo rozbehnout podle meho navodu. Jenom koukam na tvuj obrazek a vidim, ze jsou tam vic ovladacich tlacitek nez na Evolve. Muzes ta tlacitka nastavit v souboru UserSettings.xml, aby ovladani MN6 za jizdy bylo pohodlnejsi.
    Ahoj, mohol by si mi podbrobnejsie popisat ako priradit tie tlacidla k jednotlivym funkciam?

    ...a este jedna otazka nevies ci by sa dalo rozbehat aj IGO na XSN-350 resp. na tom EVOLVE

    Dik



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    Jeden odkaz na levné RDS-TMC .
    Třeba by na to šla upravit i navigace EVOLVE a jiné.
    http://www.elektro-garden.cz/produkt...-myguide-3060/
    Ten RDS-TMC prijimac nema mini USB konektor. Momentalne pracuji s prijimacem od NAVILOCK, ktery ma ten konektor a Evolve ho podporuje.
    Citace Původně odesláno od cepo
    Ahoj, mohol by si mi podbrobnejsie popisat ako priradit tie tlacidla k jednotlivym funkciam?
    ...a este jedna otazka nevies ci by sa dalo rozbehat aj IGO na XSN-350 resp. na tom EVOLVE
    Mas sehnat v registru kody tlacitek, co chces nastavit. Muzes na to pouzit treba TotalCommander s "registry" plaginem. Cesta v Evolve je: \\\registry\HKCU\ControlPanel\KeyMap\.



    Pak ty kody je potreba nahrat do souboru UserSettings.xml a do sekce HWKeys.



    Urcite, iGO bezi na Evolve a myslim si, ze taky v poradku pobezi i na XSN-350.

    Muj Evolve a jeste neco navic


    Připojené soubory Připojené soubory

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    No dajak sa mi nedari rozbehat to IGO

    Stale vypisuje :Exception in EndPaint

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Ustas ako si rozbehal Windows prostredie ?
    Vidim ze tam mas vela nav. systemov

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nevyhledaní sítě
    Od wiblingen v sekci Palm
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-08-2008, 07:04
  2. Zprávy sítě
    Od doktor.pj v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 18:01
  3. Navigon 7 + Navigon 8110
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 10:00
  4. Vypadávání sítě
    Od cambel v sekci Mio
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 09:03
  5. Prohlížení sítě
    Od Chiquita_CZ v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-11-2006, 09:02