Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 39

Téma: GPS X-SITE XSN - 350 a NAVIGON

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Prave ted' pripravuji navod jak na to, ale nemam na to moc casu. Takze za nekolik dni by mel tady byt. Zakladem je balik software, ktery se spousti automaticky z pametove karty a upravuje registr a taky kopiruje do Evolve potrebne soubory.

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nevím na co nemá Ustas čas. Je to jednoduché.

    Popis jak rozběhnout Windows na navigaci EVOLVE je jednoduchý.
    Stačí si na jakoukoli CF kartu nakopírovat Total Comander pro PDA.
    Uložit jeho soubory do složky MobileNavigator. A jeho spouštěcí soubor nazvat mobilenavigator.exe. Pokud máš správnou verzi a program se ti spustí tak stačí vejít do složky Windows a následně Programs a spustíš soubor Windows Explorer (.lnk)

    Vše můžeš vrátit do původního stavu tvrdým resetem PDA přímo na přístroji.
    Kdykoli se ti to třeba kousne nebo uděláš něco co si nechtěl.

    Dalším zajímavým souborem je např. v kořenovém adresáři control panel (.lnk)
    nebo soubor v adresáři Windows reader.exe je určen k prohlížení textů (ikona vlevo dole na Evolve). Ten se dá nahradit samozřejmě i jiné smysluplnějšími programy nebo aplikacemi.

    Co mě na tom štve je , že stále zůstává spuštěna aplikace
    YFShell.exe (YFGPS.exe). Nedá se to uzavřít žádným manažerem uzavírání souborů.
    Např. pBar 1.3 (docela povedený pro EVOLVE akorát prográmek)


    Problém mám zatím z obrazovkou. Chtělo by to něco na otočení o devadesát stupňů a nebo systém více oken. Něco jako na NVidii.





  3. #18
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    Nevím na co nemá Ustas čas. Je to jednoduché.
    Nazor je docela pochopitelny, protoze Mira_A povida asi jenom o 1/1000 me prace s Evolve a taky neumi uzavrit process YFShell.exe (YFGPS.exe), coz je moc jednoduche.
    Citace Původně odesláno od Mira_A
    Např. pBar 1.3 (docela povedený pro EVOLVE akorát prográmek)
    pBar je docela nekompatibilni software pro operacni system wince.net 4.2 a nechova se spravne.
    Citace Původně odesláno od Mira_A
    Problém mám zatím z obrazovkou. Chtělo by to něco na otočení o devadesát stupňů a nebo systém více oken. Něco jako na NVidii.
    Momentalne takovy software pro Evolve neexistuje.

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak možná jsem na to zatím nepřišel jak tyto procesy uzavřít. Problém je , že jsou pevně v ROM paměti. Jediné co mě napadá vytvořit v EVOLVE profil nového uživatele, ale tuto možnost jsem v předinstalovaném WidowsMobile2003 nenašel.

    Je zde jinak problém se zobrazováním spuštěných programů. Většina je jich totiž dělaná na rozlišení 240x320 nikoli 320 x 240 takže část obrazovky nevidíte.

    K MobileNavigátoru6 od Navigonu. Při použití instalční verze např. 6.2 nastává problém. Starší soubory dll , které MN6.2 jsou v ROM paměti a nelze je asi tedy přepsat.

    Když musíte tvrdě restartnout PDA nebo se úplně vybije baterie , popřípadě se to z nějakých důvodů kousne, přijdete o všechny pracně nainstalované programy.

    Dále jsem zkoušel USB. Připojit např. čtečku a flash paměť. Výsledek negativní. Hned první věcí je , že EVOLVE nemá na tom mini USB napájení.
    Naměříl jsem tam pouhé cca 3V. Standart napájení po USB je 5V.


    Sytém ukazuje , že má Evolve 64MB ROM , ale využito je asi nějakých 11MB.
    Tady bych viděl šanci nahrát vlastní systém nejlépe např. WM5 a dalších aplikací.

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1

    Ahoj všichni,
    mám jenom chvíli navigaci X-SITE 350 a běží na ní upr. soft od IGO- je to soft pro MyGuide, bohužel nevím jak se dá nastavit nebo nějak udělat upozornění na radary. Nejlepší by bylo zozchodit IGO, ale při naběhnutí hlásí "Hardvare error", podobné je to se softem pro Mio- nenalezne kompatibilní zařízení.

    Může někdo poradit jak rozběhat IGO na této navigaci. Díky moc.

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    (...) MN6 se chová nekorektně. Nelze si volit trasy, když nemáte signál. Možná , že by to šlo v setingu nějak nastavit , to by snad mělo tak být pevně předdefinováno , že není-li signál tak mi to alespoň umožní definovat a prohlžet si mapy.
    MobileNavigator 6 pravděpodobně při spuštění programu resetuje GPS a zapomene poslední známou polohu. Proto po startu MN6 následuje známá pauza pro načtení dat ze satelitů - program "ztuhne" a 3 až 5 minut se odmítá s uživatelem bavit (GPS cold start). V místě bez signálu zobrazí nakonec polohu uprostřed aktuální mapy - pro střední Evropu je to někde mezi městy Debrecen a Oradea.
    Ovšem pokud přístroj při běžící navigaci pouze uspíte, po probuzení získá GPS fix během minuty (hot start).
    Pokud se probudí v místě bez signálu, nabídne bez prodlení poslední známou polohu.
    Řekněme, že to není CHYBA, ale VLASTNOST programu ;-)
    Ještě dodám, že plánování trasy nelze provádět přes položku "Zobrazit mapu", nýbrž přes Nový cíl nebo Moje cíle. Po výběru prvního bodu trasy zvolíte Možnosti/Přidat k trase a plánujete.
    Položka "Zobrazit mapu" by se spíše měla jmenovat "Zobrazit současnou polohu", protože to je přesně to, co dělá. Můžete ji přejmenovat v language_files\Czech.lng.

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Citace Původně odesláno od Ustas
    (...) uzavrit process YFShell.exe (YFGPS.exe), coz je moc jednoduche.
    Musím se přiznat, že jsem na nějaké úplně jednoduché řešení zatím nepřišel. Proces YFShell.exe se spouští v registru hned po device.exe a gwes.exe. Registr je na XSN-350 read-only (pro Evolve to asi bude totéž).
    Takže spustím TotalCommander převlečený za MobileNavigator, přes něj explorer.exe a jotkbd.exe. Zavřu TotalCommander.
    Na klávesnici jotkbd stisknu Alt+Tab. Zavřu jotkbd - na obrazovce je proklatě málo místa...
    V okně Task Manager dvakrát potvrdím End Task. YFShell je odstřelený, samozřejmě jen do nejbližšího resetu.
    Jde to prosím i nějak elegantněji?



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Urcite
    Připojené soubory Připojené soubory

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    Pro ustase: Díky!
    (upraveno 2007-08-24) Poznámka o OziExplorerCE na XSN-350 byla off-topic, přesunul jsem ji pod Diskuze/OziExplorerCE/.

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,
    vlastním navigaci XSN - 350 ve stavu tak jak jsem ji koupila, po ČR spokojenost ale problem nastal se Sloneskem. Nyní tedy nutně potřebuji do ní dostat podrobnou mapu Slovenska, lze to vůběc nějak udělat? a k tomu nějak jednoduše??? Jsem v tomto směru totální laik.
    Za případnou odpověd či podrobnej návod mockrát děkuji

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Ustas
    Urcite
    Da sa to nejak vratit spet teraz ked som to nahral na sd kartu tak tam ma ten windovs da sa vratit spet ta obrazovka co tam bola s ikonamy?



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Ano, staci smazat z SD karty slozku MobileNavigator a pak udelat Hard reset.

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Vybraal som SD kartu a stlacil som ten cudel na boku ale stale je tam ten windovs musi tam bit ta SD karta strcena? Hard reset sa rrobi tim cudlikom na boku? To povodne menu viem spustit cez ten windovs ale ked to restrtujem zase sa mi tam da win Mam navigaciu X-SITE 352S

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Podle popisu problemu, pristroj ktery mas nema zabespeceni firmware. Jeden chybny krok, a navigace bude jiz neopravitelna! Pro obnoveni automatickeho startu menu, mas nahrat do registru jmeno souboru toho menu. Cesta v registru je: HKLM/init/Launch50/XXYYZZ.exe. XXYYZZ.exe je jmeno toho souboru menu, ktere mas ve slozce Windows.

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nevyhledaní sítě
    Od wiblingen v sekci Palm
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-08-2008, 06:04
  2. Zprávy sítě
    Od doktor.pj v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 17:01
  3. Navigon 7 + Navigon 8110
    Od martinhamr_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 09:00
  4. Vypadávání sítě
    Od cambel v sekci Mio
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 08:03
  5. Prohlížení sítě
    Od Chiquita_CZ v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-11-2006, 08:02