Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: USB device not recognized

  1. #1

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Ode dneska mi zacal notebook pri pripojeni A701 rvat ze USB device not recognized. Predtitm vse fungovalo pres pul roku bez problemu. Mezitim jsem neinstaloval zadny novy soft ani na ntb, ani na A701. Jen jsem ntb na vikend vypnul.
    Zkousel jsem i jiny USB port, restarty obou zarizeni, dokonce i HR a obnovu. Stale ni.

    Nemate tuseni, v cem je zakopanej pes?

    Predem diky za napovedu.

    PS: Nabijeni pres USB funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    A co máš za OS? Zkoušel jsi odinstalovat Activesync?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    hpa: Zkus kdyz tak i jiny comp, at vis, kde je chyba. Nemusis tam mit as, staci, kdyz to bude chtit driver, proste, ze to rozpozna zarizeni.
    Jinak kdyz prohledas cely forum, tak se to tu nekolikrat resilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Nasel jsem zminku, ale nikde nic blizsiho.

    Kdyz to pripojim k jinymu pocitaci bez AS, Tak mi to poprve zacalo instalovat novy device, pridalo to Unknown device. Pak jsem to odpojil a zase pripojil a uz mam stary znamy USB Device Not Recognized.

    OS na desktopu je XP, na PDA je WM5.

    Do reinstalace AS se mi moc nechce a ani si nemyslim, ze to bude vyst kreseni. Obavam se spis HW problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    9

    připojuješ to přes kabel předpokládám, vyzkoušej jiný kabel nebo BT. Měl sem podobný problém s CDMA modemem, byl vadný kabel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Bohuzel to kabelem neni. Zkousel jsem 2 kabliky na 2 pocitacich.
    Problem neni s AS, ale se samotnou USB komunikaci. Pres BT synchronizuju OK, pres USB to ani nenajde siganturu device.
    Jeste by to teoreticky mohl byt poskozeny konektor na PDA, ale i tak netusim, jak bych to sam opravil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    224

    Zkus prepnout na rezim USB RNDIS (snad si to pamatuju dobre) - myslim, ze je to nekde u nastaveni ActiveSyncu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Myslis prepnuti modu mezi ActiveSync a usbstorage? To jsem taky zkousel -> USB device not recognized
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    224

    ne ne, to jsou dva rezimy komunikace pres ActiveSync, ale kdyz ti nechodi ani USBStorage tak bude problem jinde - zkusil bych zazalohovat - pak HR jestli to bude delat i na cisty cihle..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    309

    To mi dělá u Trea taky. Prý pomáhá soft reset, mně pomohl, ale zjevně je to další místo, kde udělali soudruzi z Redmondu chybu. Chci říct, určitě to není jenom problém Mia, ale spíš něčeho shnilého ve Windows nebo ActiveSyncu nebo možná přímo WM5. No a řešení problému by mě taky zajímalo - nerad bych každý den s Treem prováděl to, co včera (zasunout, vysunout, zasunout, vysunout, zasunout...) asi pět minut, aniž by to pomohlo :-(

    (Už mám přístroj s WM5 tak 2 měsíce a začínám přicházet na věci, které mi u něj opravdu vadí. I když je tam taky pár věci, které jsou fajn.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    309

    Tak abych to upřesnil - zjistil jsem dvě věci:

    1) Treo se nepřipojí, pokud je aktivní GPRS připojení. Nutno vypnout.
    2) Kromě toho, pokud běží na Treu ActiveSync, vypnu jej taky. Pak už se to většinou chytne.

    Ještě bývá rozdíl, pokud dávám Treo do kolíbky zapnuté nebo vypnuté, a někdy stačí Treo vypnout a zapnout přímo v kolíbce.

    Ne že by to bylo user friendly, ale už aspoň nebývá nutné restartovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Tady, bohuzel, nepomaha ani SR, ani HR, ani preinstalace AS. Spis ted uz jen premyslim, jestli risknu zarucni opravu a budu mesic bez mia, aby mi potom rekli, ze to neumi opravit a nebo se uplne vybodnu na zaruku a podivam se, jestli to trebas neni jen uvolnenej konektor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Vyreseno
    Problem byl ve vachrlatym konektoru. Stredni cast je uvolnena a 2 a 4 "kolik" byly ohnuty, takze v konektoru nedolihali.
    Nastesti nebylo ani nutny device rozebirat a stacilo jen tenkou pinzetkou koliky pozohnout zpatky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Lock device
    Od DD_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-03-2010, 07:52
  2. Instalace do DEVICE
    Od Tayu v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 16:19
  3. MDA Compact I - Device not recognized
    Od hnipak v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-05-2007, 09:23
  4. DirectDraw: Device error!
    Od blinky v sekci Multimédia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 18:56
  5. Device Authentication
    Od Aitchy v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-01-2006, 06:06