Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Jak mate naformatovane vase 4GB SD karty pro FS n560 ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj vsem. Zajimalo by me jak mate naformatovane vase 4GB SD karty pro FS n560 ? Jedna se mi o to ze drive jsem ji mel naformatovanou na format RAW a pripadalo mi ze je vse OK. Tet ji mam na FAT32/4K a když nahravam zvuk v Audio Recorderu od RESCO tak po 2 hodinach zaznamu kdyz dam stop tak to jeste asi cca 30 minut uklada. Jako by to nestihalo ukladat. Muzete mi nekdo poradit co s tim ? Pripadne jak naformatovat na RAW ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    181

    format RAW znamena, ze wokna nepoznaly, co to je /takze to neni typ formatu souboru/ (osobne mam FAT16 - pry je to trochu rychlejsi nez 32, ale vpodstate je mi to jedno a ani jsem to v realu nezkousel)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od prtdlacka
    format RAW znamena, ze wokna nepoznaly, co to je /takze to neni typ formatu souboru/ (osobne mam FAT16 - pry je to trochu rychlejsi nez 32, ale vpodstate je mi to jedno a ani jsem to v realu nezkousel)
    Ja mam take FAT16..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Těžko říct, jestli to něco urychlí. Problém je ale v tom, že při použití FAT16 má alokační jednotka, tzv. cluster na filesystému 64kByte, čili každý soubor na kartě zabere tolik místa, jako je jeho velikost zaokrouhlená na násobky 64kByte, tj. v průměru se na jeden soubor promrhá 32kByte místa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    10

    Pokial viem tak FAT16 funguje na max 2GB particie. Pre 4GB je to FAT32. Alebo mi nieco uslo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    0

    Ušlo, právě ta nadstandardní velikost clusteru umožní zformátovat až 4GB kartu do FAT16 (samo ne příkazem formát v oknech).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ve Windows Me/98/95 a MS-DOSu je prý nějaký bug, takže FAT16 se 64kByte tam chodí blbě, jinak je maximum 4GB (64k clusterů po 64kByte).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    10

    Je tam aj nejaka ina vyhoda mimo trochu vyssiej rychlosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od amigo6
    Je tam aj nejaka ina vyhoda mimo trochu vyssiej rychlosti?
    10x je čas od času víc než trochu :yes: , některé aparáty (digitální foto atd.) nepodporují FAT32, takže to může být výhoda č.2, pak už jen nevýhody v poměrně značné ztrátě místa, zpomalení při mnoha malých souborech a případně nekompatibilitou s Win98.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. N560 a mizející data z SD karty
    Od tomasd_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-07-2007, 14:31
  2. Rychlost SD karty pro N560
    Od fahrus_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 13-10-2006, 14:09
  3. N560 - jakou mate verzi ROM?
    Od yndor v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 12-10-2006, 11:55
  4. LOOX N560 formát karty
    Od Milhaus65_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-05-2006, 08:58
  5. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-01-2005, 11:43