Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Bude iPaq GSM/GPRS k dispozici později?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Dnes, to jest v pondělí 15. dubna, má být do prodeje pro český trh uvolněn rozšiřující balíček pro zařízení Compaq iPaq umožňující využívat GSM/GPRS sužby. Podle dostupných informací však může z technických důvodů dojít k určité prodlevě.

    Pokud jste ještě o tomto balíčku nic neslyšeli, tak stručný popis: Jedná se o klasický násuvný modul na iPaqy řady 3600, 3700 nebo 3800. Po jednoduché instalaci máte k dispozici třípásmový mobilní telefon (900, 1800 a 1900MHz) a zatím nejrychlejší GPRS třídy 10. Z vašeho iPaqa se tak stane moderní XDA.

    Důležitá je samozřejmě i cena. Ta by se měla pohybovat kolem 16000Kč bez daně. Což není rozhodně málo, na druhou stranu tady podle všeho ještě dlouhou dobu nebude k dispozici žádný konkurenceschopný produkt - mohutně medializovaná XDA sice vypadají krásně, o jejich prodávání BEZ souvisejících GSM a GPRS služeb se však zatím pouze nesměle hovoří, a naši operátoři jejich dovozu zatím neuvažují vůbec. Také technicky je nový jacket na výši, všechna tři pásma asi našinec necestující po světě moc nevyužije (1900MHz je oblíbené v USA a Asii), ale GPRS třídy 10 stojí za pozornost! Problém je v této chvíli na straně operátorů, alespoň můj Oskar si o podobných rychlostech zatím může nechat jen zdát[]

    Zatím nevím, jestli Compaq zítra nabídne zařízení k prodeji, nebo jestli ohlásí zdržení. Pokud se dozvím něco víc, samozřejmě vás budu informovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Protože se v datových komunikacích moc nevyznám, chtěl bych se zeptat, zda to má pro mě význam, když mám klasický jacket s Nokia Card Phone 2.0 a u Eurotelu zřízenou službu HSCSD (nebo jak se to píše). Zmíněná karta od Nokie má zdířku na bondovku a jde tím samozřejmě také telefonovat. Samozřejmě člověk nevypadá tak elegantně, jako když hovoří přímo do třpytivého PDA, ale těch 16.000,- Kč ...........
    Za to seženete luxusní mobil, který má nejen GPRC, ale i HSCSD včetně Bluetoothu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    no jestli to ma vyznam, to je na Vas. Kazdopadne par rozdilu jacketu a CP2 je.

    1. CP2 neni GPRS, takze nemate moznost platit za velikost dat, ale jen za cas (HSCSD)

    2. sice u nas nevyuzitelne, ale CP2 neni 3band.

    3. s CP2 myslim nemuzete najedou volat i datovat.

    4. CP2 reseni neni nejen na pouzivani, ale taky na kompaktnost moc dobre (trci karta, nataceni anteny)

    no a kdyz si tak vzpomenu na cenu, ktera je u obou reseni vysoka, tak CP2+PCMCIA jacket je zhruba to same, co tenhle jacket :-)

    ale to neznamena, ze bych si tenhle jaket koupil. ani jedno se mi nezda zajimave. mam T39 a ta ma vse :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    12

    Ma to prídavnou baterii a zdirku na handsfree???
    Jestli ne tak Nokia 6310 ve spojeni s iPAQem jsou sice dve zarizeni, ale rozhodne vic uzitne[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    43

    Ano ma to bateriu zwlast. Funguje wsak oswe a beterka w Ipaqu nespolupracuje s bateriou v GSM. Cize kazde zariadenie pouziwa swoju bateriu. Wywod na hands free je w prewedeni malinkeho jacka...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    Tak uvedeny jacket jsem jiz nasel v ceniku firmy ED (www.edcz.cz). Za dealerskou castku 14.000 bez DPH coz se o mnoho nelisi od ocekavane castky, ktera bohuzel neni zrovna nizka. Akorat sem tam nevolal takze netusim jaka je dodaci doba, pripadne jestli byla nejak odstranen zmineny technicky nedostatek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    v cenniku je to dlouho, shipment kolem 26.4.2002
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. ROM Update pro HP iPAQ rx3700 je k dispozici ke stažení
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 20:54
  2. IPAQ 4150 - aku najvacsiu SD kartu a aky typ bude v nom fungovat ?
    Od Jano_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 11:14
  3. Nový firmware 1.10 pro HP iPAQ hx4700 již k dispozici na webu HP!
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 88
    Poslední příspěvek: 15-10-2005, 17:32
  4. HP iPAQ hx4700 končí. Bude náhrada?
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 05-10-2005, 17:02