Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Pripojeni k notebooku pres Wi-Fi

  1. #1
    Petrasek_oldd
    Guest

    Zdravim vsechny.Mam maly dotaz.

    Vlastnim FSC n560 a notebook na nemz mam dve sitovky - LAN a Wi-Fi. Pres LAN mam priveden internet a pres Wi-Fi se chci pripojit s PDA a vyuzivat internet - neco na styl sdileni internetu. Bohuzel Sluzbu ICS - internet connection sharing vyuzivat nemohu protoze je musim mit vyplou. Chci se zeptat zda to co chci udelat je ralizovatelne popripade jak. Stahl jsem Proxy+ ale jsem v tomhle ohledu laik. Nemuzete mi v pripade ze to jde popsat jak vse nastavit?

    Predem dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    82

    A proč vypínáte ICS?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    a spravit z notebooku acess point by nepomohlo? a popripade premostit pripojenie medzi lan a wifi, tam myslim ics nepotrebujes. teda ak ICS sa nerovna premosteniu hm no sak skus, nemas co stratit ) Nemam sice skusenosti s pripojovanim PDA cez wifi na notebook, iba NB's->NB ale toto je to iste podla mna
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Nastavit NAT nějakým firewallem... Na rozumném OS funguje iptables -t nat -A POSTROUTNG -o ethX -j MASQUERADE ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    SPM: skoda jenom, ze rozumny system se nerovna i nejrozsirenejsi system. Navic co je rozumne pro tebe nemusi byt rozumne pro ostatni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Petrasek_oldd
    Guest

    ICS musm bohuzel vypnout z duvodu firewallu we win - firemni nastaveni ktere mi vsak i brani v praci a jedina moznost je zakazat sluzbu. nohuzel se tim vypne spolecne i ICS - vyuzivaji spolecnou sluzbu.

    Zkousel jsem i wi-fi zpustit jako AP ale nijak to nepomohlo. Kolega mi radil at zkusim program jako napriklad proxy+,... Pres proxy by to pry mohlo fungovat ale jak rikam nemam s tim zkusenosti nezkousel to nekdo touto cestou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    S474N: Ano, to škoda je. Nicméně ne pro všechny; většina uživatelů OS Windows neustále nadává, jak je to OS na nic a přitom to sami dál používají... mno, tam kde není rady...

    K tématu: Proxy by fungovat měla, ale naroutovat (teda spíš nanatovat) by to mělo jít taky a hlavně ti pak pojede všechno (ne jen HTTP/FTP/co projde přes proxy). Jde o to, že když nastavíš notebook jako AP, tak PDA se k němu sice připojí, nicméně tvůj notebook ti to nikam nepošle dál. Předpokládám, že i firewally pro windows (říkám pro windows, ne windowsí fw, který máš vypnutý) by měly nějak umět natovat z jednoho rozhraní na druhé...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Petrasek_oldd
    Guest

    Aha no na to se jeste kouknu. win firewall mam vypnuty a pak mi bezi a pouzivam Sygate Personal Firewall. S tim NAT nemam zkusenost netusi nekdo jak to tedy nastavit? Problem s Win firewallem je ze se do nej nedostanu- jakesi pochybne nastaveni firmy takze pouzivame ten druhy a win mame vypnuty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    82

    Já bych se vrátit k tomu firewallu ve windows. Měl by být zapnutý a jeho nastavení se děje při instalaci programů. Pokud je vypnutý, nedojde ke změnám a nemusí leccos fungovat. Takže zapnout a teprvé po té instalovat potřebné programy a firewall si řekne o schválení a tím se nastaví.
    Pokud by se použil další software např. winroute, je v podstatě předinstalovaný a jde to jednoduše dál. Debatovat o linuxu nemá smysl, to je náplň jiných diskuzí, ne téhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    OT příspěvky částačně smazány. Prosím pány S474N a SPM aby laskavě pochopili, že nejlepší OS (web browser, e-mail.klient, IM....) je pouze a praávě jedině ten, který používají ve svém PC/PDA a ostatní jsou nepoužitelné ....... a jejich uživatelé naprostí .........
    Proto je zbytečné to stále a dokola řešit. Což raději poradit Petraskovi nějak konkrétněji?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Petrasek_oldd
    Guest

    Tak jsem si stahl zdarma proxy602 a snazim se nastavit sitovku jako AP. Problem je ze PDA jej vubec nevidi divny kdyz udelam peer to peer - ten Ad-Hoc tak bez problemu ale asi by bylo nutne aby to bylo jako AP. Opravdu s tim nikdo nema zkusenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Zkusenosti jsou, ale jinak nez pres Ad-Hoc se nepripojis, jinak musis mit AP. A v tomto ti nepomuze ani proxyna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Připojení přes ad-hoc je dostatečné... respektive na to, aby fungovala proxy (a i nat), tak potřebuješ jen, aby se ty dvě zařízení (notebook a PDA viděli) a to ad-hoc zvládne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    82

    Jistě, Adhoc se dá využít a to AP jen, pokud ho skutečně lze softwarem dodaným ke kartě uskutečnit. Dále je nutné nastavit IP adresy do stejného rozsahu např. 192.168.1.x kde x=2 až 255
    U té proxyny se musí určit, která karta je vstupní a která výstupní, aby se to rozjelo. Důležitý je při oživování PING na vzdálený počítač v síti např. poskytovatel připojení k internetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od ladarozan
    Jistě, Adhoc se dá využít a to AP jen, pokud ho skutečně lze softwarem dodaným ke kartě uskutečnit. Dále je nutné nastavit IP adresy do stejného rozsahu např. 192.168.1.x kde x=2 až 255
    U té proxyny se musí určit, která karta je vstupní a která výstupní, aby se to rozjelo. Důležitý je při oživování PING na vzdálený počítač v síti např. poskytovatel připojení k internetu.
    U proxy by se tohle určovat nemělo... proxy server musí mít přímý přístup na internet (což když na notebooku pojede net, tak mít bude) a PDAčku stačí pouze znát adresu toho proxy serveru a port (což bude IP adresa toho notebooku). Ping zrovna z PDA takhle nikdy nepojede, protože proxy na protokol ICMP neni :-) To je ten důvod, proč jsem tazatele nutil zapnout nat, pač přes ten víceméně projde všechno, přes proxy pouze to co umí (což zpravidla bývá jenom HTTP a FTP)...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. pripojeni na net pres PC
    Od zewl v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-03-2008, 17:09
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 22:53
  3. Pripojeni notebooku skrz bt na internet pres HW 6915
    Od natron v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 05-11-2006, 16:25
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-08-2005, 10:00