Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: SmartMaps 2.9.2 pripominky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Dobry den,

    tak jsem zjistil, ze kdyz zajedu s cyklomapou 1:75000 treba nad Nemecko, kde tentokrat "nastesti neexistuji" jine mapy, ze si ji mohu zazoomovat (oddalit) jak potrebuju, zatimco jinde to nejde (automaticky preskoci na mapu s jinym rozlisenim mnohem drive, nez ja chci) a mohu tak tedy touto fintou podle potreby zoomovat jen cyklomapu, anebo ostatni mapy smazat, coz by se mi prave moc nelibilo ;-( ...
    Nejde prosim do nastaveni pridat volitelne "zakazani automatickeho preskoceni na jine rozliseni pri zoomovani" a jeste treba navic volitelne "pamatovani ci nepamatovani uzamceni zazoomovani" pro kazdou mapu, anebo alespon celkove "uzamceni zazoomovani" aby se pri prechodu na jine rozliseni mapa automaticky nezobrazila 1:1 ?
    (nekdy zkratka za jizdy potrebuju videt na kole "vic dopredu na mape vetsiho rozliseni" a hrani se softwarovymi tlacitky, kdy si mapy "meni rozliseni jak chteji" zbytecne dlouho trva, kdyz musim pocitak, kolikrat mohu zazoomovat, aby mi to samo nepreskocilo na jinou mapu a na nasich deravych silnicich to byva za jizdy i nebezpecne a nechce se mi stavet, kdyz jsem "pekne rozjety" ;-( ...)

    Dale jsem zjistil, ze zatimco TomTom odhaduje dobu dojezdu u mych cyklovyletu kolem 100km celkem presne (vetsinou pod 4 hodiny), tak SM odhaduji skoro 8 hodin (coz je dost nepouzitelne, pokud chci vedet, jestli vylet stihnu treba jeste za svetla :-(...).
    Nepomohlo by prosim aby si kazdy cyklista mohl dat do nastaveni prumernou rychlost, kterou (vetsinou) dosahuje a nezpresnilo by to ten odhad, i kdyz vim, ze samozrejme zalezi i na kvalite silnic, kopcich, vetru, atd., ale kdyz to i TomTom umi skoro presne ...

    Dekuji ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jeste mne tak napadlo, kdyz pouzivam automatickou rotaci mapy (hlavne kvalitnejsi linearni), nezere to vic baterky, protoze na kole je energie dost cenna a nekdy jedu i 4 hodiny ?

    Zkusil jsem tedy prvne za jizdy rotaci "pravouhlou" (kdy jsou mapy precejen citelnejsi a mozna spotrebovava mene energie), ale i kdyz jsem jel treba 30 az 40km/h a celkem rovne, tak se mapa obcas dost "motala" a nedokazala rozhodnout, kterym smerem se ma otocit, anebo se mi otocila v nejnevhodnejsi chvili, kdyz jsem se zrovna pred krizovatkou dival kam dal.

    Nesla by tedy prosim pridat treba i funkce "rucni pravouhla rotace", kterou bych si mohl namapovat treba na virtualni tlacitko a otocit si mapu (alespon pravouhle) sam tak, jak mi na nejblizsi usek cesty bude nejlepe vyhovovat ?
    (mozna by to setrilo energii, neotacelo mapu v nevhodnou dobu a treba napisy se kolmo precejen ctou lepe, nez pri rotaci linearni, ktera je sice hezka, ale za jizdy na deravych silnicich hur citelna a mozna opravdu "plytva energii")
    Dekuji...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    46

    Dobrý den,

    děkujeme za připomínky.

    Ohledně uzamčení vrstvy, popřemýšlíme o možnostech, pravděpodobně se tato funkce v nějaké podobě v budoucnu může v aplikaci objevit.

    Možnost nastavení vlastní průměrné rychlosti dává smysl, přeci jen se rychlost může poměrně lišit, momentálně počítáme spíše s nižší rychlostí, uvidíme, zda je toto technicky možné. Momentálně Vás bohužel odkáži na vysledování poměru časů námi navržených a Vámi dosahovaných a upravení si odhadu času dojezdu.

    Rotace, jakožto i jiné výpočetně náročné operace mohou snížit výdrž baterie. Osobně předpokládám, že je na kole dostatek času pro zorientování se směru jízdy vzhledem k mapě. Váš námět bereme v potaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Dobry den a dekuji za reakci.

    Co je prosim mysleno tim "vysledování poměru časů námi navržených a Vámi dosahovaných a upravení si odhadu času dojezdu" a je to nejaka funkce, ktera bude v novejsi verzi ?

    Mozna bude vhodne, kdyz dam priklad, kdy se rozchazel cas zobrazeny ve spocitanem itnerari, ten zobrazovany dole ve stavove radce mapy, i muj skutecny:

    Skoda, ze tu nemam zadani trasy stazene z PDA, ale je to Litvinov-Kadan-Nechranice-Brezno u Chomutova-Velemysleves-Komorany-Jiretin-Litvinov 104 km a jel jsem to asi 3 hodiny 44 minut.

    Doma jsem zkusil vcera jeste simulovat a nasel jsem nekolik chyb:

    1) SM nejak spatne uz delsi dobu navrhuji trasu a to ze kdyz se da prujezd nejakou obci, tak treba kousek za ni se otoci o 180 stupnu, jede treba 2km zpet a pak zpatky puvodnim smerem (jeste ze to za jizdy vidim a i tak nejedu ;-) ...), anebo si udela zbytecnou "malou odbocku do obce" a pak zase zpet, ale to chapu, ze nemuze poznat, jestli jsem chtel obci skutecne projet, anebo jet nejblizsi silnici kolem a ze by asi byla navigacni data slozita a je pak asi lepsi vlozit bod na silnici, i kdyz je to zas neprehlednejsi pri "textove editaci" trasy :-(.
    (v tomto pripade to ale takto spocitalo trasu 110km i kdyz byla jen necelych 104km a pri planovani pro kolo muze kazdy km navic "zastrasit" ;-) ...)

    2) Rozchazely se spocitane trasy, ten ve spocitanem itinerari byl 7 hodin 30 minut, ve stavove radce ukazoval pred simulaci 6 hodin 50 minut (nevim, jestli nemela vliv nastavena rychlost simulace, i kdyz jeste nebezela) a muj skutecny cas byl 3 hodiny 44 minut, i kdyz jsem jel pomerne volne a jeste se zdrzel ze zacalo prset a musel jsem na ceste rychle zakryvat PDA, byly nekvalitni silnice atd. , coz mi prijde, ze ten odahadovany cas je opravdu moc rozdilny a alespon pro mne tedy zcela nepouzitelny :-( ...

    Dekuji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Co se tyka te rotace, tak na kole bohuzel nekdy moc casu "na vysledovani" nebyva a zvlast na silnici, kde je sama dira a husty provoz (jeden nevi, jestli se ma divat za sebe, anebo pred sebe), PDA se na takove silnici pri rychlosti 30 az 35km/h na rovine a z kopce 60 a vic km/h vetsinou dost klepe a je spatne citelne (zvlast pokud prsi, nebo hrozi dest a mam ho tedy jeste radeji ten den v celuloidovem pouzdre) kdyz navic mam rad mapu podrobnou ale zmensenou tak, abych videl "co nejvic dopredu" a nemusel porad mapy prepinat a za nejakou tu "rucni pravouhlou rotaci" bych se tedy primlouval (pokud neda moc prace), ale mozna dobre mi tak a mam na tech dirach vic zpomalit, abych se pak za krizovatkou nemusel otacet po spatnych odbocenich ;-) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nevím co se stalo s firmou Plan studio, ale ta nová verze je hrozná. Když si navolím trasu z bodu A do bodu B tak se modrá čára někde objevý úplně mimo silnici, tak že mi to hlásí, že jedu mimo zvolenou trasu. Koupil jsem si komplet Smart map+Krajská města a nejde mi aktivovat Kladno.Což vůbec nechápu jak je to možný. Málo měst do podrobna atd... Tak že zatím takový zkušenosti. Když to porovnám s konkurencí tak je to prakticky nepoužitelné, ještě když si vzpomenu, že jsem zaplatil za tento software 4000Kč je mi k pláči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ještě přidám věc, která mi nechodí a to je záznam trasy. Dávám zapnout a nic se neděje žádnej soubor to neudělá prostě nic(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jeste jedna "kosmeticka" ;-) ...

    Jedna se spis o "blbinu", ale vypada divne, pokud treba nepouziju navrhovanou zkratku (kdyz vim, ze je tam pro silnicni kolo "tankodrom") a radeji to objedu "pravouhle" a kdyz prijedu do krizovatky, kam jsem mel puvodne dojet tou zkratkou, tak mi to porad hlasi "odbocte vlevo", pricemz ted uz to neni vlevo, ale "vpravo", kdyz jsem do toho mista prijel z druhe strany ;-).
    Ja jsem psal, tohle neni moc dulezite a nastesti na kole sleduji display, i kdyz je na nej nekdy za jizdy na slunci videt spatne, ale ridit se jen zvukovymi pokyny, tak je to prinejmensim "matouci" ;-) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    46

    to Vrzák Michal: aktualizujte prosím data i aplikaci na poslední verzi, která je dostupná na našich stránkách. Nemáme podobné problémy hlášeny. Budou-li se i po zaktualizování ony problémy zobrazovat, mohl byste prosím určit přesně místo?
    Máte-li SM2 Navigator: START PLUS (ČR+Praha+Kr. města), máte pokrytá všechna krajská města a Prahu. Kladno spadá do balíčku okresních map, v bonusech je uvedeno jako oprava pro určité uživatele, kteří zakoupili okresní města v daném období.

    to Vrzák Michal: informujte nás prosím, zda se toto děje i po provedení aktualizace. Dále doporučuji mít nainstalované komponenty na kartě.

    to vladas: napadá mě, že při objíždění "pravoúhle" možná nedojde k přepočtu trasy (závisí na Vašem nastavení) a navigace neví, že se jedná o novou situaci. Bylo by případně možné na náš email zaslat konkrétní situaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Smart map jsem instaloval nově všechno na kartu a rovnou jsem tam nainstaloval nejnovější update co máte k dispozici 2.9.2 a navigační data 23.5.2007. Problémy se špatně naznačenou (modrou) navigační čarou jsou na ulici Jeremiášova sousedící s ul. vstavačová u pumpy shell. Dále ul.Kovářova atd. a to jsem se pořádně nedíval na ostatní ulice, když jsem zjistil, že nechodí ani záznam trasy a aktivovat Kladno, tak jsem Smart map okamžitě odinstaloval. Nedokážu si představit jak bych se nechal podle Smart mapy navigovat, kdybych někam jel, kde to neznám. Jinak Smart mapu mám koupenou od 19.4.2005.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Bohuzel tu nemam PDA, ale myslim, ze je to zbytecne a ze jste situaci pochopil dobre. Zkratka kdyz navrhovanou zkratku projedu umyslne "pravouhle", tak opravdu nedojde k prepoctu trasy. ktery mam vypnuty proto, ze to na kole zbytecne zere baterky (ty mi na me 4 a vice hodinove vylety nekdy vydrzi jentaktak a nechce se mi porad a vyndavat a dobijet nahradni zdroj, kdyz baterka pri vypnuti "zbytecnosti" vyjdrzi skoro presne, pokud ji potrebuju az do konce, kdyz trasu i zaznamenavam...) a hlavne to prepocitavani trva docela dlouho a take to pocitalo "dost divne", pricemz bych se rad vyhl situaci, ze jsem si treba s TomTomem v Nemecku najel na kole 30km navic, kdyz mi "ochotne spocital nahradni trasu" a ja si toho nevsiml ;-( ...

    Jak jsem psal, ta hlaska pro mne ale neni az tak dulezita (i kdyz vypada divne a bez zapnuteho automatickeho prepocitavani mozna osetrit nepujde), ale spis mne zajima vic to ze kdyz se da prujezd nejakou obci, tak treba kousek za ni se otoci o 180 stupnu, jede treba 2km zpet a pak zpatky puvodnim smerem, cimz pak vypada trasa zbytecne delsi, nez ve skutecnosti je (nebo jestli by neslo do nastaveni zadat, jestli chci skutecne odbocit do centra zadane obce a pak zpet, nebo jen projet nejblizsi silnici kolem, aby to presneji odhadovalo delku trasy, (ktera je na kole u 100 a vice km vyletu alespon u mne docela dulezita...) a to jak se rozchazeji casy ve spocitanem itinerari a ve stavove radce pred simulaci (viz. vys a nevim, jestli jste dotaz neprehledl...) a take jestli by nesla pridat ta "rucni pravouhla rotace mapy, ktera by se dala za jizdy namapovat na virtualni i HW tlacitka" Dekuji...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. SmartMaps + WM5
    Od milda2000_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 110
    Poslední příspěvek: 28-03-2008, 10:39
  2. SmartMaps 2.9.3 pripominky
    Od vladas_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 11:22
  3. SmartMaps
    Od Jirka K._ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-05-2006, 18:56
  4. HP - Pripominky narozenin a vyroci jsou nespolehlive
    Od Namornik. v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-02-2005, 17:00
  5. Smartmaps pre SR
    Od ivanmart07 v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2004, 20:54