Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: EVOLVE - jak se dostat do OS WinCE.Net 4.2?

  1. #1

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Mám jeden takový možná zcestný dotaz. Pořídil jsem si GPS navigaci EVOLVE, která je postavená na WinCe.Net 4.2. Po spuštění se klasicky načte hlavní menu se spoustou velikých barevných ikonek, kde je jedna z možností spustit navigaci, která spustí iGo z karty MobileNavigator\MobileNavigator.exe
    Pokud se při navigaci tato karta vysune, vyskočí typické šedivé WinCe okno s vykřičníkem ve žlutém trojúhelníku a chybovou hláškou. To ve mně vzbudilo pocit, že se někde pod barevným tlačítkovým menu schovává klasické WinCe prostředí . Ale asi zde žádné prostředí WinCe není? Jenomže kde se potom vzalo to typické okno? :? Nikde jsem o tom nic nenašel, proto se ptám, i když je to blbost

    Docela by mě to zajímalo, protože vše, kromě malé nálepky na zadní části přístroje "Windows CE.Net 4.2 Based" vypadá, jako kdyby se vše maximálně snažilo skrýt, že se jedná o zařízení postavené právě na WinCe.Net
    :? Díky


    EDIT by MODERATOR
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Tak tady ještě doplňuji obrázky toho typického okna, které zobrazí chybovou hlášku při vytažení karty, co mě tak zaujalo






    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Mam taky navigaci s win CE 4.2 core a nasleduji postup mi funguje:
    (prevzato z gpspassion.com; staci nahradit slovo Advent nazvem tve navigace)

    odkaz na potrebne soubory: http://www.gpspassion.com/download/custom150e.zip

    a)Remove original SD card and insert New one (Turn off device first)
    b)Connect to PC and establish guest connection.
    Now follow these instructions (This is MY modified text taken from the .txt file in the zip file you downloaded):
    1. Connect the Advent to your PC via ActiveSync and click 'explore'
    2. Copy 'regedit.exe' from the .zip file and paste into \Windows\StartUp.
    3. Copy 'modified.reg' into the root(main folder) on the device
    4. Soft Reset your device using the stylus.
    5. When the Advent reboots it will automatically launch Regedit. Click 'File | Import' and then locate the 'modified.reg' file we copied in Step 3, double-click it and it will then import it automaticaly.(now close this page using the "X" in top RH corner
    6. (using the active sync in explore mode) Locate regedit.exe in \Windows\StartUp. Cut this file and paste into \Windows\Programs .Copy 'showtaskbar.exe' from the .zip file and paste into \Windows\StartUp
    7. Finally, reset your device once more with the stylus and it will boot to the WinCE desktop.

    C)You should now have a thin grey line at the bottom of your screen. If touched it will bring up the usual options in Win CE.(More of this later)
    d)Select add/remove programs on active sync and delete the advent program.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Díky za odpověď, tohle jsem nevěděl. Ale už as i před měsícem jsem (sám ) přišel na to, že na kartě je cesta 'MobileNavigator\MobileNavigator.exe' (jak jsem již zmiňoval) a stačí tento soubor nahradit libovolnou aplikací pro WinCe a potom v menu navigace spustit Navigační software, který spustí tu .exe aplikaci. Už jsem rozlej emulátor PSX, DosBox a nějaké hry

    Ten tvůj návod vyzkouším, vypadá mnohem lépe a praktičtěji. Ještě jednou díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Neni zac, s tim co jsem poslal nebyl problem, ja ted uz asi tyden resim, jak do PNA kde byl puvodne Navigon, dostat TomToma a ne a ne ho nainstalovat, brani se...mrcha :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Tak jsem si konečně našel čas vyzkoušet ten postup. Problém je, že když nakopíruju ten program na editaci registrů do StratUp ve Windows a restartuju zařízení, tak se smaže . Spustil jsem ten regedit tak, jako jsem spouštěl jiné aplikace (nakopíroval ho na kartu do stejného místa jako je orig. navigační aplikace), jenomže když dám Import, tak aplikace s chybovou hláškou spadne ... Tak nevím, asi to není určeno pro tohle zařízení. Mě totiž připadá, že se po restartu stylusem udělá vždy HardReset a SoftReset se ani udělat nedá :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    2

    porad nevim jestli si se dostal v navigaci do tech win jestli jo tak pro mene chapave jestli muzu poprosit jeste jednou dik
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Nakonec nedostal, patrně mám trochu jiné zařízení, než na který je napsán onen postup :?.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    86

    prosím mám problém, potřeboval bych přeformátovat Win Ce net 4 2 Core v evolve X261.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    86

    Win Ce net 4 2 Core. neví někdo orosím kde ho sehnat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    0

    Ja se ted taky hrabu ve sve PNA navigaci s W CE a tady (http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovky/f.asp?ARI=113132) jsou nejake postupy a experimenty cloveka, co prejimal navody z gpspassion a dalsich a zkousel je prave na te moji navigaci - ale melo by to byt myslim kompatiblini i na dalsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    Tak se mi KONEČNĚ podařilo dostat do samotného prostředí WinCE . Spustil jsem Total Commander a pomocí něj explorer.exe . Teď ještě seženu nějaký funkční task manager, abych mohl schodit to hloupé defaultní menu Evolve, které pořád běží na pozadí.

    Silně mě taky štve, že se mi nepodařilo spustit navigaci TOMTOM, asi bych musel sehnat nějakou verzi speciálně pro WinCE...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Evolve
    Od tommass v sekci Navigon
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 11:32
  2. Evolve X261
    Od gorgon_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2007, 22:32
  3. Jak dostat klasické programy z PC dostat do PDA?
    Od Honza Cech v sekci Programování
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-05-2006, 21:31
  4. Mohu upgradovat Compaq AERO 2130 z WinCE 2.11 na WinCE 3.0?
    Od petrsiler v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-10-2005, 21:25