Byl jsem už téměř rozhodnutej, koupit si Heralda (klávesnice, WiFi, rozměry), když tu jsem v jednom bazaru narazil na HTC Prophet (XDA Neo, Qtek S200) za 5000 Kč. :O
Okamžitě jsem se do něj zamiloval.Krásnej design, ty tlačítka, SD slot, 2.5 JACK, a hlavně ta cena!!! (za Heralda bych dal 14000). Na pdadb.net jsem si srovnal jejich parametry a Herald má vlastně jen klávesnici navíc...
CO OD ZAŘÍZENÍ OČEKÁVÁM:
0) Kompaktní rozměry, krááásný design
1) Surfování přes domácí WiFi síť - tady by se hodila klávesnice...
2) MP3 přehrávač
3) Navigátor (TOMTOM,...) - zvládne to procesor?
4) Přehrávání filmů - zvládne to procesor? Kvalita a podsvícení displeje?
5) Hry (JAVA, WM, DosBOX) - utáhne to starší 486 hry?
6) Sem tam Word, Excel, E-mail
Kdyby se jednalo jen o tu klávesnici, ušetřím radši 9000 a spokojím se s krásným Prophetem. Nebo je tam ještě něco víc, co z parametrů nevyčtu?
Třeba reálný výkon - 195MHz vs. 201MHz - jedná se o ten samý procesor? Lze oba stejně dobře přetaktovat? Víte, kvůli filmům, navigaci, multitaskingu?
Nebo displej! Stejné parametry, ale v recenzi Heralda jsem četl, že krásně a hodně svítí. To jsem u Propheta z bazaru říci nemohl :? - oproti mé K800i vyblité barvy, slabé podsvícení i na max, a trhavé prohlížení filmů (ale to je spíš že jsem to pouštěl v Media Playeru (TCPMPCMC... nebo jak se to jmenuje to asi přehraje líp...) Asi hlavně to podsvícení... :?:
Neviděl jsem je vedle sebe, tak nedokážu posoudit. Pokud někdo víte o nějakých rozdílech, máte nějaké pozitivní či negativní zkušenosti s Heraldem nebo Prophetem, prosím Vás o Váš názor.
Dík![]()
![]()
![]()