Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 6 z 13 PrvníPrvní ... 45678 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 190

Téma: GPS a tvorba map

  1. #76
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    vladas: Neni ta hlaska "Mapovy podklad neni k dispozici" spojena s volbou rozliseni, ze pro moc velke priblizeni to ma seznam mimo CR zalostne? To preruseni se shiftem zkontroluju, dik za nahlaseni
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Je to tim velkym rozlisenim, ale jak jsem si vsiml, tak Visty si posunuly to tahlo s rozlisenim samy na vetsi pri spusteni snimani a budu to muset jeste zkusit pod W98, ktere mi ale ani za noc nestihnou oblast 63x63 kterou bych rad udelal a rano uz na tom PC musim pracovat :-(.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak ted jsem to zkousel a opravdu to pod tema Vistama (kde bych to mel oproti W98 za chvili) pri snimani pohne "Zoomovacim tahlem" na mapy.cz a proto je to asi pod Vistama nepouzitelne :-( - jeste zkusim nekde na WXP ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    OK, vidim to na novou verzi, kde umoznim presne napozicovat ctverec pro snimani a tahani mysi, aby to neinterferovalo s ovladacimi prvky kydz ma clovek jiny system, nastaveni nebo mapovy server
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To by bylo fajn. Ted bych rad takovy podrobny "autoatlas pro kolo i s polnackama i presto ze na silnicnim kole je moc nevyuziju" (tedy neco mezi turistickyma mapama a autoatlasem a cela CR zatim nevim, jestli se vleze do 4 nebo 6 maximalnich ctvercu 63x63) a to same i jako "fotomapu" a pri nynejsim systemu (vypada, ze pod WXP to chodi korektne) je to takova "sazka do loterie s metodou pokusu a omylu", tedy alespon u mne ;-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Nova verze WebMapSaveru, umoznuje interaktivne nastavit polohu a rozmer (od 128x128 do 1024x1024) snimanych obrazku. Soucasti je i nova verze BitmapCombineru, kde je mozne rovnez zadat rozmer obrazku a ukladat i do BMP. Jen na ukladani/nacitani z INI jsem se jeste nedostal, tak kdyztak v pristi verzi.

    http://ftp.nepsin.com/WebMapSaver.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Potreboval bych sejmout vetsi uzemi (radeji vcelku), ale na vsech PC a i na tech Vistach s 2GB RAM mi to pri pokusu o skladani obrazku o 63 radach nebo sloupcich hodi "Parameter is not valid",

    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.ArgumentException: Parameter is not valid.
    at System.Drawing.Bitmap..ctor(Int32 width, Int32 height, PixelFormat format)
    at System.Drawing.Bitmap..ctor(Int32 width, Int32 height)
    at BitmapCombine.Form1.Combine()
    at BitmapCombine.Form1.button1_Click(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventAr gs mevent)
    at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.O nMessage(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.W ndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/MICROSOFT.NET/FRAMEWORK/V2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    BitmapCombine
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/!MAPA_CR_ATLAS_FOTO/BITMAPCOMBINE.EXE
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Zrejme nedokaze System.Drawing.Bitmap udelat bitmapu o rozmerech vetsich nez 32.000 x 32.000 pixelu. Otazka je, jestli s tak velkou bitmapou je schopno pracovat i neco dalsiho (graficky editor nebo konvertor na jiny format, mozna radkovy imagemagick). Byla by jeste moznost nevytvaret tu vyslednou bitmapu v pameti, ale natvrdo ukladat nekomprimovany BMP soubor, timpadem budou pametove naroky na BitmapCombine prakticky nulove, ale take nevim, jake je omezeni na rozmery formatu Windows BMP
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Chci to jeste zkusit doma na WXP sice jen s 1GB RAM, ktery mam ale nastaveny tak, ze jsem na nem pracoval (samozrejme v jinych programech) uz s opravdu dost velkyma mapama (dostanu se k to mu asi ale az pres vikend).
    Podle toho co pises o te "System.Drawing.Bitmap" ale vypada, ze mi to nejspis nepomuze :-( ...

    Je jasne, ze je velke mapy rozlozit na vice mensich casti (uz kuli tomu pozdejsimu zobrazovani, i kdyz da vic prace vymyslet, jak optimalne nasnimat po castech a hlavne neudelat chyby pri snimani...), ale kdyz uz mam sejmuto treba 63x63 (coz je jasne, ze ted asi nezpracuju, ale je toho skoda, pokud uz je to takto "pohodlne" sejmute :-(...

    Rucni prejmenovani (aby se dalo slozit po castech...) bude ted take docela "veda" a nesel by prosim "BitmapCombine.exe" upravit tak, aby vysledek "rozrizl" na zvoleny pocet dilu (treba na 2x2 dily), coz by dost zjednodusilo snimani a hlavne skladani takovych "velkych monster" ;-) ? Diky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Jj, upravit BitmapCombine tak, aby bral v uvahu indexy obrazku nebude problem. Tj. sejmes si treba oblast 80x80 (v posledni verzi jsem tam dal max 99) a pak das rozmer vysledku treba 20x20 a pocatek indexovani v 60x20 (posledni ctverec ve druhe rade) apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To by bylo fajn (anebo by bylo sikovne treba neco jako "rozdelit vysledek na volitelne 2x2 ctverce a ostatni uz by se to postaralo samo, i kdyz tady by zas byla nevyhoda, ze by to asi bylo jen bez prekryvu, ktere jsou nekdy zadouci a nekdy kvuli yspore mista na SD zadouci nejsou - takze nejlepe nechat "rucni indexovani" i "automaticke deleni" a tam zvolit s prekryvem, anebo bez nej, nebo to uz bych chtel moc ;-) ?)
    Vlastne ted jsem si to jeste jednou precetl a tohle vyhovuje, akorat by tam byly sikovne ty prekryvy, i kdyz i ty s vlastne daji udelat postupne jen temi indexy, i kdyz je pak trochu narocnejsi si predstavit v kterych mistech, pokud je mapa vetsi a spatne se z hlavy predstavuje co je na ni kde....

    Jinak jsem se dival na funkci "Position and size" v WebMapSaver.exe a nejak mi jde jen menit velikost toho oznaceneho cvterce a posouvat s nim uz nejde, nebo to zatim neni dodelane? Dik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Mne s tim posouvat jde, pomoci tech tlacitek L, R, U, D. Posun je o jeden pixel, pokud cloveka nebavi klikat, da se treba drzet enter
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    14

    Je to perfektní.
    Ještě bych navrhoval 2 vylepšení
    - vypisovat pozici snímaného čtverce (pokud si už jednou najdu usazení tak abych se příště jednoduše dostal na stejnou pozici)
    - velikost snímané oblasti nastavitelnou dle mého požadavku (pro dané rozlišení mapy např. vím, že 1km odpovídá 200 pixlům a já si tak mohu říct, že chci stahovat čtverec 2x2 km ... 400x400 pixlů). Pro kalibraci většího počtu map je výhodné začínat na celých kilometrech (líp se přepisujou map soubory v ozim)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    jouda: OK, tak to vidim na dodelani INI a zobecneni tech hodnot, at je to univerzalne pouzitelne
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Nova verze
    http://ftp.nepsin.com/WebMapSaver.zip

    Umoznuje rucne zadat libovolnou velikost i rozmery snimane oblasti, veskera nastaveni se pri ukonceni aplikace ulozi do INI a po dalsim spusteni opet nactou. Adekvatne byl upraven i BitmapCombine, ktery nyni detekuje rozmery nasnimanych obrazku automaticky podle prvniho, a pribyla take moznost nastavit si, od ktereho indexu ma spojovani zacit, takze je mozne treba z 80x80 nasnimanych obrazku nechat polepit 4 bitmapy 20x20, nebo treba s presahy 22x22 apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 13 PrvníPrvní ... 45678 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tvorba PDF v WM
    Od gm_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 06:21
  2. Tvorba aplikaci
    Od Nitr0_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 16:18
  3. Tvorba TSK ??
    Od webelite v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 00:45
  4. Tvorba e-knih (*.doc)
    Od Krcma_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2003, 13:15