Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 13 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 190

Téma: GPS a tvorba map

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Ještě dotaz - já PDA nepoužívám - dá se v PDA použít souřadný systém S42? Nebo to umí jen Pulkovo 1942(1)? A je mezi nimi nějaký rozdíl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Mem_
    Asi jsem "trochu natvrdly", ale jak se konkretne zada, kdyz chci sejmout ctverec (anebo obdelnik) se stredem v konkretnim miste a nedala by se tam pridelat treba (jednodussi) volba sejmout cverec o strane 20 obrazovek od zadane polohy, protoze mam pocit, ze to takto funguje jen ze zadaneho leveho horniho rohu, pokud jsem dobre pochopil ?

    Kdyz jsem zkousel ta tlacitka "L,U,D,R", tak mi to nic nedosadilo, ale jen chvili "zmatene posunovalo obrazem", takze jsem asi vubec nepochopil jejich vyznam :-( Dik...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    vladas: Je to napsane v tom prilozenem textovem navodu: "4) Rucne odmerit (tlacitky L, R, U, D) nebo odhadnout vzdalenost, kde zacit se snimanim, tyto hodnoty doplnit jako Left a Top (pokud zustanou 0, tak bude levy horni roh sejmute mapy prave aktualni obrazovka)"

    Tj. pro sejmuti ctverce 20x20 se stredem nad aktualni pozici je potreba zadat Left=10 a Top=10, program na zacatku snimani automaticky odskroluje
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak jsem z toho jelen (navod jsem samozrejme predem cetl), ale by to udelalo to, co chci (pro zacatek na pokus alespon mapu 4x4 se stredem v Jeseniku),
    tak jsem musel dat presne opacne "Move left" = 2 x "Capture area X" = (2x4) = 8 a "Move up" = 2 x "Capture area Y" = (2x4) = 8 ;-(

    Radeji jsem si tedy prepsal cely navod, abych mu pozdeji lepe rozumel a pokud je neco spatne, tak mne prosim oprav. Dik ...


    Pro snimani napr. ctvercove mapy 4x4 se stredem v Jeseniku postupujeme nasledovne:

    1) V Internet exploreru najdeme na www.mapy.cz mesto Jesenik
    2) Zobrazime potrebne rozliseni a stred snimani a zkopirujeme do schranky presnou URL z MSIE
    3) Spustime "WebMapSaver.exe", URL do nej zkopirujeme a stiskneme "GO" cimz se zobrazi stredova pozice
    5) Na www.mapy.cz uzavreme vse nepotrebne a ikonkou zobrazime mapu jako "fullscreen"
    6) Nastavime pro ctverec 4x4 obrazovky "Capture area X"=4 a "Capture area Y"=4
    7) Nastavime "Move left" = 2 x "Capture area X" = (2x4) = 8
    "Move up" = 2 x "Capture area Y" = (2x4) = 8
    8) Postupnym stisknutim "U" a "L" odscroolujeme na pocatecni pozici snimani
    9) Pro rychly Internet nastavime (mene bezpecne) "'ms' per move"=1, "'s' before save"=0, "steps per move"=1
    10) Stisknutim "Start saving..." odstartujeme vlastni snimani a uz nesmime hybat mysi (prerusit lze stisknutim "Shift")
    11) Poskladame vysledny *.PNG pomoci "BitmapCombine.exe"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Podle toho co jsem napsal by tedy slo s tim snimanim "od stredu" sejmout jen 32x32 a ne 64x64, anebo se pletu ?

    Ted jsem tak sejmul a poskladal mapu 32x32, ktera ma 90MB a na PC s W98 a 512MB RAM se na ni bohuzel nepodivam, jestli jsem se tak opet strefil do toho "stredu" jako v predchozim pripade ;-( (musim az doma a nejdrive az ve stredu po dovolene), ale nebylo by prosim mozne radeji k butonu "Start Saving..." pridat jeste jeden treba "Start Saving from Center..." ktery by takoveto snimani precejen zjednodusil ;-) Dekuju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    vladas: Diky :yes: Nakonec jsem se prinutil to vyzkouset, protoze "to musi fungovat", a zjistil jsem, ze je v posledni verzi chyba, ktera ty hodnoty Move left a Move up uplne ignoruje, a proto se to pred snimanim nevycentrovalo ops:

    Tady je opravena verze:
    http://ftp.nepsin.com/WebMapSaver.zip

    A ta uz funguje presne podle popisu, chces-li sejmout mapu treba 5x5 se stredem tam, kde se zrovna divas, tak zadas Move left=2 a Move up=2. Pred snimanim oblasti 5x5 to aplikace sama o dve obrazovky odskroluje doleva a nahoru a tim je zajisteno, ze obrazek uprostred bude presne ten, na ktery jsi mel odskrolovany.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Take diky a uz to funguje tak, ze to chapu dokonce uz i ja :-D

    Akorat nevim, jestli to jeste neni problem W98 (na kterych to mozna provozuju uz jen ja ;-)...), ale kdyz to dobehne a chci si pomoci "GO" zajet do puvodniho mista, nebo tam znovu vlozim URL a dam GO, tak uz to nefunhuje a musi se program znovu spustit, coz je neprijemne, ze se pak musi znovu nastavovat vsechny parametry
    (mozna by navic bylo dobre ukladat konfiguraci do *.ini, anebo do registru...) Dik...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    31


    Tedy, jako geodeta by mne zajímalo, jak si chceš vyrábět sám mapy?

    Asi máš namysli něco jiného...

    Můžeš vzít existující mapový list, pokud Tě zajímají určité body, tak si zjistit S-JTSK souřadnice a provést přepočet na soustavu WGS-84, což je GPS. Nejlepší to budeš mít s fotogrametricky tvořenými mapami, který jsou GPS nejpodobnější...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    OT: JKL_KOLDA: To má být reakce na autora vlákna, které založil v roce 2004? Zdá se vám to ještě aktuální?

    vladas: Na to znovunacteni URL mrknu, to by melo fungovat. Co se tyce ukladani do ini atd., to by takovy problem nebyl, ale zas je to jednorazova utilitka tak to nechci s funkcnosti prehanet
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Tak konečně hotovo:

    CYKLOMAPY + TURISTICKÉ MAPY + ZAJÍMAVÁ MÍSTA - VŠE V JEDNOM
    Celá ČR
    12 velkých podrobných map
    Měřítko 1:50 000
    V kombinaci s TOPO mapami naprostá šipčka v navigaci na mobil/PDA

    Ukázka:


    Klad listů:


    Podklady: SHOCart 2007

    Potřebujete:
    *zobrazení na PC: OZI EXPLORER (testováno na verzi 3.95.4m)
    *zobrazení na mobilu - jen pro mobily se Symbian S60: SmartCom GPS (testováno na Nokia N73 a SmartCom GPS verze 1.53c)
    *zobrazení na PDA: OZI CE (dle uživatelů také OK)

    Hlavní rysy:
    -vše v jedné mapě - cyklo trasy, turistické značky, zajímavá místa
    -podrobnější než stávající SHOCart turistické, čitelné (narozdíl od nich)
    -novější, aktuálnější (nové silnice, dálnice...)
    -celá ČR je rozdělená jen do 12 oblastí -> není potřeba tahat ssebou 60 malých map,
    můžu si zobrazit celý výlet na 1 mapě
    -mapy se dostatečně překrývají
    -slušná kvalita obrazu (vše generováno přímo z BMP, nedochází tedy ke ztrátám z několikanásobné rekomprese JPG)
    -verze jak pro OZI EXPLORER, tak pro SMARTCOM GPS (SMARTCOM NAVIGATOR)
    -celá ČR má méně MB než turistické SHOCart, co jsou ledaskde ke stažení, navíc cca 2x podrobnější !!

    Nevýhody, známé problémy:
    - mapy A4 a C2 mají místy nestejnou barvu podkladu (v náhledu vypadají trochu jako šachovnice - jen místy)


    Celé mi to zabralo víc jak stovku hodin práce (získání podkladů, sesazení, vyčištění, kalibrace)
    proto si nepřeju, aby to bylo uploadované jinam.

    Díky nicku TOTEM za novou a lepší kalibraci, a nicku P910i za konzultace.

    Pozitivní reakce potěší :-)


    Mapy jsou tady:
    Kód:
    http://rapidshare.com/users/HNH4UB
    Heslo je: windmapy
    NIKAM JINAM NEUPLOADOVAT !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Scapino
    Guest

    To: Mem_:
    Zkoušel jsem novou verzi WebMapSaveru na http://www.geoportail.fr/ a mám nepříjemný pocit že to nefunguje moc dobře. V horizontální rovině je to OK, ale vertikálně jsou čtverce posunuté viz příloha - v tomto případě bylo nastavení:
    steps per move: 4
    move left: 1
    move up: 1
    capture area
    X: 4
    Y: 4

    TAK SE OMLOUVÁM, FUNGUJE TO OK, ALE OPRAVDU SE MUSÍ VEŠKERÉ OVLÁDACÍ PRVKY NAD MAPOU SKRÝT, COŽ JE PRÁVĚ U TOHOTO SERVERU TROCHU SLOŽITĚJŠÍ
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Scapino: Jj, je potřeba nechat volnou oblast 512x512 (a kousek od levého horního okraje), protože tam se simuluje to posouvání myší. Stejně tak je potřeba s myší v průběhu snímání nehýbat (nejlépe odpojit kabel, pokud se třeba má snímat delší dobu), protože jinak se to může posunout. Holt je to taková přímá metoda

    Edit: Možná by stálo za to umožnit v programu definovat polohu a velikost té snímací oblasti, aby to bylo univerzálněji použitelné na různých serverech. Utilita primárně vznikla pro seznamácké mapy takže je tam dost věcí natvrdo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Mem_
    Edit: Možná by stálo za to umožnit v programu definovat polohu a velikost té snímací oblasti, aby to bylo univerzálněji použitelné na různých serverech. Utilita primárně vznikla pro seznamácké mapy takže je tam dost věcí natvrdo.
    to by určitě za to stálo páč by pak šlo u některých map vyřešit problém s kalibrací . Aneb ATLAS a zadávaný/kalibrační bod uprostřed obrazovky. Pro svoje rozlišení obrazovky by si to každý metodou pokusu a omylu už dohledal sám

    PS. existuje podobný program jako je BitmapCombine.exe kterej by nevytvářel PNG ale BMP (zrovna u Atlasu ta komprese dost pocuchá vrstevnice v lesích) ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak nevim, jesli opravdu nejsem natvrdly ;-( ...

    Potreboval jsem maximalni ctverec kolem Jeseniku a ze to na mem W98 rano jeste bezelo a potreboval jsem pracovat, tak jsem to pustil na momentane nevyuzitem PC s Vistama.
    Dal jsem "Move left" = 31, "Move up" = 31, "Capture area" 63x63,
    ale i v pravem dolnim rohu nasnimanych obrazku bylo vsude "Mapovy podklad neni k dispozici" jakoby uplne vse snimal "moc severne" :-(.
    Potrebuju tam i to Polsko, ze tam obcas budu chtet zajet na kole a zacit snimat ze severu tam, kde jsou mapu k dispozici, ale nepodarilo se ani se ctvercem 63x63 se stredem v Jeseniku :-( - co prosim delam spatne ?

    Jeste je problem, ze kdyz se ukonci pres Shift, tak sice napise ABORT, ale dal je problem aplikaci kilnout a to i kdyz se to udela klavesami pres spravce programu, tak jeste porad hodne dlouho bezi a nechce se ukoncit (mys tvrdosijne porad ovlada WebMapSaver.exe, ktery se odmita ukoncit) Dik ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Scapino
    Guest

    To: Jouda
    Souhlasím, speciálně u některých serverů, které mají okno s mapou až úplně dole a které nejdou zvětšit na celou obrazovku by to bylo fajn.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 13 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tvorba PDF v WM
    Od gm_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 06:21
  2. Tvorba aplikaci
    Od Nitr0_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 16:18
  3. Tvorba TSK ??
    Od webelite v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 00:45
  4. Tvorba e-knih (*.doc)
    Od Krcma_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2003, 13:15