Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 13 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 190

Téma: GPS a tvorba map

  1. #46
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Mne to funguje, ale mam jiny skin ve Winech (s mensim title barem), to bude asi ono. Nahraju aktualizovanou verzi...

    EDIT: Nahrana nova verze, otestoval jsem to ve Standardnim vzhledu i Windows XP vzhledu a melo by to chodit, predem dik za dalsi testnuti Taky jsem zmensil pocet kroku plynuleho posouvani, na rychle lince to z tech serveru zda se ted stiha, a snimani se tak da nekolikanasobne urychlit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    199

    Už to funguje Navíc mnohem rychleji ) díky
    Můžeš ještě prosím přidat možnost nastavení délky kroku pro posunutí? Předpokládám, že takto krokové posouvání si zavedl proto, aby se mapa stihla z netu načíst. Pokud však mám velmi rychlé připojení na net, kde o rychlost načítání dat obavy nemám, hodilo by se mi nastavit delší krok pro rychlejší posouvání.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    jimmyjames: Tam jsou dvě různé věci. Přímo v aplikaci můžeš nastavit dobu čekání v ms mezi dvěma kroky a pak dobu v sekundách, než se obrázek uloží (na pomalé lince to pak vypadá tak, že se mapa posouvá, objevují se prázdné čtverečky, do kterých se postupně dohrává grafika, a pak se to pěkně uloží). Když jsem tam neměl to plynulé posouvání po krocích a cukl vždy o celý výřez, tak se na seznamu stávalo i na rychlé lince, že některé čtverečky zůstaly prázdné, proto se to teď posouvá tak postupně. Každopádně přidat tam i tuhle hodnotu můžu a třeba s tím půjde ještě laborovat a urychlit to. Napíšu zase sem.

    EDIT: Tak je to tam, dá se volit počet kroků na jeden výřez mapy (od 1 do 64, defaultně je 16), na tom atlasu to funguje i s 1 a dost to urychlí. Druhá věc je pak počet sekund před uložením. Defaultně je 1, ale dá se nově zvolit i 0, nicméně v tom případě ta jejich webová aplikace nestihne vykreslit body zájmu (restaurace, pošty, ...) a je tam jen mapový podklad. Na druhou stranu to může být i taková vlastnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    199

    Nevím jestli to jde, ale je možné, aby program automaticky promazával RAMku?
    Když jsem sníkoval větší plochu, která se skládala asi z 852 částí, pustil jsem program přes noc na druhém slabším počítači (Duron 1GHz, 256MB RAM). Odhadl jsem si, že snímkování by mohlo být dokončené přibližně v 6hod ráno. Nakonec ale skončilo asi v 17hod odpoledne, protože systém se při tom postupně čím dál více zahlcoval. Odpoledne to vypadalo tak, že krokové posouvání bylo asi 10x pomalejší než ba začátku, tkž celková rychlost sníkování se značně snížila.
    Myslím, že toho by mohlo být způsobené zahlcením RAMky, kde asi zůstávají předešlé snímky. Je to pouze můj odhad, nejsem programátor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    199

    Nová verze mi funguje a nastavením menšího počtu kroků se rychlost snímkování velmi výrazně zlepší Bezva práce
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    199

    <b>Přemýšlel už někdo nad tím, jak přidat k bitmapovým mapám možnost vyhledávání měst, ulic, zájmových bodů...?</b>

    Napadlo mě toto dodělat pomocí waypointů. Na Ministerstvu Práce a Sociálních věcí jsem si vyzvednul CD s Územně identifikačním registrem (UID-ADR), kde je databáze všech ulic, měst, územních celků...........atd v ČR. V okresních městech už jsou i GPS souřadnice. Ještě jsem se k tomu pořádně nedostal, ale mám v plánu z databáze vybrat část, kteoru potřebuji a vytvořit z ní waypointy.
    Snad to půjde podle očekávání.

    Mám však už první problém. Waypointy se hodí na města nebo zájmové body, ale na ulice zrovna moc vhodné nejsou. Přeci jen waypoint je bod, kdežto ulice nějaká křivka. Neví někdo jak tento problém vyřešit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    17

    Prosím - v Mapmanageru úspěšně vytvořím mapy - adresář - ale po nahrání na kartu v MDA ji nemohu načíst. Nemá někdo podobnou zkušenost?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    167

    Tak já mám stejný problém. Mapa se mi zobrazí pouze tehdy, když ji nakopíruju do hlavní paměti a stejné složky jako předinstalovanou "World Map". Když chci program odkázat na kartu, odmítá mapy vzít na vědomí. Je to nějakej bug v programu nebo co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od jimmyjames
    Mám však už první problém. Waypointy se hodí na města nebo zájmové body, ale na ulice zrovna moc vhodné nejsou. Přeci jen waypoint je bod, kdežto ulice nějaká křivka. Neví někdo jak tento problém vyřešit?
    v UIR-ADR jsou souřadnice adresních bodů, ne však ulic či jejich křižovatek, takže jediné co se dá udělat je vzít adresní body a udělat z nich POI nějak vhodně kategorizované aby se v tom dalo hledat. ale těch bodů je 2,5 miliónu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    14

    Program funguje špičkově.

    Ještě by bylo zajímavé přesné usazení do souřadnic.
    Pokud zadám na atlasu přímo adresu
    např. http://amapy.atlas.cz/#x=-815000@y=-...@app=0@l=2,3,4
    souřadnice JTSK 815000,1070000 ukazují (snad přesně) do středu zobrazeného obrázku.
    zkus popřemýšlet, jestli by nešlo určit (podle zvoleného měřítka zobrazení) adresu alespoň jednoho rohu tebou nasnímaného čtverce.

    EDIT. tak jsem si ještě hrál a souřadnice ukazují opravdu do středu zobrazené plochy, ne do středu některého za stahovaných čtverečků.
    Při změně velikosti okna dojde vždy k přesunu zadaných souřadnic na střed okna.
    To však neplatí pokud se po zobrazení stránky zruší zobrazení bočního a horního rámu.


    Pro hledání v OziExploreru se používá soubor např World Cities.names (jedná se o DBF - stačí přejmenovat) a world Cities.types což je zase pro změnu obyčejnej texťák. Obojí ke stáhnutí na stránkách OziExploreru.
    Pokud máš k dispozici souřadnice, bylo by docela zajímavé jeho naplnění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Citace Původně odesláno od jimmyjames
    <b>Přemýšlel už někdo nad tím, jak přidat k bitmapovým mapám možnost vyhledávání měst, ulic, zájmových bodů...?</b>
    Pokud pouzivas OziExplorer, tak tam uz databaze geonazvu je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    14

    kdyby se Ti tak povedlo sejmout i tuhle mapu, to by byla paráda
    http://izgard.cenia.cz/dmu/viewer.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od jimmyjames
    Přemýšlel už někdo nad tím, jak přidat k bitmapovým mapám možnost vyhledávání měst, ulic, zájmových bodů...?
    Já mám do SmartCom GPS (=OZI) 2 databáze:
    Praha

    ČR

    Obojí přesune OZIho vždy na střed příslušné ulice, příslušného sídla.

    Pokud bude zájem, mohu UPnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Jinak jsem stáhnul komplet ČR turistickou mapu z mapy.cz
    (shocart = jsou tam i cyklotrasy i turistické trasy), dokončuji kalibraci do OZIho, takže opět - pokud je zájem, mohu UPnout

    (ten prográmek tady jsem k tomu ale nepoužil, napsal jsem si vlastní, na tak velká díla se trochu nehodí, byť jinak je super)

    Dotaz pro ty, co tomu rozumí?

    Je to S42 nebo Pulkovovo? V OZIm mám obojí, S42 mi dávalo lepší výsledky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    199

    Určitě budu rád, když to někde upneš Můžeš to nahrát na můj ftp server a já sem pak vložím odkazy na stáhnutí. Loginy a adresu jsem poslal přes SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 13 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tvorba PDF v WM
    Od gm_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 06:21
  2. Tvorba aplikaci
    Od Nitr0_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 16:18
  3. Tvorba TSK ??
    Od webelite v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 00:45
  4. Tvorba e-knih (*.doc)
    Od Krcma_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2003, 13:15