Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 12 z 13 PrvníPrvní ... 210111213 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 166 až 180 z 190

Téma: GPS a tvorba map

  1. #166
    Scapino
    Guest

    to xxmz:
    Bezva, funguje. Díky moc.
    Při rozlišení 1600x1200, skrytém hlavním panelu a fullscreen zobrazení IE mi to jede na 1000-10-1 a pozice X:200-1350 a Y:100-1050
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #167
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od grimmi
    mít v GPS turistické mapy od ShoCart, které má seznam na svých mapy.cz je můj sen
    Kdybys trochu hledal...

    Cyklo a turistické mapy v jednom - SHOCART 2007
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #168
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1

    Zdravim,
    Rad bych se zptal, jestli někdo náhodou ví jakým způsobem získat z GPS souřadnic adresu. Z adresy souřdnice umím, ze souřadnic či adresy bod na mapě taky, ale ze souřadnic adresu nevim. Jde mi o to, že jsem fotograf a hodně fotim ve městech a potřebuju do své databáze zadávat adresy tech focených objektů. z trakeru si data v pohodě stáhnu, ale tam jsou právě jen souřadnice gps a ja pak složitě hledám v mapě adresu. Přeci musí existovat něco takoveho, ne? Prosím o radu, nakopnutí či nasměrování nějakým správným směrem. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #169
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak třeba tady http://izgard.cenia.cz/dmunew/viewer.htm se dá vyhledat místo podle souřadnic a pak si nechat zobrazit adresní body, pokud by se to mělo dělat hromadně dávkově, tak bych si opatřil kopii databáze UIR-ADR viz. http://forms.mpsv.cz/uir/default2.jsp
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #170
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1

    Wms je super program,ale nevite nekdo o programu ktery stahuje mapy ze stranek kde se neda pohybovat mapu tazenim mysi? Kde se pohybuje po mape pouze klikanim na sipky sever, jih...napriklad swissgeo.ch dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #171
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od wind
    Citace Původně odesláno od jimmyjames
    Přemýšlel už někdo nad tím, jak přidat k bitmapovým mapám možnost vyhledávání měst, ulic, zájmových bodů...?
    Já mám do SmartCom GPS (=OZI) 2 databáze:
    Praha

    ČR

    Obojí přesune OZIho vždy na střed příslušné ulice, příslušného sídla.

    Pokud bude zájem, mohu UPnout



    Bylo by mozne ziskat nejaky link na tyto databaze? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #172
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    WebMapSaver je super.... na atlas.cz mapách funguje skvěle, ale na www.mapy.cz mi to nescrolluje :-( a uloží mi to 5x5 sjených bmp :-(
    Nevím jak zjistit verzi WMS co mám, about tam nikde není, třeba to řeší novější verze?

    Poraďte prosím. Díky

    Edit: Tak jsem zkusil několik jinde stažených verzí a v jedné to funguje...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #173
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Poslední verze je na http://ftp.nepsin.com/WebMapSaver.zip . Zmiňovaný problém by už zde být neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #174
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Suri: buď to byla jiná verze, nebo třeba špatně nastavené hodnoty v INI. V takových případech doporučuji smazat WebMapSaver.ini, tím se všude nastaví výchozí konzervativní hodnoty, se kterými by to mělo šlapat.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Jinak se zpožděním dávám k dispozici novou verzi WebMapSaveru, kterou upravil Ashus (http://ashus.ashus.net), za což mu patří díky . Jednak by měla šlapat na více typech mapových serverů, a pak je tam několik vylepšení GUI - XP styly, decentní ikonka místo podbarvování celého formuláře (červená znamená nahrávání, zelená možnost nastavování), pro posouvání zpět přibyl samostatný parametr, velikost snímaného výřezu je teď možné měnit i jednoduše myší, program také ukazuje aktuální celkovou velikost výsledného obrázku atd.

    Nová verze je k dispozici zde: WebMapSaver2.zip
    Stará verze na původní adrese:WebMapSaver.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #175
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    Díkes, šlape to.... :-)
    Měl bych ještě pár dotazů a možná návrh na vylepšení....
    1) Steps per move má nějaký vliv na velikost jednotlivých polí nebo k čemu je dobrý?
    2) Stejně tak mi moc neříkají volby ´ms´ per move? a ´ms´ per return? To jako jak rychle se to pohne a vrátí? Nerozumím....
    3) Tlačítka U, D, L, R posunou výřez mapy přesně o stejnou velikost o jakou se to pak posouvá při snímání?

    Jestli u 3) ANO tak mi to moc nesedí... Tím že to postupuju od levého horního rohu tak potřebuji přesně určit pravý dolní roh, kde to má skončit... a experimentovat, za 4x4 nebo 6x6 je na nic... Zkusil jsem i jít na pravý dolní roh, pak dát 4x U a 4x L, ale stejně mi to neskončilo, kde jsem potřeboval... :-(

    Díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #176
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    Ještě jeden dotázek:

    WMS používám s mapama na atlasu a na seznamu... nedali byste sem vaše zkušenosti s jinými servery i zahraničními?
    Hledat v google server s mapama Řecka (Rhodosu) nebo Itálie aj. je docela těžký...
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #177

    gam gam je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    4

    Hezký den, mám prosbu. Zkoušel jsem prográmek Webmapsaver, ale ať nastavuju jak nastavuju, prostě mi nejdou nějak rozumně stáhnout mapy z Atlasu. Respektive stáhnout jdou, ale po jejich spojení mám na některých místech nenavazující místa, viz. přiložený soubor. Zkoušel jsem nastavovat malou i velkou velikost čtverců, různě rychlý posuv, apod., ale výsledkem je pokaždé jen jinak nenavazující místa. Myš jsem při práci programu odpojil... Díky za každou radu!
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #178
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Zkoušel jsem to teď V IE6 3x3 čtverce a bez chyby. Je možné,že na atlasu mají náhodný generátor chyby právě pro tyto případy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #179
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    xxmz: To je možná paranoidní, každopádně pokud by mě chtěli naštvat a bylo by to tak, můžu do nové verze dodělat rozpoznávání obrazu pro bezchybné navazování
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #180
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    To snad nebude potřeba . Ten posun je o dost. Kdysi jsem válčil s neceločíselným dělením velikost okna / step, ale tam byla chyba 1 pixel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 12 z 13 PrvníPrvní ... 210111213 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tvorba PDF v WM
    Od gm_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 07:21
  2. Tvorba aplikaci
    Od Nitr0_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 17:18
  3. Tvorba TSK ??
    Od webelite v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 01:45
  4. Tvorba e-knih (*.doc)
    Od Krcma_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2003, 14:15