Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 13 PrvníPrvní ... 910111213 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 190

Téma: GPS a tvorba map

  1. #151
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od xxmz
    Zatím jsem nenarazil na věc, kterou by Img2ozf nezvládl. Rozdíly mezi OZF2 a OZF3 budou asi nepodstaté (asi jen ve velikosti výsledku).
    Pozor na Imagemagick pro uživatele WINDOWS je to zlý sen. Prvně se podívej jestli jsi nestáhl jen zdrojáky (jako já) A pak už jen pár hodin studování "jak na to" (tyto znalosti jsem už naštěstí z hlavy vytěsnil).
    Pokud kvůli mapám nespíš tak se na to vybodni slož to co ti půjde a Ozi CE si pak automatickynatáhne každý další čtverec.
    Navod na Imagemagick jsem nasel na http://www.imagemagick.org/Usage/montage/ ale mas pravdu, ze je to "zly sen" a ze jsem dost liny to studovat :-(

    Ne, mam ImageMagick-6.3.6-10-Q16-windows-dll.exe a ImageMagick-6.3.6-10-Q16-windows-static.exe, ale pravda, ze se mi to opravdu vubec nelibi a hlavne kdyz tu ctu to "vyhrozovani" jak to dokaze "potesit", tak se mi do tehle metody vybec nechce ;-( ....

    Prave se mi nelibi ty rozdelene ctverce, kdyz treba jedu nekde na kole a najednou mi to preskoci na podrobnejsi mapu (i kdyz podle nastaveni by na poddrobnejsi snad nemelo) kdyz aktualni mapa skonci, tak se kvuli tomu nechce zastavovat, nebo kdyz si prohlizim zaznamenanou trasu z auta skoro pres celou republiku, tak take nejlepe na jedne mape i za cenu ze bude velka...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To Mem_ :

    Jeste mam jiny "maly problemek" a to, ze jsem kdysi stahoval ty "defaultni ctverce 256x256 (nebo kolik to bylo), ale mel jsem hodne poskozenych, tak jsem to uz vsechno smazal a ted stahuju 1200x1200 pixelu.
    (bohuzel to uklada 16M+ barev a jinou hloubku na tom PC v tak velkem rozliseni nejde nastavit a po konverzi na 16M uz pak nejde ctverce skladat, aby se zbytecne nearchivovaly tak velke soubory a ja radeji archivuju i ty neslozene *.BMP pakovane 7zipem, ze to je docela rychle a pomerne male, kdybych nekdy potreboval skladat jina uzemi a ty velke obrazky se spatne "presne" cropuji...)

    Je to vyhodne tech 1200x1200 v tom, ze jich neni ted tolik na skladani a myslel jsem, ze budu take moc skladat 32x32 "dlazdic", jak to bylo driv, ale tim omezenim danym zreme tim Canvasem ted jde skladat asi 10x10 dlazdic, coz samozrejme da stejnou vyslednou plochu.

    Neslo by ale to omezeni Canvasu prelstit tak, jako to dela Photoshop, ze by se pro BitmapCombine nastavila cesta na nejvetsi volny disk a on by si tam udelal "vlastni odkladaci soubor" do ktereho by to skladal misto na ten Canvas ?
    Dlouho jsem neprogramoval, tak nevim, jestli to neni blbost...

    Zas je ale nevyhoda tech 1200x1200 ze potom mam okolo slozene mapy zbytecne "hodne balastu", ale protoze z nekterych serveru stahuju "ruzne verze map" (treba turistickou, podle ktere kalibruji a pak samotny plasticky relief bez popisu, ktery jen vyriznu a pouziju k nemu stejny *.map soubor a pak uz jen vidim, kde jsem se pohyboval treba na horach) a treba v Phoroshopu bych asi obe mapy "necropl na pixel stejne" :-(

    Nesla by prosim nejaka utilitka na cropovani BMP souboru se zadanym LH rohem a PD rohem v pixelech kterou by se dalo cropnout treba 5 ruznych slozenych map (o stejnych rozmerech), aby se na ne pak daly pouzivat ty stejne *.map soubory, nebo si uz moc vymyslim ?
    Chapu samozrejme, ze mas plno jine prace a musi na to byt i chut ...

    Dik
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od xxmz
    Pozor na Imagemagick pro uživatele WINDOWS je to zlý sen. Prvně se podívej jestli jsi nestáhl jen zdrojáky (jako já)
    No to je věc názoru, proti jiným open source utilitám to má právě pěknou nápovědu, takže např. já jsem si v tom přerenderoval nějaký obrázek během 5 minut ;-)

    vladas: K tomu prvnimu (skladani vuci velikosti canvasu / dostupne ram), tam prave vidim jako nejjednodussi napad s in-situ skladanim, proste cteni tech obrazkovych souboru a rucni tvorba vysledneho souboru, zadne nacitani celych obrazku do pameti jako to dela photoshop. U formatu BMP (RLE) si prave mohu dovolit cist data po radcich a rovnou je skladat, takze by to melo jit, u jinych formatu se asi bez otevreni celeho obrazku do pameti clovek neobejde.

    Co se tyce nejakeho hromadneho cropovani, tam bych osobne pouzil IrfanView, pokud to zvlada, ale teoreticky by to mohla zvladnout i ta in-situ utilita. Zkusim se na to o vikendu podivat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od vladas
    - otevri Photoshop
    - otevri v nem jeden z BMP obrazku (proc je to proboha BMP...?)
    - stiskni Ctrl+Alt+C (zmena velikosti platna - Canvas size)
    - zadej pozadovanou velikost vysledneho obrazku
    - otevri druhy BMP
    - stiskni Ctrl+A (vyber vseho), pak Ctrl+C (zkopirovani do schranky) a pak Ctrl+W (zavreni souboru)
    - stiskni Ctrl+V (vlozeni kopirovaneho obrazku do prvniho)
    - stiskni V (nastroj Move)
    - mysi nahrubo posun vlozeny obrazek na jeho misto
    - prepni se do 100% nebo 200% zobrazeni a presun se v plose obrazku na misto, kde na sebe maji obrazku navazovat
    - mysi nebo kurzorovyma klavesama dolad presnou pozici
    - stiskni Ctrl+Shift+E (slouceni vrstev)
    - uloz vysledek
    Ja vedel hned, ze se mam obratit na odborniky, kdyz neco poradne neumim a poradili dobre, i kdyz k jakemu to potrebuju ucelu se dozvedeli az pak a nevim jestli je to dobre ;-) a doufam ze i potom jeste poradi, jak "vytvorit masku kousek od hranic" a zatrit jednou barvou "nepotrebny balast" abych to nemusel u kazde varianty mapy delat zvlast, protoze kde je to mozne chci nechat i pohranici, kam rad jezdim treba na kole a ne vsude je na mapach to pohranici kompletni, takze pouhy "obdelnikovy crop" cele mapy nevyhovuje ...

    Kupodivu to ani netrvalo moc dlouho a i pres (tentokrat uz mirnejsi pri zavreni zbytecnych souboru) hrabani na disku vznikl v Photoshopu "krasavec nekomprimovany TIF" 32400x18000 o velikosti tusim neco kolem 1.5GB

    Img2Ozf to nastesti dokazal "schroupat", ale musi byt ten TIF nekomprimovany a pro archivaci jsem samozrejme ulozil mensi LZW komprimovany.
    Radeji bych to mel jako PNG jako vsechny mensi mapy, ale jak jsem pochopil, asi tyto velke obrazky jinak ulozit nejdou a stejne uz se s nimi da pracovat asi jen v Photoshopu (GIMP ktery ovadam jeste mene jsem nezkousel) a stejne uz je nezobrazi ani AcdSee, ze uz jsou moc velke.

    Img2Ozf 2.08 mi chodi v pohode, ale verze 3.03 ani pri nastaveni mych adresaru a "refreshi" nevidi zadne obrazky ke konverzi a ani kdyz k nim dam schvalne *.map :-(.
    Co prosim muzu mit spatne a jsou i ty ozfx3 pouzitelne v PC i PDA anebo radeji zustat u ozf2 ? Dik ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    S tím photoshopem je to OK, musím to vyzkoušet. IMG2OZF mám taky verzi 3.03 a funguje v pohodě, poslední verze stolního i kapesního oziho to čte bezbroblémů. S tím nenačítáním map jsem se nesetkal, zkalibruju původní obrázek v ozim mám tedy *.map a *.png , *.map potom načtu do img2ozf a převedu do *.map a *.ozf3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Takze na zname adrese je nova verze BitmapCombine (http://ftp.nepsin.com/WebMapSaver.zip). Pribylo tam tlacitko "Combine to BMP (direct disk copy)", a je to variace na tu metodu co jsem tady popisoval. Nakonec to skladam po jednotlivych radach obrazku, takze pametova narocnost je sirka vsech obrazku, coz by uz melo byt i u velkych obrazku pouzitelne (napr. drive 20x20 obrazku 1000x1000 zabiralo v pameti pri finalnim skladani 1,5 GB, ted by to bylo 20x mene). Jelikoz se tam primo kopiruji scanlines tech bitmap, ocekava se format 32 bitu, pokud jsou sejmute bitmapy v jinem formatu, tak z toho asi nic dobreho nevyleze. Jestli to nekdo testnete, dejte vedet
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Ozkoušeno na cca 8000 čtvercích 250x250 px (500 Mpx) v png. Po převodu do 32bit BMP proběhlo spojení rychle a bezchybně, výsledná velikost 2GB BMP. Poté jsem musel v photoshopu snížit barevnou hloubku, aby s tím bylo vůbec možno dál pracovat v IMG2OZF. Dobrá práce díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To Mem_: Ahoj, prosimte neslo by ve WebMapSaveru jeste nejak urychlit to "couvani" ?

    Treba alespon kdyz mam "steps per move" >1 atd. ze by to zpetne ignoroval, ale jeste radeji aby pri tom "couvani" take ukladal ?

    Ted treba chci pustit pres vikend neco vetsiho a mam obavy, ze mi do 3 hodin nedojede, co mam ted rozjete a s tim rychlejsim couvanim by to dojelo urcite rychleji. Zkratka "cas je drahy" ;-) Dik ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    POMOC POMOC UAAAA ;-(

    Mno protoze se mi nekde v mapach zobrazovalo z webu co jsem ani trochu nechtel a nedalo se to vypnout "normalne", tak mi nezbylo nez si zdrojak webu stahnout na lokal a "trochu upravit" ;-( - takto jsem za 3 dny hezky stahl celou zapadni polovinu mapy.

    Dnes jsem chtel takto dotahnout i vychodni polovinu, ale mapa se nechtela zobrazovat - zrejme se na webu neco upravovalo :-(.
    Stahl jsem tedy znovu a zjistil, ze se mapa zobrazi, kdyz se vsechny soubory nechaji v jednom adresari (bez podadresaru), ale WebSaver (nepravidelne) vyhodi hlasku "Ve skriptu doslo k chybe, Radek 2, Znak 28317, System nemuze najit zadany prostredek" a ja ani debugovanim nedokazu zjistit, co ze to vlastne nemuze najit :-(.

    IE se pta jestli chci i nadale spoustet scripty (zrejme ano), ale at dam ano nebo ne, tak casto ta hlaska vyskoci a nemuzu cekat 3 dny u mapy, ktera ma 4608 "dlazdic" :-(.

    V nastaveni IE jsem nasel neco na vypinani tech hlasek, ale WEbSAver na to nejak nereaguje :-( Co s tim prosim at nemam jen polovinu takove sikovne mapy ? Dekuju :-( ...

    Navic se stranky zmizelo jedno menu, takze prava polovina mapy bude asi trochu svisle posunuta (mno co se da delat), ale hlavne aby se to dotahlo cele ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    vladas: A co to zkusit tahat treba pres externi webovy prohlizec (treba Firefox) misto WebMapSaveru s integrovanym IE? Tj. po spusteni Start se do Firefoxu prepnout (Alt+Tab) a nechat to tahat v nem, myslim, ze to tady nekolik uzivatelu delalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Dik - jo takhle jsem uz take vytahl nejake zjimave mapy, i kdyz ne z webu a tady mne to nenapadlo zkusit, protoze treba v mem oblibenem SeaMonkey zrovna ten web nejde a uz jsem v patek docela spechal (i tak z toho byl nakonec "slusny prescas" ;-)...)

    Napred jsem zkousel samozrejme v nastaveni MSIE povypinat ty hlasky a vyskakovalo to stejne (zajimave, ze kdyz se posunovala mapa nahoru jeste pres snimanim, tak to nedelalo a vzdy jen kdyz byla mys WebSaveru v levem hornim rohu nez se posunovalo do strany) a skoda, ze se to ve WbSaveru asi potlacit neda a ze je to primo zalezitost MSIE :-(.

    Napred jsem se radoval, jak jsem ten web obelstil a ze se mi konecne dari tahat bez toho, co mi v mapach tak prekazelo, jenze jsem si ja blb napred stahl mapy mez turistickeho znaceni (ktere jsem take chtel) a az kdyz jsem tahal pravou polovinu mapy uz se znacenim (tedy mapy dulezitejsi...), tak najednou takova zrada.

    Asi se zasmejes, ale jak uz jsem tak v patek spechal domu, tak jsem nakonec problem "vyresil HARDWAROVE" ;-D.
    Neni nad takovy papir zasunuty v klavesnici, aby cely vikend "za mne mackal Enter", take jsem mel obavy, jestli tam nebude nasnimana i ta chybova hlaska (nastesti neni) a ted ty mapy prohlizim a modlim se, aby tam nebyla nejaka "bila mista", protoze na opravy je ta mapa docela velka (72x64 ctvercu 1200x1200) ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1

    Ahoj, webmapsaver je fajn program, ale jak tu tak ctu, hodne z vás píše, že si v pohodě stahují mapy i z www.mapy.cz. Zajímalo by mě jak, protože na mapy.cz prostě nejde mapa roztáhnout na celou obrazovku a stažené bloky pak na sebe nenavazují. Stahuji si mapy zatím z amapy.cz, na atlasu je to v pohodě, ale mrzí mě to, protože mít v GPS turistické mapy od ShoCart, které má seznam na svých mapy.cz je můj sen. Nemůže mi někdo poradit, jak seznamové mapy roztáhnout na fullscreen???
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Stáhni si poslední verzi WBMS. U té nemusí být mapa fullscreen, stačí jen změnit polohu a velikost snímaného výřezu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Scapino
    Guest

    Tak jsem zkoušel WebMapSaver na http://izgard.cenia.cz/ a nějak to nejede - loni na podzim spustili novou verzi, která si s WMS nějak nerozumí :-(
    Nezkoušel to ještě někdo?
    Jinak na jiných serverech to funguje bezvadně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Scapino: Snímání prováděj přímo v Exploreru. Zapni snímání a Alt-Tab přepni explorer tak aby byl "nahoře". WBMS bude posouvat přímo v exploreru.
    Nastavení snímání 5000 - 3 - 1. Pokud bude fungovat můžeš experimentovat. Teď jsem to zkoušel mě to funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 13 PrvníPrvní ... 910111213 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tvorba PDF v WM
    Od gm_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 07:21
  2. Tvorba aplikaci
    Od Nitr0_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 17:18
  3. Tvorba TSK ??
    Od webelite v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 01:45
  4. Tvorba e-knih (*.doc)
    Od Krcma_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2003, 14:15