Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 10 z 13 PrvníPrvní ... 89101112 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 190

Téma: GPS a tvorba map

  1. #136
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Tak jsem se díval na ty nedotažené čtverce. Zdá se že server opravdu občas nezvládne skokový přesun řádově o 100vky px. Nešlo by to vyřešit posunem po pixelech? Např. posun o 800px za dobu 1s provést 800 násobným cyklem posun o 1px s delay 1/800s. Potom by to mělo být nerozeznatelné od "běžného" tahu myší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Je to sice mimo téma (i když asi ne tak úplně), na izgard.cenia.cz jsou nově dostupné digitální vektorové mapy s visualizací blížící se armádním topo mapám (KČT), lze i volitelně zapnout cyklo a turistické trasy. Prostě lahůdka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    a znáte prográmek GoogleMapsViewer?

    ten ty mapy z google sejme taky, navíc s kalibrací (9bodů)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Safra nebylo by prosim mozno precejen dodelat pro ty nedotazene ctverce aby se dalo automaticky zajet treba na ctverec 36_41 z 72_54 apod. a pak stahnout jen ten ?
    Je to opravdu pakarna to pocitat a najizet tam rucne (nebo to delam zbytecne slozite) a poustet kvuli tomu neco co trva treba 3 ddny take neni "to prave", zvlast kdyz nekdy zjistim, ze jsem spustil ze stejnych souradnic, ale to "2. kolo" je cele komplet (nevim proc) posunuto treba o cca 2cm (samozrejme podle rozliseni obrazovky) a take tam zase nektere (samozrejme jine) ctverce chybi ;-(. Dik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    No a napada te jak by to mohlo fungovat? Pokud nebudes mit referencni bod tak to asi neudelas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Prave ze ten referencni bod mam na te "nejmenovane www" ;-) primo v URL a uz se mi nekolikrat stalo, ze jsem kvuli blbym ctvercum radeji pustil cele znovu (ze bych pouzil potom jen ty spravne ctverce, protoze docela urcite zas nebude spravne vse i pri "dostatecne pomalosti") a presto to bylo komplet o par cm posunute, i kdyz jsem doufam nepohl mysi ani klavesnici kdyz jsem je hned po spusteni vytahoval.

    Ted jsem potreboval tusim 17_25 z fotomapy 64_72, takze jsem to z hlavy odecetl a rucne nakrokoval (coz je docela pakarna a zrejme se musi zachovat i "step per move", aby se to trefilo, i kdyz ostani casy jsem dal pochopitelne co nejnizsi). Rucni krokovani trva dlouho a muze se snadno splest (tak jsem zjisil tak jsem opravdu musel jeste o 1 ctverec doleva i nahoru, ze jsem blbe odecetl), ale jeste ze jsem nepouzil "automaticky posun", protoze to bylo opet o nekolik cm posunute, ale tentokrat jsem s tim tedy hybal rucne mysi tak dlouho, az jsem se skoro strefil, i kdyz +- nejaky ten pixel posun urcite bude a na fotomape se snad ztrati lepe, nez "prazdny ctvererec" :-(...

    Pokud se pohybuje (a odecita z hlavy) jen doleva a nahodu tak to jeste jde, ale pokud je vadny ctverec "za stredem snimani" (tedy nekde vpravo dole), tak uz to premysleni "precejen vic boli" ;-) (a jak jsem psal, i nalevo nahoru jsem se o jednu radu a sloupec napred spletl a na fotomape mel mozna vic stesti nez rozumu, ze jsem se "skoro strefil") a takova funkce, kdyz vi ze mam treba 64x72 a chci najet do 53x64 by opravdu vse moc ulehcila nez vzdy takto "namahat mozek" a vysledek byva (alespon u mne) "vzdy nejisty" ;-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    pro autora :Narazil jsem opet na pripad, kdy nefunguje posouvani - podklad stoji a sipka beha naprazdno uz to tu jednou bylo. Neslo by "vytahat" nastaveni prodlev a pohybu (stisku) mysi tak, aby to bylo uzivatelsky pristupne ? Stacilo by to v txt forme do ini souboru. Dik
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Ahoj,

    mam problem, ze potrebuju spojit 2 BMP obrazky (mapy, protoze BitmapCombine mi to vcelku tak velke nespoji a musim tedy alespon nadvakrat..) 18000 x 1200 pixelu do jednoho velkeho na PC s WXP a 1 GB RAM.

    Programky jako Irfan View, xnView, a vsechno co mam na panoramata mely bud nedostatek RAM, anebo zhavarovaly a zbyva zrejme jen Photoshop, se kterym to bohuzel moc neumim ;-(

    Jde je prosim v tom Photoshopu spojit "primo" a jak ?

    Nasel jsem zatim jen moznost, ze vytvorim spodni vrstvu jako "platno" o velikosti tech dvou BMP (jsou vedle sebe)
    a na ne vlozim jako dalsi 2 vrstvy ty obrazky, ale bohuzel neumim s maskou pracovat "presne".
    Rucne se bohuzel asi presne nestrefim, ale jak udelat (pri Free Transform?) aby se maska leveho obrazku zarovnala (OPRAVDU PRESNE) s levym okrajem "masky podkladu" a maska praveho obrazku s pravym okrajem, anebo mam pouzit na spojeni tech obrazku jiny program a jaky ?
    Dik ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    I v tom PS by to mělo jít dorovnat přesně (zvětšit si měřítko nad 100 % a sledovat číselné hodnoty), a třeba v Corel Paint Shop Pro jde selekce/vrstvy pozicovat po pixelech i pomocí klávesnice.

    Nebo doporučuji sadu open source nástrojů na manipulaci s obrázky ImageMagick, součástí je i názorná HTML nápověda, myslím, že pro spojení více obrázků do jednoho se tam používá utilita montage.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Co jsem zkoušel tak většina programů je z hlediska potřeby RAM výrazně rozežranější než bitmapcombine. Většinou platí co nesložíš v bitmapcombine nesložíš ani jinde. Max. hranice je tak kolem 18000x18000 px, pak to naráží na možnosti paměti a velikosti canavasu.Gimp, PSP ani Imagemagick při pokusu složit 4 čtverce 10000x10000 px na kompu s 1GB ram neuspěly. Škoda že u Oziho image2ozf není při převodu do OZF3 možnost složit výsledný obraz z více dílů, Mapmerge pro toto není zrovna ideální
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Ani imagemagick? Tak to by nezbývalo než to skládání in-situ, tam by nebyla potřeba paměti žádná, doufám, že někdo takovou utilitu už napsal, ať nemusím já
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Imagemagick jsem musel po 1/2 hod. utnout protože jsem měl obavy o disk . Co jsem hledal na netu kupodivu nic podobného jako bitmapkombine (nebo lepší) neexistuje. Dá se sehnat komerční StitchMaps (podle rozhraní a webu amatérská záležitost) , který má někde vcelku dobré nápady, ale je omezen stejně jako bitmapcombine velikostí canavasu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od xxmz
    Co jsem zkoušel tak většina programů je z hlediska potřeby RAM výrazně rozežranější než bitmapcombine. Většinou platí co nesložíš v bitmapcombine nesložíš ani jinde. Max. hranice je tak kolem 18000x18000 px, pak to naráží na možnosti paměti a velikosti canavasu.Gimp, PSP ani Imagemagick při pokusu složit 4 čtverce 10000x10000 px na kompu s 1GB ram neuspěly. Škoda že u Oziho image2ozf není při převodu do OZF3 možnost složit výsledný obraz z více dílů, Mapmerge pro toto není zrovna ideální
    Jo MapMerge jsem chtel slozit turisticke mapy z Internetu (byly nesikovne spojene akorat v miste, kde je potrebuju nejvic pouzivat), ale pracovalo to cely den a vysledek byl porad v Ozim "neviditelny" i kdyz jsem nastavoval Bits pre Pixel (nebo jak to tam je) jak jsem chtel :-(.

    Jo v cem je lepsi ten OZF3 OZF2 ?
    (muj ImageToOzf nejaka verze x.8 nabizi jen OZF2) Dik ...

    A ted jeste nevim, jestli mi vubec ten ImageToOzf zkonvertuje alespon ty 2 poloviny a natoz celou mapu a doufam, ze se nesnazim zbytecne ;-(.
    Hral jsem si s tim spojovanim vcera do 3 v noci a rano vstaval v 5 a dnes to vidim "podobne" ;-) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Mem_
    Ani imagemagick? Tak to by nezbývalo než to skládání in-situ, tam by nebyla potřeba paměti žádná, doufám, že někdo takovou utilitu už napsal, ať nemusím já
    Ten imagemagick jsem ted stahnul i s napovedou pro "montage" a zkusit muzu az doma, ale s tim "rachocenim disku" jak pisete to nevidim moc nadejne ;-( ...

    Nadejne vidim ten Photoshop i kdyz rachoti a trva mu vse dlouho, ale muze pouzivat nekolik vlastnich odkladacich souboru na ruznych discich na rozdil od programu WXP ktere zrejme pro jeden proces pouziji max. 2GB RAM a ani ty nemam jako fyzickou RAM.

    Jeste mi na grafice tedy poradili toto a nevim jak to pujde s tou presnosti a jak se s tim bude rucne posunovat (kvuli tomu rachoceni):

    - otevri Photoshop
    - otevri v nem jeden z BMP obrazku (proc je to proboha BMP...?)
    - stiskni Ctrl+Alt+C (zmena velikosti platna - Canvas size)
    - zadej pozadovanou velikost vysledneho obrazku
    - otevri druhy BMP
    - stiskni Ctrl+A (vyber vseho), pak Ctrl+C (zkopirovani do schranky) a pak Ctrl+W (zavreni souboru)
    - stiskni Ctrl+V (vlozeni kopirovaneho obrazku do prvniho)
    - stiskni V (nastroj Move)
    - mysi nahrubo posun vlozeny obrazek na jeho misto
    - prepni se do 100% nebo 200% zobrazeni a presun se v plose obrazku na misto, kde na sebe maji obrazku navazovat
    - mysi nebo kurzorovyma klavesama dolad presnou pozici
    - stiskni Ctrl+Shift+E (slouceni vrstev)
    - uloz vysledek
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    30

    Zatím jsem nenarazil na věc, kterou by Img2ozf nezvládl. Rozdíly mezi OZF2 a OZF3 budou asi nepodstaté (asi jen ve velikosti výsledku).
    Pozor na Imagemagick pro uživatele WINDOWS je to zlý sen. Prvně se podívej jestli jsi nestáhl jen zdrojáky (jako já) A pak už jen pár hodin studování "jak na to" (tyto znalosti jsem už naštěstí z hlavy vytěsnil).
    Pokud kvůli mapám nespíš tak se na to vybodni slož to co ti půjde a Ozi CE si pak automatickynatáhne každý další čtverec.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 13 PrvníPrvní ... 89101112 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tvorba PDF v WM
    Od gm_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 07:21
  2. Tvorba aplikaci
    Od Nitr0_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 17:18
  3. Tvorba TSK ??
    Od webelite v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-08-2005, 01:45
  4. Tvorba e-knih (*.doc)
    Od Krcma_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2003, 14:15