Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Igo 2006 Plus a parametre trasy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    45

    Zatial nebolo spomenute ,alebo som nenasiel staznosti ohladom algoritmu vypocitavania trasy.
    Ide o to, ze v novej verzii boli updatnute aj mapove podklady, vratane nezpevnenych komunikaciii, cesticiek pre bicykle, chodniky..
    Bohuzial sa mi stava ze su zahrnute do vypoctu, co nejde nijak obist..
    Samozrejme ich mam nezpevnene komunikacie vypnute.. vozidlo zvolene:automobil.. trasa napr. ekonomicka.. aj tak sa navigovana trasa vynie cez ne.

    Neexistuje nejaky konfiguracny parameter, aky tieto trasy natrvalo vylucil z vypoctu?

    Vhladom ze su tieto trasy zapocitavane, musel som sa pre nespolahlivost navigacie vratit na nizsiu verziu, kym sa toto nevyriesi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    28

    Bohuzial mam podobny problem . Mne pre zmenu pri planovani trasy obchadza dialnicu . Obchadza ju pri vsetkych nastaveniach ( rychlo , ekonomicky , najkratsie ) , platene cesty a dialnice mam povolene . Ide o dialnicu Kosice - Presov . Mapu SK mam najnovsiu ( Slovakia_2006.10_070320 ) .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Co je zajímavé, že opačným směrem tu trasu vypočítá dobře :-). Nicméně zdá se, že jde o problém v mapových podkladech, protože na D1 je směrem Prešov-Košice zakázaný bod. Spočítej si trasu Prešov-Košice a pak píchni na N48°47.272' E21°18.254' a dej "Přidat průjezd" a jukni se do itineráře. Algoritmus iGo bude v tomto případě bezchybný, protože se drží pravděpodobně mylných informací v map. podkladech. Už jsem napsal do Conanu, tak uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    0

    jojo, s novyma mapamato pocita trasy ponekud "podivne" - taky uz jsem projizdel lesem po polni ceste (samozrejme pri vypnutych nezpevnenych komunikacich)... :
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od tortoise
    Nicméně zdá se, že jde o problém v mapových podkladech, protože na D1 je směrem Prešov-Košice zakázaný bod.
    Uz som vyskusal novu mapu Slovenska, verzia 04.2007 . Bohuzial problem zostal , pri planovani trasy Kosice - Presov , sa iGO nadalej pokusa ist mimo trasy dialnice :sarcastic: .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Asi som prisiel na to preco to robi s tou dialnicou. Jedna strana dialnice je prerusena presne na mieste kde zacina dialnica za Kosicami (kde zacina modra ciara) a program to chape ako koniec cesty,alebo zaciatok. Pri max. priblizeni je to jasne vidno.
    Dajte si trasu Kosice (Slovensko)-Miskolc (Madarsko). Prevedie vas cez Velky Kamenec, co je zachadzka asi 180km navyse, pricom Kosice-Miskolc je trasa 80km.
    Chyba sa stala na hranicnom priechode Milhost, kde je cesta z jednej aj druhej strany preusena a program to chape ze tam konci.
    Neviete mi poradit ako to opravit, alebo nepoznate nejaky softik na editovanie .fbl map z iGO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    9

    Podle mych zkusenosti zalezi na verzi mapy, ruzne verze na sebe na hranicich navazuji v ruznych mistech. Ja mam verze Slovensko 2007.04 a Madarsko 2007.04 a uvedena trasa ma 84 km, coz je v poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    65

    to Mathew 73: tos mě moc nepotěšil Tudy hodně často jezdim a kůli tomu jsem si to pořídil.....:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    45

    Teraz som updatoval.
    SK je tam mapa 9,47MB zo dna 25.05.2007
    ale problemy zostávajú.. Stale napr. obchádza diaľnicu v smere Kosice-Presov.
    Zistil som ze pri napájači na diaľnici:
    S48 47'12.057"
    V21 18'13.410"
    je akoby rozpojenie cesty.. možno preto to naviguje iným smerom.
    takýchto (ne)spojov je ale na mape veľa.. Niekedy cez nu navigacia prejde, niekedy spusti prepočítanie, ked ste fyzicky na tom mieste.
    Zistil som, že keď nastavím citlivosť odklonu od trasy na 7 (to bolo default)
    tak to prepočítanie sa správa ďaleko lepšie.

    Toto by som naozaj chápal ako chyba mapových podkladov.
    Ale okrem týchto chýb mne robí ešte takú, ze ma naviguje po úplne nezmyselných cyklotrasách.. (ktoré ani fyzicky neexistujú) a žiadnym parametrom trasy sa to nedá vypnút.

    Tým pádom nespoľahlivosť navigácia je tak vysoká, že sa znova musím vrátit na verziu 2006.

    Českí bratia asi majú šťastie v neštastí, ked mali staré mapové podklady vo verzii 2006Plus. Tým pádom im takéto psie kusy vyskakujú menej často.
    Alebo nie??
    Zistili ste podobne chyby algoritmu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    7

    Presne o tom som pisal a rad by som to opravil. Poznate nejaky softik na upravu map?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    138

    Citace Původně odesláno od colin
    Bohuzial mam podobny problem . Mne pre zmenu pri planovani trasy obchadza dialnicu . Obchadza ju pri vsetkych nastaveniach ( rychlo , ekonomicky , najkratsie ) , platene cesty a dialnice mam povolene . Ide o dialnicu Kosice - Presov . Mapu SK mam najnovsiu ( Slovakia_2006.10_070320 ) .
    rovnaky problem je na BA obchvate. Vsetky trasy I-Go navrhuje cez centrum mesta, co nie je ani najrychlejsie, podla mna ani najkratsie a uz vobec nie ekonomicke. Prejazd cez 20-30 krizovatiek vs plynula jazda po obchvate je dost rozdiel. Obist sa to ale da tak, ze mu urcim prejazdne body na obchvate. Inac ma vzdy naviguje hned na prvom zjazde dole.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    24

    Problém je v tom, že diaľnice na obchvatoch majú rýchlostný limit nastavený na 60km/h. Je to aj v mape slovakia 2007.04. Tak len počkať na aktualizáciu a dúfať že to opravia. Nezostáva nič iné len podľa miestnej znalosti zadať prejazdový bod. Problém je Blave aj v Košiciach
    Skúšal som na simulácii prechod po viacerých obchvatoch miest a výsledok bol rovnaký. Akonáhle diaľnica vošla do zastavanej aglomerácie tak sa rýchlostný limit nastavil na obec. Vtom prípade je rýchlejšia trasa tá kratšia bez ohľadu na počet križovatiek, pričom sa predpokladá, že na hlavnej ceste nebudeme stáť a dávať prednosť.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od colin
    Bohuzial mam podobny problem . Mne pre zmenu pri planovani trasy obchadza dialnicu . Obchadza ju pri vsetkych nastaveniach ( rychlo , ekonomicky , najkratsie ) , platene cesty a dialnice mam povolene . Ide o dialnicu Kosice - Presov . Mapu SK mam najnovsiu ( Slovakia_2006.10_070320 ) .
    Tiež som mal ten problém pri prechode na 2006+ aj s mapami 2007.04 ale po použití Andyho skinu sa to vyriešilo.

    Plánoval som trasu KE - BA a pôvodná 2006+ ma stále tlačila spodkom cez Šahy prípadne až cez Maďarsko. Keď som zadal bod prejazdu ZV aj tak to tlačilo cez Šahy. Po nainštalovaní skinu už trasu naplánovalo po diaľniciach.
    Pôvodná 2006+ tiež v smere BB-BA plánovala trasu cez TN a v opačnom smere cez NR. Skin používam len pár dní ale tie ťažkosti to celkom vyriešilo až na malé zaváhanie kedy na rovnej diaľnici občas zbehne cez odpočívadlo alebo cez odbočovanie a pripájanie pruhy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od vodafor
    ............
    Tiež som mal ten problém pri prechode na 2006+ aj s mapami 2007.04 ale po použití Andyho skinu sa to vyriešilo
    hm to je zaujimave,pokial viem jediny rozdiel je rezim EASY pouzity u Andyho,mozete sem nahodit screeny z naplanovanej trasy s chybou a bez chyby,nech si to skusim s Riksovym skinom? Thx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    zmazat pls
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přepočet trasy
    Od elviselvis_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-08-2011, 14:11
  2. Vybočení z trasy?
    Od karel126 v sekci iGO
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-04-2007, 21:05
  3. propocet trasy
    Od krabicka3_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-08-2006, 23:08
  4. MS ve fotbale 2006 - World Cup Mobile 2006
    Od Pepa7 v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2006, 20:08