Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: přesnost GPS u MIA A701

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Dobrý den, v recenzi na mio A701 zde na ce4you se píše, že GPSka má poměrně znatelné zpoždění. Určitá úroveň opožděnosti je u všech GPSek, ale v tomto případě byl prý rozdíl mezi skutečnou polohou a polohou na navigaci vyšší než obvykle. chtěl bych se zeptat na zkušenosti dalších uživatelů, zdali je to tak i u jejich modelů či se jednalo pouze o vyjímku u nějakých prvních vyrobených kousků. další má otázka je, zdali by se mio A701 dalo občas použít na geocaching.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Myslim, ze byla kdysy v obehu nejaka spatna serie. Koupil jsem A701 nekdy koncem zari a do mesice bylo zarizeni nepouzitelne - GPSka si delala co chtela, obces zarizeni uplne vytuhnulo. Tak jsem MDA dal do reklamace. Jelikoz puvodni obchodnik nebyl prilis seriozni, tak po mesici cekani a dalsim mesici dohadovani mi vratili penize a ja si koupil o vanocich uplne novou A701 v Alzasoftu. Od te doby jsem naprosto spokojeny, presnost GPS je vynikajici - krom toho se da zapnout DGPS, takze kdyz je stesti na druzice, tak presnost do 1m. Na navigaci v aute pouzivam TTN6 a zadne zpozdeni se neprojevuje. Za toho pul roku jsem odbocku prejel jen jednou a to proto, ze nebyla v realu videt :-)

    Ale pravdou je, ze momentalne se to zacina hemzit spoustou lepsich zarizeni za srovnatelnou cenu, takze mam pocit, ze A701 zacina byt pomalu out.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Děkuji za vyčerpávající odpověd, bylo by tedy ještě možné dát nějaké typy na zařízení srovnatelné či dokonce lepší úrovni a za stejnou cenu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od hpa
    Od te doby jsem naprosto spokojeny, presnost GPS je vynikajici - krom toho se da zapnout DGPS, takze kdyz je stesti na druzice, tak presnost do 1m.
    Ahoj, reagujem len ku teme diferencialneho GPS.
    Naozaj sa ti niekedy podarilo prepnut do DGPS? Ja na privilegovane druzice nemam stastie. Ak ak sa ti to podarilo, ked dostanes fix a privilegovanu druzicu stratis z dohladu, ako dlho potom DGPS funguje?
    Prekvapeny som preto, lebo na roznych forach je vela ludi, co tuzobne hladaju druzice s cislom > 30 a cakaju na fix, ale bezvysledne. Urcite sa da povedat, ze v Europe to skor nefunguje, nez funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    S DGPS je to podivny. Nekdy se chytej, nekdy ne. Na webu jsem nasel teorii, ze to je proto, ze Sirf v miu umi jen 12 druzic, takze pokud se vsech 12 slotu obsadi obycejnejma druzicema, tak na >=33 uz neni misto. Posledni dobou jsem na DGPS taky nemel moc stesti, ale je fak, ze jsem s tim az tak moc neexperimentoval - presnost bez DGPS je naprosto dostacujici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    35

    Wikipedia o SiRFstar III:

    The chip supports 20 parallel channels, meaning that the chip can listen to, or search for, the signals from 20 different GPS satellites simultaneously. However, the current GPS system typically peaks at 12 satellites visible from one location plus a maximum of four WAAS satellites

    Na webe sa uz niekto cudoval, ze vraj videl 12 satelitov < 33 a nabehlo mu DGPS. Niekto druhy vysiel s teoriou, ze sa mu chytili aj dalsie satelity, ktore v aplikacii nevidel. To su vsak len take webove nazory, ziaden doveryhodny zdroj ... tomu, co je na wikipedii, by to vsak neodporovalo.

    Netusus, ci obmedzenie na 12 kanalov je dane chipsetom, ROM, alebo SW?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Podle myho neodbornyho nazoru by to omezeni na 12 kanalu mohlo byt pouze pouzitym softwarem. Tim by se i vysvetlovaly udivy na miousers, ze maji v beelinegps 12 obsazenych kanalu <33 a pritom modry DGPS svetylko.
    Podle specifikace ma MIO skutecne psanych 20 kanalu, kdyz ted na to koukam.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    20

    J
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od hpa
    Myslim, ze byla kdysy v obehu nejaka spatna serie. Koupil jsem A701 nekdy koncem zari a do mesice bylo zarizeni nepouzitelne - GPSka si delala co chtela, obces zarizeni uplne vytuhnulo. Tak jsem MDA dal do reklamace. Jelikoz puvodni obchodnik nebyl prilis seriozni, tak po mesici cekani a dalsim mesici dohadovani mi vratili penize a ja si koupil o vanocich uplne novou A701 v Alzasoftu. Od te doby jsem naprosto spokojeny, presnost GPS je vynikajici - krom toho se da zapnout DGPS, takze kdyz je stesti na druzice, tak presnost do 1m. Na navigaci v aute pouzivam TTN6 a zadne zpozdeni se neprojevuje. Za toho pul roku jsem odbocku prejel jen jednou a to proto, ze nebyla v realu videt :-)

    Ale pravdou je, ze momentalne se to zacina hemzit spoustou lepsich zarizeni za srovnatelnou cenu, takze mam pocit, ze A701 zacina byt pomalu out.
    Jejda tady mame chytre lidi... Ukaz mi pristroj, ktery je jako MIO a 701 a stoji nový se vsim prislusenstvim 9tis s dani, rad se kouknu... . Jo a GPS zadny problemy nemam, jen chyba u Mia je, ze tam chybi klavesnice, ale o to clovek vice vola..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Citace Původně odesláno od gebič
    Jejda tady mame chytre lidi...
    Nerozumim jazyku tveho kmene.
    Citace Původně odesláno od gebič
    Ukaz mi pristroj, ktery je jako MIO a 701 a stoji nový se vsim prislusenstvim 9tis s dani
    Nevim, kde nakupujes ty, ale pokud srovnavame ceny alzace, tak A701 stoji 10kKc bez DPHcka. GoldFish, coz je zarizeni ktere maji lepsi vybavu nez A701 (BT2.0, WiFi, lepsi fotak, tu stoji 13kKc. To povazuji za srovnatelnou cenu, mistre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    4

    Mio A701 je za ty prachy 9 tis s DPH, uplně super a lepší za tyhle prachy zatím bohužel není...

    za 9 tis s DPH ho mají například na "kase" či "gsmtelefonech"
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Ja mam, bohuzel, spatnou zkusenost s nakupovanim u techhle "noname" obchodniku, kteri maji strasne nizk ceny. Takovy byl osud meho prvniho mia, ktere mi po mesici kleklo a pak jsem se 2 mesice hadal s obchodnikem, jestli mi to opravi. Nakonec pomohlo az poslani mailu na COI, cerne ovce a obcanske judo. Pak se teprva lekli a nabidli prachy zpatky, ale ja byl 2 mesice bez mia.

    jinak samo za 9 litriku je to uz docela zajimava cena. Pokud bude i z te funkcni serie, pak OK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    36

    Těch 9 tisíc s DPH je běžná cena například i u Czech Computeru nebo v TS Bohemii. Jedná se ale o variantu bez navigačního software. Ten by se musel dokoupit za dalších pár tisíc zvlášť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    Já ho sehnal za 8500 s DPH v Makru. Měl jsem teda 10% slevu kvůli výročí, ale jinak byl za cca 9500 kč.
    Za tyhle peníze nic podobného neni.
    Jinak k tématu:
    U GPS navigace nemám problém se zpožděním. Asi bude záležet na softu který se používá a verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od hpa
    Od te doby jsem naprosto spokojeny, presnost GPS je vynikajici - krom toho se da zapnout DGPS, takze kdyz je stesti na druzice, tak presnost do 1m.
    Toto by ma zaujimalo, cim merias presnost na metre. Viem, ze napr Vito udava presnost v metroch, ale neviem, ci sa tomu da verit a mne menej ako 6m nikdy neukazal. Ktory programcek ti teda ukaze presnost 1m ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. přesnost GPS Navilock 338
    Od Beny_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 13:29
  2. Přesnost GPS / Mio
    Od M66 v sekci Mio
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-08-2006, 17:40
  3. Přesnost GPS
    Od vasczek v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-12-2005, 08:37
  4. ASUS GPS BT-100 - přesnost měření
    Od KarelB_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-11-2005, 09:58