Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nastavení parametrů GPS u Loox 560

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    2

    Ahoj,
    nevite nekdo vyznam jednotlivych parametru v nastavovani GPS (treba pres Sifrtech), jake je jejich firemni nastaveni a co jejich zmena ovlivnuje, pripadne odkaz na web s popisem.
    Dale pro ucely testovani zmen parametru a doby fixace jak zajistit restart GPS chipu (vcetne informaci o minulem fixu).
    Mam zkusenost - v CR mi po zmene na doporucene hodnoty fixuje celkem v pohode, ted jsem byl dal v cizine a fix trval nekolikanasobne dele, i kdyz satelitu bylo dost. Dalsi GPS se chovala podobne.
    Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    Podle mě je úplně jedno, jestli jsi u nás nabo v cizině. Kvalita signálu z družic je závislá na okolním terénu, ale ne na státu. Nebo si myslíš že satelity GPS vysílají v ČR nějak jinak než v cizině?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    juz juz je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1

    Diky, trochu jsem prostudoval odkazy a rad bych vedel nasledujici: Nastaveni parametru GPS (napr. pres Sirftech) a rychlost ma podle mne za vysledek pouze rychlejsi a castejsi prenos dat z GPS modulu do aplikace. Vlastni vypocet polohy provadi GPS modul a do aplikace se prenaseji uz kompletni udaje o poloze, takze prenosova rychlost a parametry, ktere rikaji delku jednoho cyklu nacteni mohou ovlivnit rychlost fixace maximalne v jednotkach vterin. Podle meho nazoru potrebuji donutit GPS modul, aby se spokojil s horsim signalem a udelal vypocet polohy co nejdrive, i za cenu mensi presnosti. Jak toto udelat ????

    A jeste dotaz - abnormalne dlouha byla doba fixace po priletu do ciziny (a to potrebujete nejvic, kdyz si na letisti vypujcite auto, neznate cestu a vyjedete z kryteho parkoviste). Asi bude souviset s internim bufferem budoucich poloh druzic, ktery mel v sobe nejspis viditelnost ze stredni Evropy. Mozna by pomohla inicializace - ma nekdo zkusenosti jak?

    Honza







    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    to juz: co se tyce snizeni presnosti, pujde to mozna nastavit pomocu sirftechu.. v tom rezimu sirf lze nastavit spousta veci, zrovna ale u sebe nemam PDA takze to nemohu overit.. nicmene s nizsi presnosti je GPS pro navigaci nepouzitelna takze to neni reseni.

    pokud se zmeni poloha GPS o velkou vzdalenost tak je skutecne potreba nacist znova polohu druzic.. stazeni celeho almanachu trva pokud si dobre pamatuji 12 min ale GPS se zpravidla chytne drive. Dulezite je se behem teto doby nepohybovat. Pokud inicializaci myslis neco jako cold restart, tak to neni treba provadet.. GPS sama pozna ze se nachazi jinde i bez restartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    15

    Přátelé, funguje Loox N560 v Sirf modu 9600 baud rate? Kdyz pustim WinFast Navigator v sirf 9600 nedela to vubec nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nejde nejak nastavit temahle parametrama mez pro prijeti satelitu? Tzn abych kdyz pustim GPS nemusel cekat 2 minuty na fix, ale treba jen 10 vterin s tim, ze presnost bude na nic a az po chvilce se to srovna? Nekde jsem slysel, ze by to melo jit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    ShadowDragon: Nektere aplikace nedokazou vyuzit sirf protokol, proste ho neprectou, je mozny ze je to zrovna WinFast Navigator, ale to opravdu nemuzu potvrdit
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-01-2006, 14:38
  2. C# dynamicka tlacitka a predani parametru po kliknuti
    Od baz_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-09-2005, 09:27
  3. Tabulka = srovnání tech. parametrů PDA na CE4YOU ?
    Od JP_ce4you v sekci Provoz FÓRA
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-07-2004, 23:31