Má N560 stále mizerně chytá signál. Do servisu jsem se ještě nedostal, protože mi do toho stále něco leze nebo si nemohu dovolit být 14 dní bez PDA.
Dneska jsem však udělal pokus, nad jehož výsledkem mi zůstává rozum stát. Měl jsem totiž problémy s fixací iGo PLUS. Prostě tam, kde se TT či VisualGPS fixlo do pěti minut, se iGo nefixlo třeba ani za hodinu. Nějaký maník mi poradil do sys.txt přidat extra inicializaci, což sice trochu pomohlo, ale pořád žádná sláva. Prostě fix pod 10 minut byl obrovský problém. Už mě to štvalo celkem dost, tak jsem dnes udělal tento pokus.Přepnul jsem GPS do SIRF režimu s rychlostí 38400.
Výsledky jsou ohromující:
1. V centru Prahy jsem chytil fix do 2-3 minut a to v místě, kde jsem se jindy obtížně fixoval i za 5 minut (nezávisle na aplikaci), protože je tam vysoká zástavba.
2. Během cesty centrem až domů jsem měl fixnuto 5-7 satelitů. Nikdy předtím, ani v těch nejlepších chvílích, jsem nefixoval víc než 6 a to pouze planinách. Navíc po celou cestu byly ukazetele signálu jednotlivých satelitů vcelku dost vysoké, pohybovaly se mezi 60-90%, během desetitisíců naježděných km dosud to je tak na 20-50%.
3. Když jsem zajel s autem do podzemní garáže, omylem jsem iGo vypnul, což znamenalo, že po následujícím zapnutí mi PDA vytuhlo. Provedl jsem tedy soft-reset stylusem a po nabootování opět spustil iGo. Poté, co jsem vylezl z objektu a ušel asi 10m, jsem měl fix na 3 satelity. To jsem předtím zažil s iGo jen jednou a to bez resetu a rebootu.
4. Nedalo mi to a po hodině doma jsem vylezl na balkón a zapnul znovu iGo. Do 20s jsem měl 3 satelity a určenou polohu.
Jsem z toho úplně vedle, kdyby mi tohle někdo ukazoval, vsadil bych svoje boty, že to není moje PDA.
Z výše uvedeného mi vyplývá, že když se chce, signál vidí a umí se fixnout skoro všude a neuvěřitelně rychle. Následně jsem GPS přepnul opět do NMEA/9600, avšak geniálně rychlé fixy zůstaly. Na balkóně, kde stěží bývaly 4 satelity, jsem jich do dvou minut fixnul 5.
Uvidíme, co zítra či pozítří, ale rozhodně mi to přijde jako dílo Davida Copperfieldů.