Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: zahadne vytvoreni adresaru a velkych souboru na karte

  1. #1
    knedle_ce4you
    Guest

    Zdravim,

    nekolik tydnu (= lama) mam P3300 (WM5) - a nyni se mi na 1GB karte znenadani objevilo par nesmyslnych adresaru a take souboru s nesmyslnou vellikosti (nad 1GB) - a zda se, ze par adresaru take chybi

    nahled zde

    nazvy v sobe maji znaky, ktere windows obecne nepodporuje a tudiz i nemuzu udelat jednoduche smazani (ac nepredpokladam ze by to slo)

    vidim to na zalohu spravnych adresaru a naformatovani karty

    me dotazy zni:

    1/ nepotkal se nekdo s podobnym problemem, abych se mohl dopatrat, kde se stala chyba a pripadne se ji vyhnout?
    - kdyby to bylo na PC, rek bych vir, nebo poskozeni file system - ale zde mam prilis malo zkusenosti...

    2/ je mnou zvolene naformatovani karty vhodne reseni? neni jina cesta k "oprave" - bo nevim co presne je to za problem, nejsem schopen si potvrdit spravny postup napravy

    na mem HTC krom zakladni instalace mam navic jen Haali reader a trial Operu
    Opera trial byla nainstalovana na kartu a aktualne je nefunkcni

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Tak tento projev je známou chybou těchto zařízení, viz např. tato diskuze.
    Ale máš štěstí, vyšel oficiální patch, viz zde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Mně něco podobného dělá karta u Heralda! První se zrušila úplně, nová mi teď občas udělá to samé, názvy adresářů v nějaké hatmatilce. Ztrátu dat jsem zatím nepostřehl, stačí kartu vyndat a zandat a je to OK. Ale stává se to poslední dobou celkem často a modlím se, aby stále pomáhalo vyndání a zandání. Předpokládám, že patch funguje jen na Artemise? Má někdo podobné problémy s Heraldem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    26

    To je celkem vada tehohle typu ale u me staci vypnout a zapnout PDA a fse je jak ma byt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Dělá to snad všem Heraldům. Je to nějaká chyba v zařízení a nějak to souvisí s ActiveSync (pokaždé jsem přejmenování pozoroval po odpojení od PC).
    Několikrát jsem psal na technickou podporu HTC a dožadoval se nápravy. Nejdříve mi napsali, abych si nainstaloval onen patch pro Artemise (na Heraldu nefunguje, jenom "zneviditelní" kartu), teď píšou že máme počkat na WM 6.

    This is a known problem to us, we are expecting the Windows Mobile 6 update to fix this issue with the HTC P4350. Please join the HTC eClub to keep an eye on latest updates, we are hoping to have Windows Mobile 6 updates in 7-8 weeks.

    Napadla mě jiná věc, má někdo tento problém na W. Vista?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Je pravda, že mi při synchronizaci hlásí AS, že zařízení stejného jména je už nainstalované, tak neustále měním názvy Herald a Herald 1, tak nevím, jestli to souvisí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Tak jsem to zakřikl! Momentálně už nepomáhá vyndat kartu ani soft reset. V průzkumníkovi (jak v PDA tak na desktopu) mi naběhne jen jedna složka My documents. Pocket mechanick mi hlásí, že karta je téměř plná, takže ty soubory někde jsou ale nevidí je ani čtečka. Máte nějakou radu? Mám zkusit kartu zformátovat? Přijdu tím o data na kartě? Rád bych ta data dostal zpět, zálohu nemám a mám tam včerejší docela důležité soubory. Dík za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Obávám se, že o svá data jsi přišel. Teď už pomůže jenom naformátování karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Já doufám, že se mýlíš, zkusil jsem několik desktopových programů pro záchranu dat a soubory se našly. Bohužel všechny programy jsou placené, takže soubory jen ukážou, ale nemůžu je někam překopírovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    40

    Mám Hewlett-Packard hw6900 a dělá mi to podobné věci. Chybné záznamy, něco chybí atd. Většinou se to stane z ničeho nic. Častěji ale po synchronizaci a zálohováni SPB Backup. Dokud nezačnu zapisovat moc věcí, je to v pořádku a stačí kartu znovu namountovat (jsem linuxák - tedy vysunout a zasunout ). Jednou se mi stalo, že se to po***lo úplně a musel jsem formátovat, jinak opravdu stačí si toho jen všimnout (většinou nejde přehrávat hudba z karty) a vysunout/zasunout. dosfsck nehlásí nějaké zvláštní chyby na kartě, jen obligátní windowsí chybu, a to nesprávná udávaná velikost volného/obsazeného místa (windows si to počítají samy jinak a na korektní zacházení s FAT kašlou).
    Jo a když jsem měl 1 GB Kingmax kartu, tak to vůbec nedělalo, až s 2 GB Kingstone to dělá.
    Takže v tom nejste sami )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Rad bych se zeptal na stahovani velkych souboru
    Od lokalnet v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 27-03-2008, 10:53
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 14:49
  3. mazání souborů na kartě
    Od maxmad_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-11-2006, 19:40
  4. Záhadné vytuhnutí Looxe 720
    Od Falco_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 04-11-2005, 08:03