Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 94

Téma: Mobile Navigator 6 pro PNA Evolve X261

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Zdravím tady všechny uživatele PNA navigace Evolve X261.
    Jak už některé z Vás vědí, dalsi mapy a aktualizace pro Evolve nejsou a nebudou.
    Tak pro ty lidi, kterým tato situace nevyhovuje, jsem připravil ten
    návod, jak rozchodit ve Vašem Evolve špičkový navigační software od
    Navigon AG, Mobile Navigator 6. Myslím si, že ten návod bude také
    užitečný pro ty z Vás, kdo mají skoro stejný PNA přistroj s
    následujícími parametry:

    Procesor Samsung 400 MHz
    SIRF III GPS modul
    Barevný dotykový displej
    Operační systém Microsoft WINCE.NET 4.2
    Podporované paměťové karty SD / MMC Card.

    První a hlavní věc, kterou je potřeba mít, je software Mobile
    Navigator 6 pro PNA. Tento software se dá koupit od výrobce tady:

    https://www.navigon.com/site/int/en/shop/consumer/upgrades/upgrade_detail/3092/96.

    nebo stačí hledat na http://aukce.atlas.cz/ za několik dni.

    Balík od Navigonu obsahuje software a ultrarychlou značkovou kartu
    Secure Digital kapacitou 2GB.

    Kartu vložte do čtečky a pomocí průvodce změňte jméno složky MN6 na
    MobileNavigator, a v této
    složce soubor MN6.exe také na MobileNavigator.exe. Všimněte si, MN6 a
    MobileNavigator, možná vracíme původní software zpátky?

    Ted' je potřeba zkonfigurovat Mobile Navigator.
    Pro to stačí obyčejný textový editor, jako je, například, Notepad v
    operačním systému MS Windows.
    Pomocí průvodce editoru otevřete na SD
    kartě soubor NaviLib.ini a opravte cesty k systémovým souborům:



    Pak je soubor potřeba uložit a zavřít.

    Ted' otevřete následující soubory: UserSettings.xml,
    UserSettings.default, UserSettings.old, a opravte sekci GPS, aby
    vypadala takhle:



    Zase soubory uložte a zavřete.

    Ted' můžete vyndat kartu z čtečky a dát jí do Evolve.
    A to je všechno

    Fotky jsou tady:

    http://picasaweb.google.com/Uglitskikh/MobileNavigator6AndPNAEvolveX261


















  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    A běžel by Navigon i třeba na PNA Mio 269+?



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Myslim si, ze ano. Mio 269+ ma skoro stejnou specifikaci, vic tady: http://www.mio-tech.be/en/gps-navigation-products-269-specifications.htm

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    Ahoj,pořídil jsem si také Evolve X261, ale bohužel stávajicí navigační soft je slabší. Byl jsem zvyklý na tomtoma v mobilu a bylo to vyhovující, tak jsem se pokoušel tomtoma dostat do evolve. Nakonec se mi to podařilo a moc mě to potěšilo, ale ne na dlouho. Když jsem se dal do pohybu, tak mi zmateně přeskakuje mapa na různé ulice, při zastavení se to ustálí. Dělá to i ve volném prostranství a signáli jsou v pohodě. Nakonec jsem si pustil ukázku trasy a bylo to to samé, přeskakovali okolní ulice.
    Už si nevím rady co s tím. :no:

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Ahoj, dobra zprava, a moc me potesila Nechapu presne, jak to preskakuje, ale napadlo me, ze to je kvuli nastaveni rychlosti com portu GPS prijimace. Pro MN6 ta rychlost mela byt 4800. Fungovalo to na vysi rychlosti, ale nestabilni.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    Ahoj, přeskatuje to tak, že kdyz se dáš do pohybu, stačí malého, tak se začne mapa na displ. různě hýbat jako kdyby nemohl uřčit pozici. Je to dost zmatené a přeskakuje to nesmislně až v rozsahu 10km asi tak třikrát během sekundy.Defakto na LCD je zmatek a nedá se podle toho vůbec jed.:
    Použil jsem vlastně Tvůj návod na instalaci akorát jsem přejmenoval tomtoma, ale nepodařilo se mi najít soubory kde by se dala změnit konfigurace.
    Mám pocit že má problém se čtením mapy, protože , když si pustím jen ukázku trasy tak to dělá ten samý zmatek.:sarcastic:
    Možná ješte něco přejmenovat, nebo přepsat
    Je to škoda,protože tom tom je hodně podrobný, je tam každá ulička i na vesnicích, dokonce i takové lepší polní cesty. Ted jsem si tam dal MN6, podle Tvého návodu a pracuje super) Ale bohužel nemá tak dobré mapy.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    Zkoušel jsem všechno možné i přenosovou rychlost, ale marně, sotva se pohnu tak to lítá v okruhu cca 5km.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Zkousel jsem vsechny verze TomTom 6.x a to marne. Je to dobre znamy
    problem ve svete a neni dosud vyresen. Preskakuji mapy taky na velkem
    mnozstvi jinych PNA. Duvodem je asi rychly procesor Samsung nebo
    operacni system. Nicmene, TomTom 5.21 bezi na Evolve naprosto
    perfektne.
    viz Přenosné navigace PNA

    zamykám


  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4

    Poděkování patří všem kteří mi pomohly rozchodit Navigon do mého Evolve ) ale i těm kteří drželi palce )

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    261

    Citace Původně odesláno od corvet
    Zkoušel jsem všechno možné i přenosovou rychlost, ale marně, sotva se pohnu tak to lítá v okruhu cca 5km.
    Je to stejný problém,jako u Aceru n35, který má Samsung procesor..... zkuste Pocket Hack Master verze 3.15, už se to tu probíralo.
    http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=21884

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4

    Poradte mi pls nejak jsem nedokázal rozchodit hlasovou navigaci na evolve s navigonem pls Héééééééééééééélp

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Pozor na soubor NaviLib.ini a cesty



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od Ustas
    ......... Nicmene, TomTom 5.21 bezi na Evolve naprosto perfektne.
    Prosím, prosím, co je třeba udělat, aby TomTom 5.21. běžel na Evlove?(jsem absolutní laik, případné úpravy mi udělá kolega, který tomu rozumí líp)

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od Jason
    Je to stejný problém,jako u Aceru n35, který má Samsung procesor..... zkuste Pocket Hack Master verze 3.15, už se to tu probíralo.
    Dekuji moc za radu. Bohuzel rozbehnout Pocket Hack Master na Evolve je dost obtizne. Problem je v tom, ze Evolve x261 neni Pocket PC.
    Nicmene, myslim si, ze smer je spravny a budu v tom pokracovat.

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4

    Mam jestě jeden NEW problem nejak když dam spustit navigaci tak mne to hodí do základního prostředí evolvu ((( A mapa se vlastně automaticky vypne ((

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Igo 8 - Evolve x261 - jde to a jak?
    Od miras.cz_ce4you v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2010, 23:37
  2. evolve x261
    Od maca1111 v sekci Navigon
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 14:00
  3. miomap v3 do Evolve x261
    Od tommass v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 17:48
  4. Evolve X261
    Od gorgon_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2007, 21:32