Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 7 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 94

Téma: Mobile Navigator 6 pro PNA Evolve X261

  1. #46
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jo MioMap je hezký a co TomTom ten by nebyl.

    JAK NA OZI EXPLORER 1.11.4

    Já poskytnu návod jak rozchodit na Evolve např. OZI Explorer.
    Dají se do něj dát jakékoli mapy si vzpomenete. Musíte si je však vytvořit
    sami nebo stáhnout z P2P či jiných zdrojů.
    Můžete si např. vložit i ortofoto mapu. Stačí mít příslušnou mapu ofocenou převedenou do JPG nebo např. BMP či jiného obrázkového formátu.

    Zabrousil jsem na tyto stránky, kde můžete hledat také inspiraci.

    http://4pda.ru/forum/index.php?s=6c9...90#entry929992

    Najdete tam i stříbrné Evolve pod označením HTC Roadstar
    [IMG]http://4pda.ru/forum/uploads/img-47976-17082007007.jpg/IMG]


    Návod pro ty co již mají plný přístup k WinCE4.2

    http://www.oziexplorer3.com/ozice/do...setup_1114.exe

    Nainstalovat přímo z vašeho PC s připojeným synchronizačním kabelem a spuštěným Active Sync.

    registrace OZI je např.
    TURISTICKE MAPY
    $AC814EDB

    Návod pro ty co radši prostředí Evolve

    http://www.oziexplorer3.com/ozice/do...setup_1114.exehttp://rapidshare.com/files/49515547/OZI.rar.html

    Stáhnout a rozbalit. Přejmenovat soubor ozi.exe na mobilenavigator.exe
    a oba uložit na kartu do adresáře MobileNavigator.
    Na kartu si doplňte příslušné mapy např. zde
    http://www.skyfly.cz/gpspraxe/

    Přeji úspěšnou navigaci z OZI Exporerem a např. nějakou pěknou ortofoto mapou.

    Ortofoto podklad ČR se dá stáhnout, jen hledat má cca 250Mb



  2. #47
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od martinhamr
    A jakou používáš mapu?
    Tu co je pod názvem TA0701_EastEurope_MN6, ale v mapě to problém není.
    Můžeš použít jakoukoli.

    Jinak mám nastaveno v nastavení rychlý automobil. Kdyby si měl např. chodce dokáže tě to taky pěkně blbě navigovat. To jsem si vyzkoušel náhodou když jsem to přepl a pak zapoměl vrátit zpátky. Při jízdě autem začaly taky vznikat problémy s určováním polohy , ale ne tak výrazné jako předtím.

    Teď mám v spgps.ini nastaveno 9600 (dle registrů Evolve na jaké rychosti běží vlastní port.

    A v usersetting jsem dal 4800 (trochu bych řekl, že se to zlepšilo při zastavení)

    Jinak můžeš zkusit kešování SD karty.
    HKLM\System\StorageManager\FATFS\EnableCache = 1 (DWORD decimal)
    HKLM\System\StorageManager\FATFS\CacheSize = 8192 (DWORD decimal)
    vytvoří se pouze 4MB cache. Asi se pak dynamicky zvětšuje.
    nebo
    HKLM\System\StorageManager\FATFS\CacheSize = 16384 (DWORD decimal)
    představuje 8MB kešky SD karty




  3. #48
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Ahoj všici,
    byl tu dotaz na rozchození TomToma na Evolve X261. S tím nebyl žádný problém, tomtom jede hned po nainstalování. Pokud ale někomu přijde užitečný návod, najde ho zde. Je to zase podrobná multimediální záležitost (jako miomap), heslo k archivu je x261 (a ne X261 :-) Přeji pěkné testování, zkušenosti uvítám.

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Je skoda, ze nektere prispevatele vubec nerozumeji pravidlum tohoto fora. Prosim Vas upravit Vasi prispevky, aby toto tema nevypadalo jako warezovy bordel.

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Je zajímavé, jak se tu řeší rychlost portu mezi gps modulem a navigačním programem. Někdo vychvaluje 4800 bitů za vteřinu, někdo přísahá na 9600 bps. Jak to tedy je? Faktem je, že standardní firmware SiRFIII vypočítává polohu jednou za vteřinu. Je to z důvodů nižší spotřeby a exportních omezení - aby se tím nedaly navádět střely. Proto je v něm nastavena komunikační rychlost 4800 baudů. Myslete si o tom co chcete, ale datový telegram NMEA ani zdaleka nevyužije celou kapacitu 4800 Bd, což odpovídá 600 byte za vteřinu. Proto nemá smysl nastavovat jinou komunikační rychlost, než právě 4800 Bd.
    Že některým uživatelům dává zdánlivě lepší výsledky rychlost 9600 Bd je způsobeno tím, že takto zachytí program v ideálním případě každý druhý datový telegram, prakticky však spíš každý čtvrtý. Program tak dostává méně informací a tudíž pozice na mapě z pohledu pozorovatele mnohem míň „skáče“ - program více iteruje a aproximuje. Výsledkem je však mnohem delší reakční doba, která může být ve městě s křižovatkami co pár metrů dost na obtíž.
    Proto doporučuji používat standardní rychlost 4800 Bd a případné „hopsání“ typické pro citlivý SiRFIII řešit umístěním antény tak, aby brala co nejméně odrazů od okolních budov a konstrukcí, nejlépe externí anténou umístěnou na stožáru připevněném na střechu vozu, ideálně s úhlem otevření tak 90° -10 dBm, jako používají geodeti („hříbek“).

    Edit: Teď koukám, že jen opakuju to, co tady už napsal o stránku dříve Ustas. Tak jen tolik, že fakt nekecá a co napsal, to sedí.

  6. #51
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Solipso
    Že některým uživatelům dává zdánlivě lepší výsledky rychlost 9600 Bd je způsobeno tím, že takto zachytí program v ideálním případě každý druhý datový telegram, prakticky však spíš každý čtvrtý. Program tak dostává méně informací a tudíž pozice na mapě z pohledu pozorovatele mnohem míň „skáče“ - program více iteruje a aproximuje. Výsledkem je však mnohem delší reakční doba, která může být ve městě s křižovatkami co pár metrů dost na obtíž.
    A čím bys vysvětlil to přesnější určení polohy. Když má ještě teda podle tebe míň bodů a stejně by se v tvé teorii muselo počítat s tím , že budou uskakovat také. Takže by to bylo ještě více nepřesné. Jenomže ono je to přesnější.

    Citace Původně odesláno od Solipso
    Proto doporučuji používat standardní rychlost 4800 Bd a případné „hopsání“ typické pro citlivý SiRFIII řešit umístěním antény tak, aby brala co nejméně odrazů od okolních budov a konstrukcí, nejlépe externí anténou umístěnou na stožáru připevněném na střechu vozu, ideálně s úhlem otevření tak 90° -10 dBm, jako používají geodeti („hříbek“).
    Nebylo to jenom mezi budovama tyhle problémy se značně nepřesným zaměřením. Dokonce jsem měl na příjmu devět satelitů a nedokázala mi mapa přesně ukázat polohu.

    A čím by si vysvětlil , že smart2GO chodí a MobileNavigátor né. Pak mají nějaký zádrhel v programu.


  7. #52
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    To se nehádám, ten použitý algoritmus v programu asi nebude ideální, když dává lepší výsledky při méně vstupních údajích. Ale docela to chápu, pokud je počet iterací omezen časem obnovování polohy v programu, pak paradoxně méně vstupních dat může dávat „lepší“ výsledky. To je v aplikacích fuzzylogiky dost běžný jev.
    Jinak 9 satelitů může přesnost spíš zhoršit, například když signály 4 z nich jsou odrazy od okolních budov nebo přírodních objektů. Proto je ve městě vhodné omezit úhel, z něhož anténa signály přijímá tak, aby se příjem odražených signálů co nejvíce eliminoval. Druhou možností je použití jiného čipsetu než SiRFIII, takový který pracuje i s fází signálu a používá soustavu polarizovaných antén, takže dokáže odrazy rozeznat, jejich signál korigovat a tudíž je použít ke zpřesnění polohy, místo aby způsobovaly nepřesnost. Například nový čipset MT3 už je podle všeho na tuto možnost připraven.



  8. #53
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tvá úvaha bude mylná. Nakonec jsem to testoval tak, že v spgps.ini mám 9600 a v usersetting pouze 4800. A hle vše funguje i když se nepohybuji mapa nepřeskakuje. Dokonce mi i ukáže skutečně kam mířím. Uvidíme časem.
    Zatím to bylo jen včera , resetoval jsem celý přístroj a vše nahrál znova z těmihle údaji. Jinak mám zaplé cachování SD karty.

    Z toho by vyplynula moje úvaha o systémové rychlosti a přepočítávání.
    Když se podívám do registrů je u portu na kterém běží GPS tedy COM1 standartně komunikační rychlost 9600. Program to přepočítává jako by dostával údaje rychlostí 4800 jestliže má v spgps.ini nastavenu hodnotu 4800. Jenže on dostává data od GPS již přepočtená rychostí 9600bps i když vlastní příjmač tedy přes userseting jede jen na těch 4800bps. Pak dochází k špatnému přepočtu a na mapě poloha přeskakuje.

    Udaj v usersetting tedy říká jakou rychlostí jede vlastní GPS komunikace.
    Kdežto údaj v spgps.ini jakou rychlostí se přenášejí data s GPS do procesoru.

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Můžete mi někdo srozumitelně popsat, jak se dá odemknout Evolve x261.

    Díky

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Tip: Vložíš běžný klíč do otvoru pro SD kartu a otočíš jím o 90°. Pokud to nejde, použij jako páku tenký šroubovák prostrčený otvorem v klíči. Tím je Evolve odemčeno. Upozorňuji však, že tímto postupem přicházíte o záruku.
    (poznámka pro nechápavé: ne, takhle to opravdu nefunguje :-)

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    To Evolvak
    Jestli sis nikdy nehrál s počítači tak do toho moc nevrtej. Nahraj si ten patch co tu zveřejnil Ustas a budeš rád, když tam budeš mít alespoň Navigon full Evrope.
    A stejně budeš potřebovat SD kartu nejméně 2GB.


    Tak takhle to může vypadat:


    Jen stále nevím jak na to. Tohle je z roku 2004 kdy byly pouze WM2003
    Ta rotace obrazovky se mi stále nedaří sprovoznit. Snad časem.


  12. #57
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Solipso
    Tip: Vložíš běžný klíč do otvoru pro SD kartu a otočíš jím o 90°. Pokud to nejde, použij jako páku tenký šroubovák prostrčený otvorem v klíči. Tím je Evolve odemčeno. Upozorňuji však, že tímto postupem přicházíte o záruku.
    (poznámka pro nechápavé: ne, takhle to opravdu nefunguje :-)

    Díky za tip! Jen upravím tvou radu. Ten klíč musí být francouzský a otáčet musíš tak dlouho až zřetelně uslyšíš hlasité cvakání.
    (poznámka pro až moc chápavé: ANO, ONO TO VÁŽNĚ FUNGUJE A JE TO ZADARMO)



  13. #58
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    To Evolvak
    Jestli sis nikdy nehrál s počítači tak do toho moc nevrtej. Nahraj si ten patch co tu zveřejnil Ustas a budeš rád, když tam budeš mít alespoň Navigon full Evrope.
    A stejně budeš potřebovat SD kartu nejméně 2GB.


    Tak takhle to může vypadat:


    Jen stále nevím jak na to. Tohle je z roku 2004 kdy byly pouze WM2003
    Ta rotace obrazovky se mi stále nedaří sprovoznit. Snad časem.
    Na amater nejsem, jestli myslíš tohle, tak pár počítačů jsem už dal dohromady, ale zajímalé by mě to proto, že když chci dostat POIWarner do Navigonu přes ActivSync, tak mi to píše, že je to chráněno proti zápisu.

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Natahovat programy přes ActiveSync jsem nemohl pokud jsem neměl spuštěný Explorer.

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Takže jak si psal, tak udělat registr s explorerem a spustit. Změní to nějak menu Evolve?


Strana 4 z 7 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Igo 8 - Evolve x261 - jde to a jak?
    Od miras.cz_ce4you v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-07-2010, 00:37
  2. evolve x261
    Od maca1111 v sekci Navigon
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 15:00
  3. miomap v3 do Evolve x261
    Od tommass v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 18:48
  4. Evolve X261
    Od gorgon_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2007, 22:32