Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 94

Téma: Mobile Navigator 6 pro PNA Evolve X261

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Dobře diky za úpravu , jde to , ale má to spoustu much. Mapa se přepočítává strašně pomalu, dost často uskočí kam nechceme. Odbočení hlásí někdy úplně na poslední chvíli nebo když už mineme cíl. Neumí přepočítat na vhodnější trasu pokud se toto stane. Tvrdošíjně se dožaduje návratu.

    Když začne svítit slunko tak nejde nic vidět je to daleko horší jak na smart2go.
    Tam šlo trochu vidět, alespoň trasu ta sytě modrá a červená byla daleko lepší.

    Slibované hlášení překročení rychlosti v obci a mimo obec se taky nekonalo.

    Nevím jak ostatní , ale mě se podle toho moc dobře nejezdí.

    Jediná výhoda je hlášení nebezpečných úseků jen někde (Ostrava)
    a pak , že to má i mapy např. Chorvatska a Bulharska.

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nejlepší je plocha Windows na kterou se dají dát zástupci.

    do souboru např. my.reg a spustit na přístroji.

    REGEDIT4

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
    "Launch90" = Windows\Explorer.exe

    Nevím však jak by šel odstranit záznam ygshell.exe
    Takže jsem to udělal ručně v registrech.

    Ono se tam toho dá přidat do registrů spoustu.

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\.....váš oblíbený program v jiném rozlišení]
    "Resizable"=dword:00000001


    "Rotation"=dword:00000001
    "Size"=dword:
    "YPosition"=dword:
    "XPosition"=dword:

    a tak dále jen zkoušet





  3. #33
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak jsem se nudil.

    Mé Evolve WM6 CROSSBOW, OZI EXPLORER CË 1.12.3e
    Mobile Navigator 6.2 + POI Warner 3
    ¨
    youtube.com/watch?v=VqXTaN3pMb8

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    Podle výše uvedených informací se mi za vydatné pomoci Ustase podařilo navigaci rozchodit a zde je hodnocení:
    Ve dne, jak již bylo psáno je display hůře čitelný, zato v noci je perfektní, překročení rychlosti to hlásí jak zvukově, tak obrazově, místo opušťe je tam vyjeďte a je to i otázka zvyku. Jede se mi s ní dobře. Tato GpEska v ceně pod 5000 Kč předčila moje očekávání, a je škoda, že už není v prodeji. Příjemný je i předpoklad dostupnosti update map.

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak to je zajímavé , že ti to hlásí překročení rychlosti. Mě ještě ani jednou.
    Kdesi jsem však viděl na netu, že tam lze dohrát POI Warnery. Takže to ukazuje i kde jakou rychlostí by se mělo jet. Je to formou dopravních značek.

    To navrhování cest je děsné. Doma mi to nevadí, tam to znám, ale když si vezmu jaké píčoviny mi to navrhuje tak je mi docela zle. Bohužel to bude chyba všech navigací. To asi ještě potrvá než to bude znát hlavní cesty a nepovede vás to po úzkých nebezpečných polňačkách pokud si je nezvolíte.


    Dále jsem zjistil takovou věc s tím jak to nesprávně hlásilo kdy odbočit.
    Třeba že to hlásilo s velkým spožděním třeba až za křižovatkou nebo značně předčasně. To bylo způsobeno nastavením komunikační rychlosti portu na 4800. Správně si nastavte 9000 pak bude při jízdě správně určovat, kde právě jste. I mapa se začne krásně plynule pohybovat dle vaší jízdy. Ovšem když zase stojíte tak to neví kde přesně jste a na kterou
    stranu míří vaše vozidlo. Mapa začne přeskakovat. Jak se rozjedete tak je vše OK. A tu polohu určuje snad co 20m a vždy do vozovky. Mapa tak kdycky poskočí to si můžete i skusit, když s přístrojem jdete. Při jízdě to však není poznat.

    Ještě nastvil jsem to samozřejmě v usersettings i v tom souboru spgps.ini.
    Tak mě v té souvislosti , že je to v OZI dvakrát a pokaždé jinak jestli tady
    to nemá být taky tak. Jiná hodnota v spgps.ini (9600) a v usersetting (4800)

    Zjistil jsem to díky tomu , že jsem si nainstaloval OZI Explorer a ten se choval perfetktně v určování pozice stejně jako dodaný smart2GO.
    Tak jsem se prostě podíval na konfiguraci GPS, kterou detekuje.
    GPS Type : Garmin
    Baud Rate : 9600 (já nastavil jen 9000 hned to skusím opravit a otestuju)
    U/D Datum : WGS84

    Ještě takový zajímavý poznatek je , že přímo v tom OZI je nastaveno 4800
    a v jeho konfigurátoru 9600.
    Když stojíte tak je lepší nížší rychlost třeba těch 4800 a když jedete tak zase vyšší např. těch 9600.


  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    Takže to ukazuje i kde jakou rychlostí by se mělo jet. Je to formou dopravních značek.
    To mi tak ukazuje. Když končí obec, tak tam skočí 90tka. Dá se i nastavit, jestli hlásí překročení o 5, 10, 15 km/hod.

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mě teda ne

    A mám nastaveno

    zobrazit rychlostní limity ano
    Varování v obci 5kmh
    Varování mimo obec 5kmh

    Dnes jsem ve sjezdu jel tam kde byla padesátka rychlostí 100km v hodině
    na neutrál ani to neštěklo



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    Přesně tak to mám nastaveno a funguje to. Bohužel nevím kde je zádrhel.

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Musim konstatovat, ze zvyseni rychlosti COM portu taky zvysuje pocet chyb protokolu, ale vic presnosti urceni polohy neprinasi.
    GPS chip na prijimaci komunikuje jenom na rychlosti 4800 na protokolu NMEA 0183 a efektivni rychlost pohybuje od 3500 do 4500
    a zalezi na kvalite signalu od satelitu. Rychlost pohybu na rychlost prenosu dat nema zadny vliv.
    Tady jsou vysledky mereni a poznamky od NAVIGON AG a National Marine Electronics Association (NMEA).




    Citace Původně odesláno od NAVIGON AG
    If you choose a product without hardware / GPS receiver, please make sure, that this GPS receiver from other manufacturers must be suitable for NAVIGON software.
    Therefore your GPS receiver has to meet standards of the NMEA 0183 protocoll with GGA/VTG lines (1/sec., 4800 bps).
    Citace Původně odesláno od National Marine Electronics Association (NMEA)
    The NMEA 0183 Interface Standard defines electrical signal requirements, data transmission protocol and time, and specific sentence formats for a 4800-baud serial data bus.

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    9600baud 30-110Km/h přesné určení polohy bezproblémové.

    No to je jenom teorie. Já jsem měl nastaveno v spgps.ini a usersetting 4800 tak jsem při rychlé jízdě kolikrát byl podle Evolve mimo silnici a mapa silně přeskakovala. Po změně rychlosti v obou souborech na 9600 je vše při rychlé jízdě v pořádku. Ukazatel se drží pěkně na silnici. Někdy je to horší , když zastavím to se to naopak chová ještě hůř, než když jsem tam měl těch 4800.
    To jsou prostě fakta. Komu přeskakuje mapa při jízdě a hlásí mu to v nesprávnou chvíli kdy má odbočit, ať zkusí a uvidí. Já říkám funguje to.

    Jinak moje doměnka je , že v nastavení hardware má být 9600 a v nastavení pro skutečnou detekci třeba těch tvých 4800 pak se to asi správně přepočítává.

    Jinak v Navigonu je spousta chyb. Dnes mi to např. na výjezdu z Ostravy z 28. října směr Hukvaldy hlásilo na dvouproudovce zařaďte se do levého pruhu tak jsem se tam zařadil a pak mě to poslalo vpravo.
    Ještě, že tam nebylo moc aut a za mnou nikdo, takže jsem to vycouval.
    Ve městech to naviguje děsně. Vůbec to nezná průjezd po hlavních silnicích.
    Prostě to zbytečně pošle v levo na vedlejší a pak v pravo čekání zpět na výjezd na hlavní místo, aby řidič jel rovně po hlavní a pak prostě jen po hlavní odbočil doleva. Vzdálenost stejná. Možná metr rozdíl. Ale to čekání na vedlejší a ještě kolik zbytečně propálíte benzinu.
    Měly by ty programy navrhovat alternativy jako třeba jeďte rovně nebo odbočte v pravo.
    Zákazy vjezdu to taky nezná.

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    zařaďte se do levého pruhu tak jsem se tam zařadil a pak mě to poslalo vpravo
    Taky se mi to někdy stane, a připadá mi to, že si někdy plete pravou a levou ruku. Někdy mne to poslalo na dálnici, přestože jsem zakázal poplatky.

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    Já jsem měl nastaveno v spgps.ini a usersetting 4800 tak jsem při rychlé jízdě kolikrát byl podle Evolve mimo silnici a mapa silně přeskakovala. Po změně rychlosti v obou souborech na 9600 je vše při rychlé jízdě v pořádku. Ukazatel se drží pěkně na silnici. Někdy je to horší , když zastavím to se to naopak chová ještě hůř, než když jsem tam měl těch 4800.
    Doporucil bych externi antenu



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Dýleři doporučují externí antény.

    Stačilo mi že jsem si koupil ochrannou folii na display a už jsem ji radši sloupl.
    Pěkný šit za 50Kč. Ten displej pod tou folií byl čmouhovatej a drobnější bubliny se při lepení vůbec nepodařilo vytlačit.:?

    A naco bych kupoval externí anténu, když s smart2GO nebo z OZI je to v pořádku. To je pak logické, že příjem je dobrý a anténa by nic nevyřešila.
    To nastavení to vyřešilo Jezdit se podle toho konečně dá.

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    7

    Ahoj všichni, podařilo se mi na Evolve X261 rozchodit miomap a mám z toho takovou radost, že se o to chci s vámi podělit. Protože je návod poněkud obsáhlejší s multimediálními přílohami, je umístěn na hostingu zde a heslo do archivu je x261. Zajímají mě vaše zkušenosti, jestli to bude fungovat i u vás.

  15. #45
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Citace Původně odesláno od Mira_A
    9600baud 30-110Km/h přesné určení polohy bezproblémové.

    No to je jenom teorie. Já jsem měl nastaveno v spgps.ini a usersetting 4800 tak jsem při rychlé jízdě kolikrát byl podle Evolve mimo silnici a mapa silně přeskakovala. Po změně rychlosti v obou souborech na 9600 je vše při rychlé jízdě v pořádku. Ukazatel se drží pěkně na silnici. Někdy je to horší , když zastavím to se to naopak chová ještě hůř, než když jsem tam měl těch 4800.
    To jsou prostě fakta. Komu přeskakuje mapa při jízdě a hlásí mu to v nesprávnou chvíli kdy má odbočit, ať zkusí a uvidí. Já říkám funguje to.

    Jinak moje doměnka je , že v nastavení hardware má být 9600 a v nastavení pro skutečnou detekci třeba těch tvých 4800 pak se to asi správně přepočítává.

    Jinak v Navigonu je spousta chyb. Dnes mi to např. na výjezdu z Ostravy z 28. října směr Hukvaldy hlásilo na dvouproudovce zařaďte se do levého pruhu tak jsem se tam zařadil a pak mě to poslalo vpravo.
    Ještě, že tam nebylo moc aut a za mnou nikdo, takže jsem to vycouval.
    Ve městech to naviguje děsně. Vůbec to nezná průjezd po hlavních silnicích.
    Prostě to zbytečně pošle v levo na vedlejší a pak v pravo čekání zpět na výjezd na hlavní místo, aby řidič jel rovně po hlavní a pak prostě jen po hlavní odbočil doleva. Vzdálenost stejná. Možná metr rozdíl. Ale to čekání na vedlejší a ještě kolik zbytečně propálíte benzinu.
    Měly by ty programy navrhovat alternativy jako třeba jeďte rovně nebo odbočte v pravo.
    Zákazy vjezdu to taky nezná.


    A jakou používáš mapu?

Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Igo 8 - Evolve x261 - jde to a jak?
    Od miras.cz_ce4you v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-07-2010, 00:37
  2. evolve x261
    Od maca1111 v sekci Navigon
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 15:00
  3. miomap v3 do Evolve x261
    Od tommass v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 18:48
  4. Evolve X261
    Od gorgon_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2007, 22:32