Určitě i vy máte nemálo práce s tím jak si nastavit svoje zařízení do stavu, které se podobá co nejvíce tomu, než jste provedli HR nebo flash nové ROM. Jelikož rád zkouším nové věci a flash ROM se nebojím, tak se s tímto problémem potýkám poslední dobou takřka denně.
No a co bych zde rád řešil a dozvěděl se?
- co vše po HR nastavujete v registrech a proč (uveďte prosím i klíče a k čemu je to dobré)
- co si zálohujete za nastavení v podobě souborů
- co vše se nemusí po HR instalovat a stačí pouze obnovit zástupce - z vlastních zkušeností
Co nabízím?
- pár scriptíků na obnovu nastavení registrů a zálohovaných souborů
- a samozřejmě i pár z toho co zálohuji a nastavuji v registrech já
Scriptíky se mohou vylepšovat a doplňovat, určitě je nás tu více, co to zvládneme
Připojuji 2 scripty pro nScriptM pomocí kterého před HR provádím uložení klíčů v registrech a po HR jejich obnovu a taky 1 script, který slouží pro kopírování zálohovaných zástupců, nastavení atp. a hlavně pro spuštění instalace jednotlivých CABů (jsem línej na ně klikat)
a teď k jádru pudla - co nastavuji v registrech a kopíruji já:
- nic moc, jen zálohu registrů 2 softíků a to - MagiCall (HKCU\\Software\\MagiCall) a Profiles for Windows Mobile (HKCU\\Software\\WMApps\\PWM) a dále Owner info (HKCU\\ControlPanel\\Owner)
- zástupce programů o kterých vím, že se nemusí znovu instalovat (mám je na kartě) - HandyShopper, iGO, mChat, ScreenCapture, Total Commander
- nastavení MagiCall a Pocket Breeze, fonty pro MobiReader (WINDOWS\Fonts), skin pro Pocket Breeze, témátka do složky WINDOWS (*.tsk), default vyzváněcí tóny, SYM.0409.txt (HW klávesnice česky) ....
něco málo ke skriptíkům:
lze je upravovat v kterémkoliv editoru, co zvládne TXT soubory (stačí tedy notepad)
SaveReg.ns - uloží kopii registrů do TXT souboru, tento pak lze zpětně importovat
LoadReg.ns - slouží pro import regitrů uložených pomocí SaveReg.ns
LoadRegAll.ns - slouží k nainportování registrů uložených pomocí SaveReg.ns a nahraje vše co najde v určeném adresáři (alespoň doufám, nezkoušel jsem)- //EDIT: funguje
!Ins.ns - kopírování zálohovaných nastavení, zástupců a hlavně instalace CABů.