Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: WM5 a rozdeleni pameti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    127

    Zdravim
    Z WM3 jsem byl zvyklej na posouvani pameti uloziste x pamet.
    Na WM5 to chybi.Da se to nejak poresit?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Z architektonickych duvodu to jiz nelze. Nove usporadani pameti to neumoznuje a podle me to je lepsi.
    Doporucuji precist Jak je to na Pocket PC s pamětí?.

    Prejmenovano a presunuto
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    127

    Hmm tak prd
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    125

    Přečetl jsem si výše uvedený článek a pobavilo mě, jak autor uvádí, že 64MB je dostatečná velikost RAM. Mě tedy příjde katastroficky nedostatečná. Už jen když se spustí WM5, tak mě zbude 30MB, po nějaké době používání to klesne na 20MB (i když jsou vypnuty všechny aplikace) a rozdně to nestačí na spuštění desítek aplikací. By mě zajímalo, jak je na tom WM6, jestli bere více paměti, jak je u MS zvykem, tak už nespustím asi vůbec nic. Máte s tím někdo zkušenosti? Určitě už šťastní majitelé WM6 budou. Není tam něco jako swap?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    "vycerpat" pamet na wm5 se mi tedy fakt nikdy nepovedlo,nekolik desitek aplikaci se mi nikdy nepodarilo spoustet - celkem by mi i zajimalo kterych ze to nekolik desitek aplikaci je smysluplne mit spustene najednou :-D (to same je u wm6 (resp.stejne zachazeni s pameti,stejne pozadavky systemu je na wm5)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Vycerpat pamet normalnimi aplikacemi de tezko. WM totiz pri nedostaku pameti zaviraji aplikace v pozadi. Pamet vetsinou dochazi pametove narocnym aplikacim, velka vetsina z nich jsou hry..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    Citace Původně odesláno od Saman
    ...velka vetsina z nich jsou hry..
    Nebo IDOS, SPB Finance,...

    Nemyslim si, ze pamet je dostatecna...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    .. vetsina z nich jsou hry ... nebo spatne napsany aplikace.

    Ve vsech knihach o programovani pro WinCE je venovan dostatecny prostor o pametovem modelu a spravnem zpusobu pouzivani pametovych resourcu na kapesnich zarizenim malym mnozstvim RAM.

    Ze IDOS je napsany neznalcem je zrejme uz z UI. A loadovat takovy mnozstvi informaci (jizdni rady) do pameti najednou, je zlocin.

    SPB Finance neznam, ale nevim proc by aplikace pro spravu financi mela pozadovat desitky MB RAM..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To je to fakt s pamětí ve WM5 tak špatné? Já mám WM2003SE a 64MB (loox 420), a když to rozdělím (Total main memory to ukazuje 62,75MB) jako 16MB Storage a zbytek Heap, tak systém si po nabootování vezme cca 10MB časem to vyhnívá, takže časem při pozavíraných aplikací je použito tak 15MB, takže heap pro aplikace mi zbude cca 38MB a i když si systémové komponenty časem ubírají, pod 30MB se nedostanu. Jediné co mě štve, je že se to občas samo přerozdělí ve prospěch Storage.

    Myslel jsem, že když storage u WM5 je jinde, tak že bude heap pro aplikace rozhodně významně přes 40MB, prostě větší o to, co se ušetří na Storage. Koukám, ale že to někde zmrvili.

    Každopádně není 64MB jako 64MB, loox 420 má total main memory 62,75 a acer n35 z článku jen 55 ačkoliv jsou to obě zřízení z kategorie 64MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    RDT RDT je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    59

    No já zatím také nemám s pamětí nijaké extra velké problémy. A to mám též 64MB RAM. I když mi běží normálně OS, nějaký messenger a IE či Opera, jsem stále v pohodě. A to používám WADesktop, což si také bere nějakou pamět. Stejně nevím, proč bych měl spouštět desítky aplikací :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    127

    Citace Původně odesláno od t.prochazka
    Přečetl jsem si výše uvedený článek a pobavilo mě, jak autor uvádí, že 64MB je dostatečná velikost RAM. Mě tedy příjde katastroficky nedostatečná. Už jen když se spustí WM5, tak mě zbude 30MB, po nějaké době používání to klesne na 20MB (i když jsou vypnuty všechny aplikace) a rozdně to nestačí na spuštění desítek aplikací. By mě zajímalo, jak je na tom WM6, jestli bere více paměti, jak je u MS zvykem, tak už nespustím asi vůbec nic. Máte s tím někdo zkušenosti? Určitě už šťastní majitelé WM6 budou. Není tam něco jako swap?
    Svata pravda mam stejnej problem.Mam problem s navigaci ktera maka daleko lip kdyz ma vic pameti nez kdyz ma minimum.(jako vsechny aplikace).
    Jestli uvolnovani pameti myslite to ,ze mi tuhle navigace napsala, ze se nespusti,protoze nema dostatek volne pameti,tak opravdu nevim jak se uvolnuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pokud si clovek nainstaluje mraky vetsinou zbytecnych, ale "hezkych" aplikaci a pulku z nich ma naraz spustenych, nelze se pak nicemu divit. :? :sarcastic:

    Krome vyse uvedenoho problemu s IDOSem jsem nikdy se 64 pameti nemel nikdy problem. To ovsem neznamena, ze bych se urputne branil 128
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    127

    Mam MDA a jediny co pouzivam je navigace, telefon, profily a kalendar.
    Jestli je to moc tak pozdrav panbuh.:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    125

    Já pustím GPS Tuner a Operu mini a je skoro po paměti.

    Takže WM6 taky nemá něco jako SWAP?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 23-04-2011, 12:52
  2. Rozdělení kontaktů do dvou skupin
    Od gooorila v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 15:23
  3. HTC Touch HD - rozdělení SMS / MMS
    Od wolwZz_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 01:14
  4. zmena rozdeleni pameti na A730
    Od Twister_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-07-2005, 19:44