Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Upgrade na PPC2003

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Konecne jsem se rozhodl, ze upgraduju na PPC 2003. Akorat existuje mnoho verzi ROMek
    4.00.05 ENG beta
    4.00.11 ENG beta
    4.00.16 ENG beta
    4.00.21 ENG beta
    4.00.33 GER
    4.01.00 ENG beta
    A.30.05 ENG beta
    A.30.07 ENG beta
    A.30.09 ENG

    Kterou z nich pouzit? Podotykam ze WModem bych celkem uvital (celkem dost )).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    No, nejlepší je asi (dle mého názoru) A.30.09, ale Wmodem v ní nenajdeš. Stejně tak ve všech ostatních, krom té německé .... Já osobně bych se ovšem s němčinou na svém MDA asi nevyrovnal ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    261

    ja bych doporucil 4.01.00 Je stabilni akorat na rozdil od 30.09 nema simtoolkit.Myslim,ze cenu se ma rozhodovat akorat mezi 30.09 a 4.01.00.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Citace Původně odesláno od Morte
    ja bych doporucil 4.01.00 Je stabilni akorat na rozdil od 30.09 nema simtoolkit.Myslim,ze cenu se ma rozhodovat akorat mezi 30.09 a 4.01.00.
    Ale co, Sim.toolkit bych snad ustal... ale ten Wmodem me zere vic.... Neda se tam dostat treba dodatecne? Ci pres kitchen?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Ne, to se bohužel nedá .... Takže buď WM 2003 a němčinu, nebo bez Wmodemu ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Citace Původně odesláno od Seifert
    Ne, to se bohužel nedá .... Takže buď WM 2003 a němčinu, nebo bez Wmodemu ... :-)
    Kua.... A cestina se na to da nainstalovat? pokdu jo, tak neni co resit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Ó nikoli .... Čeština se do toho nainstalovat nedá .... Teda krom malý, která Ti jen umožní psát český znaky ... S celym počeštěním systému máš smůlu ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Zdravím
    Tak se mi jako nejlepší zdá opravdu verze A 30.09 od Siemense ale samozřejmě s Evropským radiem v 4.21.
    Včera jsem zkusil tu Německou 4.00.33 s WModemem,je tam dost T-mobiláckých blbostí a navíc WModem se mi nepodařilo rozchodit.
    Nastavil jsem vše podle různých návodů a pořád mi to hlásí chybu 630 a 629 chybná komunikace s modemem,je pravda že jsem to dělal přez infrák a mám Win 98 ale to by nemělo mít vliv,protože i ten návod byl právě pro W98.
    Píšou tam že se má nainstalovat Standartní modem 33600 b/s ale s tím to ani nemrklo,pak jsem zkusil nainstalovat ten modem od XDA ,s ním to sice nějak komunikovalo-na MDA ve WModemu blikaly modrá (send) a zelená (receive) políčka ale ty chyby to házelo stejně.Zkusil jsem snad všechny kombinace nastavení připojení s řízením toku i bez,komprimace hlavičky,brána vzd.sítě..... a pořád to hlásilo stejné chyby.
    Možná to chce jiný ovladač modemu nebo to ještě zkusit přez seriový kabel.
    V infráku ale problém nevidím,ten mi běhá dobře i přez něho jde synchronizace Activ Sync (ten jsem samozřejmě měl při pokusech vypnutý)
    Možná by to také chtělo vyzkoušet na WIN XP,ty snad žádný ovladač nepotřebují,instaluje se to také přez standartní modem 33kbit jen pokud se to má spojit přez infrák tak se tam musí nainstalovat jakýsi virtuální infraport.
    Je divné že W98 si virtualní ifraport udělají samy jakmile ho zapnu v Setupu.
    Já ale XP nemám třakže asi WModem nikdy neoživím.Proto jsem se zase vrátil k A30.09.
    Jinak jsem vyzkoušel hodně verzí ROM i tu starou 3.17 pak 4.00.05 ,4.00.11,4.00.33 a ta Siemensovská je asi opravdu nejlepší.
    Je čistá,není v ní žádný přidávaný soft,perfektně chodí SIM Toolkit a GPRS,je i taková svižnější.
    Je pravda že pokud si ji člověk uvaří třeba na www.yorch.net tak má v ROM nacpaný různý freeware ale mám zkušenosti hlavně o dřívější kuchyně XDA developers že tam pak ledacos blbne.
    Dřív jsem byl zastáncem doastat do ROM co nejvíc ale ted když jsem poznal A30.09 tak od toho upouštím protože ta svižnost a nezapráskanost systému za to stojí.Co můžu to instaliuju na kartu takže o pamět až zas tak nejde.Alespon ne v mém případě.
    Jo a ještě přidám jednu zkušenost s instalovaným softem.Do nedávna jsem měl ROM 4.00.11 a když jsem si nainstaloval do Today animovaná témata konkrétně Animated Theme Viever od Applian (spolu s Makromedia Flasch Playerem) tak se mi stávalo že se mi cca obden uplně sama smazala SD karta nebo ztratila formát a musela se zformátovat což je opět ztáta dat.
    Někde jsem četl že snad tento problém může způsobovat používání témat větších než 32KB,mě se zdá že spíš záleží na náhodě které téma to udělá a které ne.Můj kolega má MDA v 4.00.11 stejný jako jsem měl já a také stejný přehrávač témat,měl ale jiné téma které mělo snad 500KB a jemu to nedělalo nic.To co jsem tam měl já bylo asi 180KB velké,někdo zase psal že mu to dělalo i statické téma známé SPIRAL které má snad okolo 40KB....tak nevím asi je to individuelní,Každopádně ted tam mám Defoultní Windows mobile a karta nezlobí,navíc je laděné pěkně domodra.
    Pozor také na aplikaci WisBar,občas také dělá neuvěřitelné kousky.
    Tak to jsou mé prozatímní zkušenosti s WM2003PE...jinak perfektní a stabilní systém který oproti původnímu PPC2002 je nesrovnatelně dokonalejší.

    David.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Hm mam porad wm2002... wm2003 je hezkej pokrok, ale stale me stve ten wmodem. Koupit telefon na modem v bazaru neni problem ale uz jsem zrusil oskara, abych nemusel prohazovat sim.... Holt lenost je svina ;o). Ale vzhledem k tomu, ze na t-m rom nenarvu cestinu, tak si asi koupim phon na modem...

    Jinak jeste jeden dotaz k vyse zminenemu-> kolik je vhodne tak nechavat volnych MB v ROM? Respektive, o kolik se zpomaluje, kdyz ji plnim. Na wm2002 jsem nechal free 1,5 mb a slapala po flashovani stee jako v defaultu

    hrt
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    261

    cestina tam funguje z MDA2 nebo z Dataphone2 uplne bez problemu jenze to neni legalni.Já jsem ji prestal pouzivat uz i na ppc2002 protoze mi sni nefacha programek Photo Contact coz je pro me supr progámek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    118

    Hm mam porad wm2002... wm2003 je hezkej pokrok, ale stale me stve ten wmodem. Koupit telefon na modem v bazaru neni problem ale uz jsem zrusil oskara, abych nemusel prohazovat sim.... Holt lenost je svina ;o). Ale vzhledem k tomu, ze na t-m rom nenarvu cestinu, tak si asi koupim phon na modem...

    Jinak jeste jeden dotaz k vyse zminenemu-> kolik je vhodne tak nechavat volnych MB v ROM? Respektive, o kolik se zpomaluje, kdyz ji plnim. Na wm2002 jsem nechal free 1,5 mb a slapala po flashovani stee jako v defaultu

    hrt
    Nezáleží na tom kolik místa v ROM obsadíš,na rychlost to nebude mít vliv-tedy pokud všechno co tam je nacpaný funfuje korekrně...DAVID
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Citace Původně odesláno od Morte
    cestina tam funguje z MDA2 nebo z Dataphone2 uplne bez problemu jenze to neni legalni.Já jsem ji prestal pouzivat uz i na ppc2002 protoze mi sni nefacha programek Photo Contact coz je pro me supr progámek.
    No to ze jde na anglickou je jasne, ale co na nemeckou? Vyse nekdo tvrdi, ze ne
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    Citace Původně odesláno od danieldavid
    Mno já nechávám proi systém 20MB a pro programy 10MB,přičemž co jen jde tak instaluju na kartu takže programovou pamět mám zaplněnou nyní asi z poloviny,
    Systému by stačilo i 15MB (po tvrdým resetu obsadí asi 8MB) ale lehce se ti stane že se obsadí když spusztíš za sebou víc programů.
    David
    Hehe predtim jsi psal ROM a tet mluvis o RAM, v ram mam taky 10+20. Spis jsem myslel, jestli nejak ovlivnuje rychlost zarizeni, kdyz udelam ROM plnou softu [v kitchen]
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od Hrtak
    Hehe predtim jsi psal ROM a tet mluvis o RAM, v ram mam taky 10+20. Spis jsem myslel, jestli nejak ovlivnuje rychlost zarizeni, kdyz udelam ROM plnou softu v kitchen
    Ne to na to žádnej vliv nemá .... Mám ji úplně plnou a je to v poho ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Prosba pro danieldavida, nechceš si ten příspěvek, co tohle fórum tak mrší trochu přeeditovat ??? :-) Myslím, že by se pak na to koukalo mnohem líp ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MDA I s PPC2003 a WModem
    Od HRomek_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-03-2004, 13:57
  2. a600 a PPC2003
    Od Gius_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-02-2004, 14:08
  3. Update MDA/XDA na PPC2003
    Od v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 20-08-2003, 12:36
  4. WOL & PPC2003
    Od jfn_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-08-2003, 10:19