Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém s COM porty

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    8

    Zdravím všechny, mám problém s natavením portů pro GPS. Používám MDA2 a GPS i-tec BT Slim. V nastavení COM portů mi pro BT zařízení nabídne porty 6 a 7. Ale v Ozi Exp. mám na výběr jenom COM 0 - 4 a COM 9. Pro GPS jsem nastavil COM 7, ale nevím jakto mám nastavit v Ozi Exp. S jinými programy např. GPS Compass (v něm jde nastavit COM 7) funguje GPS bez problémů. Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od karelk1
    Zdravím všechny, mám problém s natavením portů pro GPS. Používám MDA2 a GPS i-tec BT Slim. V nastavení COM portů mi pro BT zařízení nabídne porty 6 a 7. Ale v Ozi Exp. mám na výběr jenom COM 0 - 4 a COM 9. Pro GPS jsem nastavil COM 7, ale nevím jakto mám nastavit v Ozi Exp. S jinými programy např. GPS Compass (v něm jde nastavit COM 7) funguje GPS bez problémů. Díky za radu.
    Presne tento problem jsem mel taky. Proste v Ozi, kde vybiras port, klikni a primo vepis VLASTNI COM! Neuveritelne, coz?

    Takto jsem si tam vepsal svuj COM 9: BT a uz to chodi bez problemu. Doufam, ze brzy to bude nejak reseno at je to jasne, normalne by me to ani nenapadlo

    Gamma
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    8

    Díky moc, už to funguje. Tohle by mě opravdu nenapadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Kurnik, tak tohle me fakt nenapadlo taky... diky To kdybych vedel, tak si Oziho nemusim tak rozhasit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Přesně to samé se mi stalo taky - před tím mi to vždy jen totálně vytuhlo - po ručním přepsání na COM6 vše je v pohodě
    Používám MDA VArio a nový Evolve goTraxx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    12

    2 karelk1:
    A jak si spokojeny s tim iTec? Dela to nejake problemy, nebo slape vpoho? A nevis jak spolupracuje s TomTomem? Nikde sem na to nenasel recenzi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    8

    iTec šlape v pohodě. TomTom nepoužívám, s iGO žádné problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    12

    Vyborne... Tatik chce poridit nejaky modul, tak sem chtel nejaky at s tim nema problemy, bo by ho asi prestal brzo pouzivat... Predpokladam ze ale kdyz s tim slape iGo, tak s tim pojede aj TT
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    3

    Nemáte někdo zkušenost s nastavením COM portů pro kombinaci MDA II + QStarz BT-Q818 + Ozi Explorer?

    Ani když vepíšu ručně COM 7 (viz výše, nepřichází mi do Ozi Ex. žádná data. Spárování by mělo být OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Citace Původně odesláno od peggy
    Nemáte někdo zkušenost s nastavením COM portů pro kombinaci MDA II + QStarz BT-Q818 + Ozi Explorer? Ani když vepíšu ručně COM 7 (viz výše, nepřichází mi do Ozi Ex. žádná data. Spárování by mělo být OK.
    Předpokládám, že stiskneš GPS na dolní liště Oziho. Jinak pro BT GPS jsou většinou porty 6 a 8. Port 7 se používá ve spojení s Franson GPSgate.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    3

    No, COM6 mi to nabízí jako BT, ale nejde mi pak otevřít. COM7 je uveden v návodu GPS, ten nehlásí že nejde otevřít, ale nicméně data nepřicházejí a GPS se po chvíli přepne do stand-by režimu. Ikonu GPS v liště samozřejmě zapínám.

    Protože je konfigurace v manuálu popisovaná pro WM 5 (tuším) a já mám stále originální Win CE 4.20.0 (build 13252), napadlo mě,jestli není problém v tom (poslední pokusy ukazují, že je a že by to chtělo asi upgradovat systém) :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    3

    Vyřešeno za účinné pomoci f. Sunnysoft a jejich FAQ sekce - stačilo stahnout přes odkaz na jejich stránkách "patch" BTHTools a znovu spárovat zařízení, vytvořil se virtuální COM4BT GPS a vše chodí bez dalších problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problem s porty navigace IGO 8 a TomTom
    Od Tom2009 v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-09-2009, 21:36
  2. Herald problém s COM porty
    Od Bagr.George v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-10-2007, 19:39
  3. Problém s porty po napárování GPS a PDA
    Od Dancer v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-07-2007, 13:02
  4. vario porty pre gps
    Od jordan23_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-07-2006, 16:42