Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: A636N, iGO a protokol NMEA ?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    160

    Zdravim, mam jednu otaku :
    A636N ma GPS s cipm SIRF. Leenze, ja si aj nastavim v nastaveniach WM5, nech ma gps pre programy port COM5 a rychlost 11500kbps. Idem do iGo, a nastavenie rucne nefunguje. Ak dam parameter protokol SIRF, COM5 a 115000 tak nic nenajde. Ak vsak dam rucne vyhladat GPS, tak najde na COM5, protokol NMEA a rychlost 4800. Vie mi niekto poradit kde je problem? inak navigacia funguje len mam v tom zmatok.
    DIky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Nikde,je to normalny stav.Pri starších verziach iGO bol rozlišovany režim NMEA a SIRF,v prípade nekoretného ručného zadania komunikácia s GPS nefungovala,preto v poslednej verzii iGO je možnosť v manuálnom nastavení iba určenie portu a rychlosti a režim si iGO zvolí.GPS ale prepnúť do SIRF modu treba externou aplikáciou napr. SirfDemo,alebo Sirftech.Výhodou budú presnejšie údaje a rýchlejšia komunikácia,ale zas nemožnosť používať GPS v iných nav.programoch,ktoré poväčšine SIRF mod vôbec nepodporujú.Ináč iGO ma v konfiguračných súboroch databázu bežných zariadení a v prípade automatickej konfigurácie si nastaví parametre podľa zisteného zariadenia(PDA) v opačnom prípade skenuje porty a ked najde funkčnú konfiguráciu tak ju použije.A používaš stabilne rovnaké PDA(väčšina užívateľov) le lepšie nastaviť napevno potrebné údaje a začatie komunikácie s GPS je rýchlejšie.Stačí to takto na vysvetlenie?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    160

    cize cisto teoreticky : ked prepnem do protokolu SIRF, nastavim baud 57600 a COM5 malo by to fungovat, hej?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    160

    ale ajstak mi to nejde. iGo mi dovoli pracovat jedine s rychlostami 4800, viac nie, pretoze mi to nezobrazuje potom nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    65

    já mám podobnou "záhadu" když dám automaticky vyhledat tak se mi nastaví 57600, ale dle imanuálu k PDA mám komunikaci 4800 řekl bych že obojí funguje jen mám občas problém, že mi dost dlouho nabíhá a je jí jedno jestli je nastaveno 57600 nebo 4800. Mám tam teda necchat co si najde automaticky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Toz existuje moznost to napriamo zapisat do suboru sys.txt a potom to v nom vypada takto :
    [gps]
    port=6
    speed=57600

    [speedcam]
    usemio=12,90,37,27
    enable_at_startup=1

    [debug]
    show_oneway=1
    show_gps_pos=1
    show_speed_limit=0

    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. SiRF vs. NMEA
    Od Pavel_11 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 09:52
  2. Rozdil mezi SIRF a NMEA
    Od Honza-L_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-09-2006, 14:34
  3. Protokol GPS
    Od Vladky_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-09-2006, 22:06