Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 56

Téma: HTC TyTN - je Upgrade ROM legální?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1

    Zdravím vlastníky HTC TyTN - nově se řadím mezi ně. Čtu si tady plno příspěvků o upgrade ROM a měl bych dotaz: tento upgrade je "legální" ? Nebo může být problém se zárukou ? Kde bych našel kompletní postup pro upgrade ?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Legální do jisté míry je, ale do jisté není. Pokud jde o neoficiální ROM je to porušování licence Microsoftu. Pokud naflashuješ originální ROM (pokud máš TyTN od HTC, tak ROM také od HTC) o záruku bys přijít neměl. Pokud však naflashuješ neorigo ROM, přícházíš tím o záruku.

    Zkrácený postup flashe:
    1) U nějaké ROM musíš provést CID unlock
    2) Stáhneš ROM
    3) Připojíš TyTNa k PC přes ActiveSync
    4) Spustíš flash a necháš doběhnout do 100 %
    5) Uděláš na zařízení hard reset
    6) A je to
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Jinak TOTO!

    EDIT: P.S. - Viz příspěvek níže - to je snad logické, že když kvůli něčemu ztratím záruku, tak to moc košer nebude. Stačí trochu zvážit, číst a zbytečně neduplikovat kraviny. Kor u WM6... OEM je OEM... to je jako kdybys řekl - koupil jsem si XPéčka, tak si tam vrznu rovnou Visty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    Atomione, Atomione - ty jsi opravdu omezene hovadko s touhou po prispevku za kazdou cenu.

    Doopravdy musis psat svoje nesmysly vzdy a vsude - a jeste uvadet jine uzivaele v omyl?

    az dokazas dojit do GSMobilu a vyreklemavat zarizeni s jinou nez ORIGINALNI ROM ( to je ROM od Eurotelu, nebo SunnySoftu a zadna jina, ani original od HTC Ti nepomuze ) , tak dokazes vlastne zazrak, nerikam, ze se to nemuze stat, ale na 99% Ti to neprojde!

    a k puvodni otazce:

    1) stran Microsoftu a legalnosti - bohuzel je to nelegalni at se nam to libi ci ne

    2) stran zaruky - je to povazovano za zasah kdy prichazis o zaruku, a bohuzel v Cr se moc oficialnich ROMek nedockas
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    33

    Neda mi to nenapsat. Ale prispevek od dorta je opravdu hodny moderatora!

    Atomione, Atomione - ty jsi opravdu omezene hovadko
    Nechapu, pro by nekdo nemohl mit oficialni ROM od HTC, pokud ma HTC Tytn (9600), kdyz ho nema brandovany.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    ROM muzes mit jakou chces, otazka jak dopadnes v GSMOBILU - proboha co na tom nechapete? GSMOBIL uznava jen tu ROM, kterou do zarizeni pro CZ trh nahral on - ano je to jedna z ROM od HTC, ale určitě ne VŠECHNY od HTC - a jakakoliv jina ROM ho NEZAJIMA

    pohorsujes se nad slovem HOVADKO - az po Atomionove rade si nekdo flashe zarizeni dle jeho rad tak prijde o zaruku, takze mas pravdu ten vyraz byl velmi mirny
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Nedá se mi než zastat se dorta. Začátečníci to tu berou kolikrát za víc než za manuál a tohle by pro ně mohl být dost velký prů*er ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    vpe vpe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od dort
    ROM muzes mit jakou chces, otazka jak dopadnes v GSMOBILU - proboha co na tom nechapete? GSMOBIL uznava jen tu ROM, kterou do zarizeni pro CZ trh nahral on - ano je to jedna z ROM od HTC, ale určitě ne VŠECHNY od HTC - a jakakoliv jina ROM ho NEZAJIMA

    pohorsujes se nad slovem HOVADKO - az po Atomionove rade si nekdo flashe zarizeni dle jeho rad tak prijde o zaruku, takze mas pravdu ten vyraz byl velmi mirny
    To je pravda jen castecne. Pokud mas romku od vyrobce zarizeni, tak tim nemuze byt dotcena zaruka po pravni strance v pripade, kdy by toto nebylo vyslovne zakazano v ceskem navodu.

    Porusovani zakona ze strany byvaleho Eurotelu je uz zdokumentovano.

    Druha vec je, jestli ROMku od HTC sezenes od HTC a dalsi vec je, ktera ROMka je legalni a ktera ne, EULA pro Windows Mobile, ani navod od O2 jsem necetl.

    Nic vsak asi nebude branit tam nahrat zpet 1.35 nebo co tam bylo puvodne, splashscreen tam lze vratit take (v pripade, ze zarizeni neni natolik vadne). Jedine snad Extended Rom tam nejde naflashovat, ale lze tam nahrat takze se bude jevit, ze tam je.

    Jinymi slovy, de facto ve vyse uvedenem pripade pro odmitnuti reklamace nemaji zadny pravni ani jiny (obchodni) duvod.

    Zatim asi nikdo neprokazal, ze nahratim jineho softwaru se zarizeni poskodi a tedy, paklize to neni vyslovne zakazano v manualu, by byl vyrok soudniho znalce jednoznacny: vada zarizeni nesouvisi s pouzitym programovym vybavenim.

    Nutno dodat, ze dusledky tohoto (zamitnuti reklamace) nese Eurotel a ne GSMobile.

    To nic nemeni na tom, ze kdo tomu nerozumi, at se do upgrade NEPOUSTI. Pokud se pusti, je to NA JEHO ODPOVEDNOST.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    Zdravím,také si přihřeji polívčičku.Právě zvažuji koupi Trinity,ale zajímala mě až od doby ,kdy HTC uvolnilo oficiální ROM s aktivovanou GPS/3.4.07/No a nyní řeším s p.Strouhalem jesli mě jí může AHmobil už oficiálně do zařízení flashnout při koupi.Já jsem volal na infolinku GSmobilu a slečna mě sdělila,že pokud je ta ROM oficiální,tak že záruku plně uznávají...dokonce mě nabízela to přeflešnutí za úplatu u nich.Pak jsme je o stejné vyjádření požádali písemně...a již týden si hrají na mrtvého brouka.Tak nevím...:?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    ano, pokud by rada zněla s ROM 1.35 nepřicházíš o záruku, tak se nemáme o čem bavit :-)

    1) zákaz v záručním listě - bohužel v každém vlastně je :-(

    2) to je pěkné, že je zdokumentováno, ale "ledy" se nehnuly :-( - jinak to není problém jen Eurotelu, ale i ostatních operátorů včetně jediného servisu v CZ :-(

    3) ano pokud ji máš, máš udělanou zálohu ExtROM - a víš jak na to, tak proč ne :-)

    4) no na to bych si moc nevsadil, neb vyjadření soudniho znalce protistrany by bylo zcela v opačné gardu :-( - nekomentuji, že to většinou, bohužel, mají ošetřené v záručním listě :-(

    5) nejen Eurotel je prodejcem TyTNa v Cz

    6) absolutní souhlas - jenže dnes mám pocit, že FLASHování je "IN" :-( a bohužel pravda je ve slovech které napsal Libor_M - někteří berou rady jako dogma :-( - jejich problém, ale proč je raději nevarovat a ušetřit jim zbytečné starosti??

    osobně jsem se snažil spíše o varování a tvrdší negaci výroků - nemá smysl pro znalé a "přeFLASHOvané" psát proč :-). Pravda sám jsem jeden z těch kdo u GSMobil kdysi vyreklamoval MDAII s neoriginální ROM, ale to je spíše z rodu SCI-FI :-) a velice důrazného ( korektního ) jednání . Ale dnes mám raději v záloze originál FLASHe CZ ROM a ExtROm - je to jednak rychlejší, jednak méně časově náročné :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    Citace Původně odesláno od sikula05
    Zdravím,také si přihřeji polívčičku.Právě zvažuji koupi Trinity,ale zajímala mě až od doby ,kdy HTC uvolnilo oficiální ROM s aktivovanou GPS/3.4.07/No a nyní řeším s p.Strouhalem jesli mě jí může AHmobil už oficiálně do zařízení flashnout při koupi.Já jsem volal na infolinku GSmobilu a slečna mě sdělila,že pokud je ta ROM oficiální,tak že záruku plně uznávají...dokonce mě nabízela to přeflešnutí za úplatu u nich.Pak jsme je o stejné vyjádření požádali písemně...a již týden si hrají na mrtvého brouka.Tak nevím...:?:
    no to by byl OBROVSKÝ posun v politice GSMobil , jenže proč se mi tomu nechce moc věřit

    v době MDA COMPACT vydal T-MOBILE oficiální updated na svých stránkách a v případě reklamace u GSMobil to bylo docela na dlouhé lokte :-(, takže já osobně bych věřil jedině verzi, kdy to FLASHne GSMobil za "výpalné", na které Ti dá doklad - potažmo kdy to provede stejně prodejce
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    jen pro upřesnění....ten tvůj smajlík znamená,že nevěříš mě,nebo informovanosti té slečny...pokud jde o tu slečnu,tak jí nevěříme taky a proto se snažíme domoci toho písemného vyjádření...pokud nevěříš mě,tak je diskuze zbytečná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    smajl rozhodne nepatril Tobe , ano oba neverime slecne z GSMOBILu, proto I ten konec - na vse je nutno mit papir!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    vpe vpe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    Proto reklamujte zarizeni u prodejce a mate po starostech (pokud precizne specifikujete popis zavady). Na slecnu se pak muzete ...

    Zkuste zacitovat nekdo navod k obsluze... kde a co doslova tam je.
    Podle meho nazoru texty v zarucnim liste nejsou relevantni z hlediska omezeni. Zarucni list ani nemusite mit k uplatneni reklamace (u prodejce).

    Proc by a jak by, v roce 2007 nekdo odmitnul reklamaci upadleho cudliku nebo jine mechanicke vady s poukazem na neoriginalni software :-D

    Dovedete si to predstavit u normalniho pocitace? A PPC je prece to same.

    S rozbitym PC na bazi toho, ze je rozkuchany software, vam take vyuctuji a pokud se v tom hrabete kdyz tomu nerozumite, tak narazite uplne stejne, takze jakepak dogma? Nevidel bych to tak cerne.

    Takze zaver - jsou to povery, zpusobene bud neznalosti anebo tim, ze nekdo chybne flashnul a oni to, opravnene zamitli jako bezplatnou opravu.

    Za sundani te epromky a rucni preprogramovani (pokud je nefunkcni bootloader), pokud to vubec lze, tak bych ja uctoval nejmene 4000 Kc, vite kolik stoji redukce na programator a nastroj na sundavani, pokud je to BGA, tak jeste 2x tolik... Takze pokud je vazne problem v softu, tak to muze byt drahe = pokud tomu nerozumite nehrabat se do toho, protoze to je vzdycky risk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    uf, uf - ono je dnes 1. dubna, bohuzel neni ale predchozi prispevek bohuzel spada k uvedenemu datu - zkus jen mirne prohledat forum a pochopis - nejsou to povidacky, ani flame - je to realita

    P.S. az se dostanu k PC tak odpovim obsahleji a konkretneji
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Polopaticky navod na upgrade HTC TYTN II z 6.1 na 6.5 CZ
    Od manfromshadow v sekci HTC & klony
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 21:22
  2. fólie - TyTN->TyTN II
    Od r.huzva v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-09-2007, 22:14
  3. Upgrade
    Od mcalbi v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2005, 17:21