Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: loox+4gb pretec cheetah - 2 dny sla, ted ne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    7

    Zdravím,
    mám loox c550 + asi dva dny SD Pretec cheetah 4gb (není to SDHC!, alespoň dle specifikace). V první chvíli vše OK, přemigroval sem data ze stávající 2gb a vše šlapalo - potud OK.

    Včera večer jsem na ní nahrával nějaké filmy. Ráno jsem ji vyndal z PC(built in reader) a vložil do LOOXe a koukám, že karta se nehlásí. Dal jsem ji do PC a taky nic - PC zatuhne, dokud kartu nevytáhnu, nreaguje, nejde formátovat. Elaboroval jsem s tím všelijak (utility na PC, pocket mechanic na looxovi). Nakonec sem ji odložil s tím, že odešla a půjde na reklamaci.

    ALe nedalo mi to .. našel jsem doma starou USB čtečku a zkusil to ještě v ní .. ta nezatuhla a kartu viděla - sice jen jako 1GB, ale viděla. Zformátoval jsem na 1gb a v PCčku OK. Zkusil ji znovu přeformátovat v PC a v pohodě šla na celé 4GB. ZKusil sem nějaké soubory a OK.
    Nadšeně jsem tedy vrátil do LOOXE - a prd, nevidí kartu. Zkusil jsem formátovat na fat16 i 32 s různými clustersize - v PC vždy OK, ale loox nevidí a nevidí (jakoby ani nebyla vložena).

    Jsem z toho jelen, řekl bych prostě, že ji loox nepodporuje, ale vždyť sem na ní dva frčel ok!?
    Bude vděčen za jakýkoli tip, co zkusit, jak ji naformátovat, čím ji naformátovat apod.
    Díky
    PS: samotný LOOX a jeho čtečka je OK, vložímli původní 2gb SD, jede
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    7

    Tak jsem snad vyřešil, podělím se stručně o výsledek.

    Zkoušel jsem vše možné i nemožné, nakonec jsem se upnul k tomu, že poslední možná záchrana by mohla být naformátovat na fat16 + 64k clusters (toto téma se řeší všude možně, také a nejen kvůli vlivu na rychlost karty).

    Další anabáze byla jak tohoto formátu dosáhnout .. moje winXP to ve správci disků či z commandline nabízejí, ale po provedení stejně skončí na fat32. ouha (i o tomto problému vygooglujete dost).

    Nakonec jsem našel na jednom fóru formátovací jednoúčelovou utilitku od HP, pro potřeby formátu USBček a karet. Zkusil jsem, nabídla mi volbu fat16 .. velikost clusteru zadat nešla, tak jsem šel do toho a hurá - výsledkem je fat16 + 64k :-)
    A co hlavně - vložil jsem ji do LOOXe a ten ji konečně opět vidí a to správně jako 4gb.

    Utilitku připojuji, třeba ji na podobný formát použijete taky.

    Karta teď zrovna dostává záhul v pocket mechanic bechmarku a zatím se tváří dobře. Zkusím ji ještě dát do těla a podělím se o výsledek.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    7

    A přidám info do třetice. Zkusil jsem znovu kartu naformátovat onou HP utilitkou, tentokrát na fat32 .. opět mi nenabídla velikost clusteru, udělala sama na 4kb.

    Dám kartu do looxe a opět funguje! Klíč ke zprovoznění tedy evidentně nebyl fat16+64k cluster, ale ještě něco jiného, co tato utilitka s kartou provede. Co to je to ale nevím, hlavně že jede :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    12

    Já jsem si koupil 4GB SD kartu Emgeton a na PDA Acer n30 také nebyla vůbec vidět, nepomohlo ani formátování ve windows....ale pak jsem našel toto téma, stáhl jsem si ten prográmek na formátování od HP, naformátoval a vše šlape jak má......tímto velmi děkuji prochorovi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    39

    mam podobny problem.. umi tyhle parametry formatovani nastavit Pocket Mechanic Pro?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od jenik82
    mam podobny problem.. umi tyhle parametry formatovani nastavit Pocket Mechanic Pro?
    Ahoj, velmi pravdepodobne umi .. ale muj problem byl, ze PDAcko (a tedy ani pocket mechanic) vubec zadnou kartu nevidelo .. jako by nebyla vlozena.
    Jakmile se ti podari dostat kartu do nejakeho stavu, ze ji PDA uvidi, pak uz dal muzes zkouset ruzne formaty, clustersize atd pres pocket mechanika.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    39

    v Pocket Mechanicu jsou mozne tyto hodnoty:
    fat12,16,32
    cluster size:
    1 sector, 512B; 2 sectors, 1K; 4s, 2K; 8s, 4K; 16s, 8K; 32s, 16K; 64s, 32K; 128s, 64K

    Zvolil jsem posledni moznost, tedy 128 sectors, 64K a po formatovani mi Pocket Mechanic ukazuje Fat32, cluster size 4096. To asi neodpovida nastaveni ne? Jinak dalsi info je: Bytes per sector 512, Sectors per track 1, Sectors per cluster 8. Ale tech 64K, ktere jsem nastavoval nikde nevidim.. jedine 512/8.. je to ono?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    3

    Ahoj mám podobný problém. Mám MDA compact II pujčil jsme si od kolegy kartu která v jeho asusu normálně funguje ale v mém mda vůbec není vidět. nevíte jak ho mám donutit aby ji načetl? formátem to asi nebude když v jiném pda normálně maká ne? neexistují nějaké ovladače které jemožno dohrát do pda?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-12-2006, 21:51
  2. MDAc + pretec sd 1gb cheetah 133x
    Od whocares v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 31-08-2005, 19:40
  3. Pretec CompactCamera 1.3 Mp a LOOX 720 (71x) - (zase) ostré fotky z LOOXe
    Od Milan Švec v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 19-08-2005, 23:52