Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Placené useky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Nevíte jak se dají definovat placené silnice v iGO? Např. v Praze jsou placené silnice až za hranicí Prahy, ale iGO je bere všechny - dalnice a obchvaty, takže potom mi cestu přes Prahu spočítá uplně špatně, když chci jezdit po neplacených usecích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Odpovím si sám, když jsem aktualizoval na nejnovější verzi map - 2007.01 070209, tak je vše v pořádku, v nejnovější verzi jsou i všechny nové silnice a dálnice, opravdu super. iGO u mě vede!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    72

    Jak ale aktualizovat legalni verzi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    To je nevyhoda legalnich verzi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    20

    da se v iGO nějak nastavit aby bral v úvahu placené useky v ČR a zaroveň nepoužival placené úseky na slovensku.

    Př. Jedu z Brna do Ostravy a pak do Popradu. Českou dalniční známku mám ale slovenskou nemám.


    Jak na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    23

    Když budeš přijíždět k hranicím tak přenatavit parametry a nechat přepočítat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    přímo nedá. Jediná šance je na hranicích nebo po sjetí z dálnice u nás jít do nastavení trasy a daný atribut změnit. Je to záležitost chvilky a i-GO automaticky trasu přepočte. POZOR ! Je však otázka do jaké míry jsou v databázi správně placené úseky. Alespoň v Maďarsku, i v poslední dostupné mapě, jsou takové chyby, že je to absolutně nepoužitelné.
    EDIT: xsub mě předběhl, alespoň že máme schodný názor
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od xsub
    Když budeš přijíždět k hranicím tak přenatavit parametry a nechat přepočítat.
    Hmm - tak jo

    to je škoda že to nejde nějak automaticky - on vas pak navede na hranice s myšlenkou že na SK pojede taky po dalnicich, ale když to pak přepnete tak zjistite že to je dvakrát delší než kdybyste už i u nás jeli mimo dalnice na jiný hraniční přechod.

    Dá se alespoň v mapě poznat které dalnice jsou placené? - v iterinaři (nebo jak se to piše) to se mi zda zobrazuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    23

    Přepni si zobrazení itineráře na Podrobný popis. Potom ti to ukazuje i informace o placených úsecích.
    A pak stačí, když si vybereš ten placenej úsek, kterýmu se chceš vyhnout, a stiskneš tlačítko Vyhnutí se ...
    Ten úsek, cos měl vybraný se nahradí alternativní cestou ... možná :-)

    Edit: Já si to zkusil na trase od nás do Plzně. Normálně mi to našlo trasu po okreskách do Mořic, odsud po D1 přes Brno do Prahy, nějaký přejížď přes Jižní spojku a pak na D5 do Plzně. Tak sem si vybral tu D5, dal vyhnout se, vybral možnost Ulice a ejhle, po přepočtu sem jel až do Prahy stejně a z Prahy do Plzně přes Příbram, mimo D5. Jenom si tu trasu musíš projít a vyházet úseky po kterých nechceš jet. A nevím, jestli kdybys chtěl vynechat 2 různé úseky, by se tam při vynechání toho druhého nevrátil zpátky ten první. Chce to zkusit na konkrétním případě kam budeš chtít jet.

    Edit2: tak to funguje. podruhé sem dal vyhnout se příbrami s volbou 10km a vyhnalo mě to z D1 už u Humpolce. A dokud sem nedal smazat celou trasu, tak se vyhnutí přidávají a předchozí zůstávají. Když ale dám trasu smazat a najít znovu, tak to fičí opět do Prahy a na D5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Citace Původně odesláno od xsub
    po přepočtu sem jel až do Prahy stejně a z Prahy do Plzně přes Příbram, mimo D5.
    A ta rychlostní komunikace z Prahy na Příbram je zadarmo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    91

    Ale já sem neřešil bezplatnou cestu z Kroměříže do Plzně broučku, ale vynechání určitých nežádoucích úseků
    To by mi tam víc vadila ta D1, než nějaká rychlostka v místě, kde sem v životě nebyl a možná ani v životě nebudu :-)
    Kromě toho si jistě pozornější čtenáři všimli, že v dalším kroku sem nechal obejít Příbram, takže ani na Strakonické nemusí PetrW platit, takže přeneseno na jeho problém, oblast z Moravy ku Praze je v tomto případě česko, kde dálniční známku má a všechno na jih, jihozápad a západ od Prahy je Slovensko, kde dálniční poplatky platit nechce
    Jestli znáš lepší způsob, jak vyřešit problém z úvodního postu tak nás tady vespolek potěš :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Lepší možnost samozřejmě znám, koupit si dálniční známku .
    BTW pokud jsi dal volbu vyhnout se z Prahy do Plzně D5 a iGO tě místo po staré plzeňské poslalo na Příbram, tak to moc o kvalitách výpočtu trasy nesvědčí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    91

    Ale Mr. OffTopic, tahle diskuze je pořád o tom, jak se v iGo vyhnout některým placeným úsekům a některé při návrhu trasy zachovat. Ani o tom, jak dojet do Plzně bez placení, ani o tom, že se dá koupit i slovenská dálniční známka, ani o tom, jestli při vynechání D5 je to do Plzně nejrychlejší přes Příbram.

    BTW jakou trasu navrhuje Tvůj výpočetní mechanismus, když nepojedeš z místa v Praze, které se ti hodí do krámu (věci je třeba vidět v širších souvislostech a já nemám důvod cestovat do Plzně z Prahy, když sem na Moravě ), ale budeš navazovat na jízdu po D1 z Brna ? a kromě tvého vlastního výpočetního postupu můžeš uvést i jakou trasu navrhuje v tomto případě tvůj navigační soft
    Mě tak zcestný jet přes Příbram, kde máš možnost významnou část cesty svištět 130 a ještě si ušetřit kus courání kolem Prahy, nepříde v porovnání s cestou po staré plzeňské devadesátkou. Když uvážíš, že většina tvůrců navi softů začínala u těch neoblíbených školních úloh, kde vozidlo je z bodu A do bodu B rychlostí X km/h (docent, není-li to narážka na jistou fyzikální veličinu, by si je moh ještě pamatovat), a určitě nezapracovává do svých algoritmů faktory jako je setrvačnost místních ve výběru tras, tak čistě matematicky to bude tu navrženou trasou rychlejší, než okolo vašeho
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Medieval Heroes II - že by placené heroes?
    Od CommanderZ_ce4you v sekci Hry pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-12-2005, 20:16