Nejdříve Vás přátelé zdravím. Chtěl jsem původně reagovat na jeden příspěvek, ale nakonec to dávám sem. Možná to splní víc účel. Předně se pokládám za greenhorna(reg.9/06), takže nechci nikoho moralizovat. Zvedl mě jeden příspěvek(odpověď) a nemohu jinak, než reagovat. V kategorii SW pro PPC(aplikace) dotaz od Zaxe (31.3/07 19:47), Odpověď CommanderZ (31.3/07 22:50). Ve zkratce:dotaz na kreslicí program... hledal jsem hledal, ale nenašel. Odpověď:
To je zvlastni, ja hledal asi pet vterin a uz jsem nasel. Stači zadat "Paint PPC" do googlu. Předně věřím, že Zax hledal a nenašel. Jde o to, co člověka napadne, co vlastně do googlu vložit. Jedna věc je, kdo se IT živí a nebo u kompu prosedí veškerý čas, a druhá věc, kdo je ryzím uživatelem a nebo uživatelem, který to navíc má jako svoje částečné hobby. Ať se na mě Commmander nezlobí, ale taková odpověď mě tak nejvýše může vzít chuť k dalším dotazům. Jednoduše to Zaxe nenapadlo, tak jako by to nenapadlo mne a asi spoustu dalších. Toto je taková invektivní a neracionální odpověď (a bývá to tu časté, asi jako.....cožpak neumíš používat google?). Mohu hledat a hledat, a jednoduše nenajdu. Mám podobnou zkušenost ( viz ostravský sraz). Když vím, odpovím(chci-li) a nebo mlčím. Samozřejmě poznámka že se to dá vyhledat neuškodí. Ale takhle agresivní, to není moje parketa. Jsou jistě lidé, kteří aniž by hledali, dají dotaz, pak je to trochu k vzteku. Ale kdo na forum teprve přijde, než se rozkouká a pozná systém, to není hned. Mám-li očekávat takovouhle odpověď, to abych měl strach vůbec položit dotaz. Přátelé, je to server pro nadšence a uživatele, snažme se podle toho chovat. Invektiva, náhledy já jsem nad věcí, všichni kolem jsou hlupáci atd. K čemu je to? To přísluší tak akorát politikům... Obecně nepatřím k těm, kteří musí mít to poslední aby byli in(filmy které ještě nejsou na trhu, OS všeho druhu, z principu zkoušet všechno co se dá a pod). Pokud používám něco co mě vyhovuje, proč do toho špárat?. Souhlasím s tím, že ale mnohdy potřebné nefunguje jak má. Vyměnit si nebo požádat o zkušenost, pak jsme na správném místě. Koneckonců jsou dnes v zásadě dva druhy lidí(a věřte mě, že vím o čem mluvím): ti, kteří bravurně umějí vyhledat ledasco na webu(náš mladý pán), a ti druzí, kteří umějí problémy řešit i bez netu. Pokud se tyto dvě vlastnosti spojí, je to pak to pravé ořechové. Já bohužel (bohudík) patřím mezi ty druhé. Přál bych si, aby toto Commander nebral osobně, pakliže, tak se omlouvám.
Ale abych jen nekritizoval. Není asi velký problém získat přehled o tom, kolik uživatel prošmejdil času na foru, kolik měl dotazů, kolik příspěvků. Jinak řečeno, mám dotaz, ale mohu i pomoci. Kdyby se tyto faktory objevily u nicku(třeba i vyvolat podrobnější historii), pak by bylo velice jednoduché posoudit, zda jde o notorického dotazovatele, který je pravděpodobně zdechlý něco hledat, nebo greenhorna, který je v záběhu a nebo taky o člověka, kterého už nic při vyhledávání nenapadne(rozhodně paint PPC by mě nenapadlo ani při natahování na skřipec). Myslím si, že kdyby se něco podobného zakomponovalo ke každému dotazu, že by každý měl možnost se rozhodnout, zda odpovědět či ne. Možná někdo přijde na lepší systém, ale mě napadlo jen tohle.
Přátelé, ještě bych měl jednu drobnost: předně nejsem bohemista ani patriot (domov je pro mě tam, kde si mohu odložit klobouk - bohužel nenosím), přečtěte si každý příspěvek a odstraňte alespoň hrubky. Někdy je to příšerné. Ale stane se, že to uteče... Howg