Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Připojení iPAQ 6915 (ale i podobných) k internetu přes PC/USB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    2

    Ahoj,

    chtěl bych dám s vámi hlavy dohromady, protože bych rád přišel na to, co se s tím dá dělat.

    Počítač mám připojený k internetu. Mám HP HW iPAQ 6915 a rád bych si jej každé ráno připojil k internetu pro stažený novinek, zpráv, apod., abych měl cestou do školy/práce co dělat a taky abych neztrácel čas.

    V diskusích jsem našel, že se dá připojit iPAQ k internetu přes USB kolébku a ActiveSync. To je hezké, ale funguje to pouze pro starší zařízení, než je to mé. Nechce se mi věřit, že by se pro novější zařízení nenašla nějaká alternativa, jak to udělat. Zkoušel jsem si s tím trošičku hrát a dělal takové hovadiny, jako přemostění připojení, nebo jsem také zkoušel, jestli nebude fungovat, když na PC spustím proxy server. I přesto, že by to podle mně (pokud jsem někde neudělal chybu) mělo fungovat naprosto bez potíží, iPAQ si to rozhodně nemyslí :-)

    Pokud někdo víte, jak na to....děkuji! :-)

    Hezký den!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    194

    Ahoj,

    nevim kde je uvedeno, ze pripojit k internetu pomoci ActiveSync je mozne pouze na starsich zarizenich, ale.....osobne pouzivam HP6915 a jsem pres ActiveSync pripojen k notebooku kde jsem na internetu a z PDA bezne mohu brouzdat na internetu ci stahovat postu. Programy 3 stran a pripojeni jsem tedy nezkousel, to priznam, ale toto funguje. Jen bych dodal, ze jsem pripojen pres BT do ActiveSync, takze ani kolebku nepotrebujes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    2

    Jejda, moc děkuji za příspěvek...já jsem si s tím po přečtení tvé odpovědi ještě hrál a změnil jsem jednu nějakou věc v nastavení telefonu a začlo to fungovat (měl jsem tam někde prohozenené "My connection to work" a "My ISP"). Hm, nevím, jak jsem to tam předtím mohl dát obráceně. Ale nakonec vlastně ani proč to s tím takto nefungovalo, ale budiž.

    Až mi zase něco nepůjde, tak se zkusím nejprve podívat, "jestli je zařízení v zásuvce".

    Ahoj!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Stheepan
    Ahoj,

    nevim kde je uvedeno, ze pripojit k internetu pomoci ActiveSync je mozne pouze na starsich zarizenich, ale.....osobne pouzivam HP6915 a jsem pres ActiveSync pripojen k notebooku kde jsem na internetu a z PDA bezne mohu brouzdat na internetu ci stahovat postu. Programy 3 stran a pripojeni jsem tedy nezkousel, to priznam, ale toto funguje. Jen bych dodal, ze jsem pripojen pres BT do ActiveSync, takze ani kolebku nepotrebujes.
    Mohu mít jeden dotaz, když jsem už nainstaloval activesync 4,2 s připojením pda - pc přes usb, tak ať dělám, co dělám nechce se mi připojit pomocí BT, nebo WIFI a zrovna toto bych potřeboval víc, než to USB. Jsem laik a pda HP IPAQ 5940 mám teprve měsíc a docela v tom nastavení lítám. Moc děkuji za jakékoliv info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    194

    Velice jednoduse receno: musis mit v ActiveSync povolenou komunikaci na COM portu, na ktery se pres BT pripojujes, viz. obrazek (ja mam COM6) toto menu naleznes v ActiveSync v menu "Soubor" - "Nastaveni pripojeni". To na jakem BT komunikujes si nadefinujes v BT manageru na PC. V zarizeni (v PPC) si v BT manageru vytvoris pripojeni a vyberes jako typ sluzby ActiveSync (vytvoris si zastupce) a pripojis se a je to.

    Vice informaci napr. v clanku od P. Kozy: http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=83
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00209150_1_uN2.jpg 
Zobrazení: 28 
Velikost: 21.6 KB 
ID: 6266  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Stheepan
    Velice jednoduse receno: musis mit v ActiveSync povolenou komunikaci na COM portu, na ktery se pres BT pripojujes, viz. obrazek (ja mam COM6) toto menu naleznes v ActiveSync v menu "Soubor" - "Nastaveni pripojeni". To na jakem BT komunikujes si nadefinujes v BT manageru na PC. V zarizeni (v PPC) si v BT manageru vytvoris pripojeni a vyberes jako typ sluzby ActiveSync (vytvoris si zastupce) a pripojis se a je to.

    Vice informaci napr. v clanku od P. Kozy: http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=83

    Moc děkuji, už mi to jede :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. iPAQ 214 a připojení k internetu přes PC
    Od meaxell v sekci iPAQ 2xx
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-08-2009, 07:19
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 10:18
  3. Připojeni k internetu přes BT (PDA->PC)
    Od robajz_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-12-2007, 18:03
  4. Připojení k internetu přes IE (PIE)
    Od rozruchacek_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-06-2007, 23:22
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-10-2004, 20:37