Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: X500 a statická navigace

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    41

    Píšu to sem proto, že je se to týká nastavení v X500 (a tím pádem i M700)
    Pro případ, kdyby měl někdo problém s vypnutím statické navigace GPS jako já. To znamená, že GPS zaznamenává až rychlejší pohyb, což nevadí v autě nebo na kole, ale hodně vadí při pěší turistice. Prostě podle GPS stojíte :-) Tak tady je funkční řešení.
    Nefunguje vypnout statickou navigaci aplikací SirfTech (alespoň u mně opakovaně bez efektu, i když jsem postupoval podle návodu), ale funguje MMSirf z této stránky
    http://www.gpspassion.com/forumsen/t...topic_id=39596
    a to velmi jednoduše a rychle.
    Pak GPS zaznamenává i velmi pomalý pohyb, ale nerozumí si s tímto nastavením GPS Viewer od E-tenu, který ale z praktického hlediska stejně k ničemu moc není. Jen ukazuje satelity a změří pozici. Při tomhle nastavení se nechytá. Zajímavý je, že Pozičním SMS to nevadí a fungují normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    2

    Na jiném fóru jsme našli toto upozornění:

    Popis vypnuti statickeho modu by vcetne screenshotu zabral hodne mista a proto jen odkaz na docela povedeny clanek:http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/Ar.asp?ARI=113030. Jen bych jiz ponekalikate na tomto foru upozornil na nabezpeci, ktere sebou experimentovani prinasi. V clanku se uvadi pro GPS moduly s BT pripojenim ("zelvicky") baud rate pro komunikaci s vnejsim svetem je 38 400, To vsak zdaleka neplati pro vsechny pristroje a v pripade selhani komunikace u nich jiz neni navratu. U nekterych zelvicek staci na par hodin az dnu vyjmout napajeci baterii a po vybiti naboje se pamet vynuluje a pri opetovnem pripojeni napajeciho zdroje se nacte tovarni nastaveni. Stale vsak pribyva pristroju, ktere pro ulozeni nastaveni pouzivaji EEPROM a tam odpojeni napajeni proste nepomuze. Netroufnu si odhadnout, zda na tento pripad by sla uplatnit zaruka. U vetsiny takto zneschopnenych zelvicek sice existuje moznost napravy, ale rozhodne ji nezvladne laik bez patricneho pristrojoveho a SW vybaveni.

    Bojíme se teda stat. navigaci u x500 vypnout. Může někdo potvrdit, že to je v pořádku a že se nám, tedy navigaci, nemůže nic stát? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    41

    Většinou mám statickou navigaci vypnutou tím prográmkem, na který jsem odkazoval a vše je v pohodě. Dá se jím znovu zapnout a pořád je vše v pohodě. Takže nevidím problém. Ti, co používají navigaci jen v autě, se tím nemusejí zabývat. Ale na turistiku je statická navigace otravná. Člověk musí vždy popoběhnout, aby gpska zaznamenala pohyb a to je otravný a legrační.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Mne nejak prestala fungovat navigacia. Teda asi, neviem. Obcas najde satelity, obcas nie, ale nedari sa mi docielit aby to fungovalo na 100%. Najde sa niekto s fungujucou navigaciou, kto by bol ochotny cez ICQ porovnat nastavenia jeho a mojej X500?

    ICQ cislo : 288-177-991 - som tam aj ked mam cerveny kvietok...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    Tak po několikan pokus vypnoutz stat. navigaci GPS skončila úplně. žádný reset to nenapraví. je řešení? m700 WM6
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    78

    Nepomuze ani na +- tyden vyndana baterka? By se chip mel uvest do puvodniho nastaveni kdyz dojde veskera stava (ktera muze byt ulozana aj v mini kondenzatorech na PCB)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    po 5 dnech vyndané baterie GPS začla fungovat. Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    8

    KROB [3. říjen 2007, 08:16]: Ta navigace Vám přestala fungovat po použití toho prográmku zmíněného v 1. příspěvku? Mám strach to zkoušet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    10

    Mam v tom gulas. pouzil jsem program MMSirf a stalo se toto. Na COM4 mohu vesele vypinat a zapinat statickou navigaci. Ale prestala mi fungovat COM7. Tento port je rychlejsi v aktualizaci satelitu. Mate s tim nekdo zkusenosti? Samozrejme ted funguji pres ten COM4, ale aktualizace pozic satelitu je pomalejsi. Asi to napravim vyndanim baterie na x dnu, ale to by me dost stvalo, delat to po kazdem vypnuti staticke navigace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Citace Původně odesláno od sunar
    Mam v tom gulas. pouzil jsem program MMSirf a stalo se toto. Na COM4 mohu vesele vypinat a zapinat statickou navigaci. Ale prestala mi fungovat COM7. Tento port je rychlejsi v aktualizaci satelitu. Mate s tim nekdo zkusenosti? Samozrejme ted funguji pres ten COM4, ale aktualizace pozic satelitu je pomalejsi. Asi to napravim vyndanim baterie na x dnu, ale to by me dost stvalo, delat to po kazdem vypnuti staticke navigace.

    Dela mi to same co tobe, na com7 GPS odmita komunikovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    229

    Mate nekdo zkusenost jaka je min. doba vytazeni baterie u PDA E-ten500+ pro navraceni GPS nastaveni do puvodniho stavui po vypnuti staticke navigece pomoci aplikace MMsirf? Prestalo mi GPS po vypnuti komunikovat pres Com7 a nejak se mi to uz nedari vratit zpet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    25

    Mně se nastavila do továrního, po vyjmutí baterie na 9 hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. statická navigace a Asus 636N
    Od KubikZ v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 13:51
  2. X7500 (Athena) a statická navigace
    Od Jendazhor v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-12-2007, 10:17
  3. NOKIA LD-3W vs. Statická navigace
    Od Leon2414 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-05-2006, 15:48