Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 59

Téma: MDA Vario zatuh na boot screenu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    Vario G3 mi zatuhlo po HR na boot screenu.Puvodne jsem mel superrom 1.1.Dostanu se bezproblemu do bootloaderu a muzu nahrat jakoukoliv rom.Zkousel jsem uz i puvodni CZ 1060203 i novejsi CZ 2212111 i WWE 22610105 od t-mobilu a porad stejnej problem.Jediny zvlastnosti co jsem si vsimnul je ze po HR po potvrzeni zelenym telefonkem to napise "format FAT partition" coz je normalni a pak "format is failed" coz uz normalni neni.Diky za kazdou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    124

    Nerad to říkám, ale podle toho co popisuješ to vypadá, že Ti spadla FAT tabulka a to je tak na reklamaci. Nevím jestli existuje nějakej soft kterej by to dal do kupy, ale koukni se na xda-developers, treba tam něco najdeš. Pokud ne, tak tam nahraj T-mobiláckou ROM a reklamuj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    přesně tak.. moh bys eště zkusit přehrát na nejnovější bootloader, co sem ukuchtil (2.26 Only IPL/SPL ROM, ale pozor - jenom pro G3 !!! - ipl a spl s jednou tečkou)

    Jinak to vypadá, jako HW chyba, takže pak naflashovat origo T-Mobile a vyreklamovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    Diky moc zkusim jeste ten bootloader.Myslel jsem si ze to bude na reklamaci jen jsem chtel zjistit jestli nahodou nekdo netusi co s tim.

    Edit:Tak jsem jeste testoval a porad to samy.Na XDA jsem nic moc nenasel ale hlavne asi protoze s moji anglictinou je to dost bida kazdopadne i tak diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    je tu jedno řešení - tohle ti opraví naflashování ROM z SD karty - opraví to FAT tabulku, ale je to docela složitý a abych řek pravdu, ani sem to nikdy nezkoušel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    Mozna bych to mohl zkusit.Po pravde na reklamaci se mi moc nechce ).Muzes poslat nejakej odkaz na postup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    člověk by řek, že když ví co hledá, tak to pude rychle, ale tohle mi trvalo docela dlouho
    tady je ten článek a přeju štěstí, popř. bys pak moh udělat krátkej popis toho, jak si to udělal, pokud ti to vyjde ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    Diky moc zkusim se tim prokousat a kdyz to pochopim tak to testnu a napisu jak jsem dopadnul.Pokud uspeju pokusim se to nejak popsat )

    Edit: Takze Flashmane fakt dekuju za super pomoc.Tim chci rict ze to opravdu pomohlo a bylo to vlastne celkem jednoduchy.Teda ten postup )

    Navod:
    cely jsem to delal na naflashovany orig romce od t-mobilu 2.21.2.111

    1: Potrebujete prazdnou miniSD kartu pise ze staci 64MB on zkousel radsi 128MB ja mel jen 1GB

    2: Je potreba ve spravci uloh ukoncit proces "wescomm.exe"

    3: Vlozte prazdnou kartu do MDA.Pak pustit bootloader.Bud drzet tlacitko fotaku a stisknout reset a dal drzet fotak nebo drzet fotak a k nemu zmacknout tlacitko pro zapnuti a dal drzet fotak.Pote pripojit usb kabel

    4: Spustit programek "romupdate_115.exe" ke stahnuti na http://wiki.xda-developers.com/uploads/romupdate.rar .(Doufam ze nic neporusuju tim odkazem) ).Po spusteni programku je potreba vybrat ve vyberu portu (Port Selection) "WCEUSBSH001" a potvrdit "OK".Nic jinyho jsem tam nemenil.

    5: Ted se dospustil ten programek a jen je potreba napsat do prazdneho okna prikaz "r2sd all" a stisknout enter.Je potreba vyckat az do konce kde se vypise v tom okne dole vlevo "cmd>".Na telefonu je dole zobrazenej malej bar jak je to asi daleko.

    6: Odpojte telefon od USB a vypnete ho.Bud dlouhym podrzenim tlacitka na vypnuti nebo vyndanim baterky.Kartu nechte v telefonu.Spustte znovu bootloader.Ted nez naskoci klasickej bootloader RGB obrazovka tak se nakratko zobrazi hlaska zda chcete stahnout a naflashovat z SD karty (download SD image).Pro potvrzeni je púotreba zmacknout tlacitko hlasove volby.To je to na pravym boku nahore.Ted uz jen staci zase vyckat do konce.Pak normalne resetnout a to je vse ).

    Pak uz jsem zase normalne naflashoval SuperROM 1.1 a vse funguje tak jako pred tim.Jeste jednou dekuju Flashmane za pomoc a doufam ze jsem to napsal dost podrobne ).
    Jo jeste jedna drobnost co jsem si vzpomenul.Hodi se ctecka karet na naformatovani ty karty protoze telefon mi ji pak ani nevidel.Ve ctecce nesla otevrit ale sla normalne naformatovat.Pak uz fungovala i v telefonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    29

    Mel si cid unlocked? a to si prehral znova tim vnitrkenm kvuli kterymu ti to nespustilo??
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    29

    Po pul roce mi jde zase telefon!!! DIky vam vsem huraaa!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    29

    Pratele kdo ma podobny problem a boji se do toho riznout, necht mi napise rad mu pomuzu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    5

    zdravim, mam problem s Variem flashnul jsem rom ktera patrne moc nefunguje, telefon je strasne pomaly a nezobrazuje stav baterie a bohuzel nedokaze komunikovat pres usb port. Je nejaky zpusob jak prefleshovat na jinou rom ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    5

    tak nic nastesti to slo z bootloaderu :-) sry
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    to nebylo pomalostí ROM, ale tím, že jsi měl 2.x ROM na 1.x bootloaderu. Přečti si
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od tipper
    Pratele kdo ma podobny problem a boji se do toho riznout, necht mi napise rad mu pomuzu!

    Ahoj. Tak to jsem zvedav...

    Mam locked Vario jez ma tyto parametry : IPL 3.08, SPL 3.08, GSM 02.25.11 flashnul jsem ho na nbd 7.9 pres shelltool a dostal jsem OS: 4.0.0.0. A ted problem : Nabutuje to do screenu kde zobrazi udaje a zamrzne. HR probehne bez problemu (format complete). Kdyz se dostanu do BL nejsem schopen do nej nacpat zadny ROM.

    Co ted ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-09-2008, 12:28
  2. U-BOOT
    Od Vilma v sekci Mio
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-01-2008, 02:16
  3. Čím zobrazit fotku volajícího ve full screenu?
    Od Treo 750v v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 12:34
  4. Velké hodiny na Today screenu
    Od r.halas v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 28-05-2006, 12:25
  5. Rozbalene tasks na Today screenu jde to ?
    Od Vegan v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-05-2006, 10:15