Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: mda1 potřebuji nahrát GSM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    10

    Nahrával jsem radio verzi přes počítač a zastavila se po pěti pokusech jsem to vzdal ... v hlášení bylo "GSM error -použijte RS32 kabel " tak jsem ten kabel připojil(RS32 -by měl být kabel do comu ).. no a nereagovalo ..prosím poraďte mi potřebuju software na to abych znovu hodil GSM
    Jo teď je mé mda1 úplně vybité protože GSM ovládá funkci nabíjení.
    předem dík za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Tak to Ti nezávidím ... :-( GSM error už tu byl několikrát popisovanej a dostat se z toho není žádná legrace ... Jediná šance je nějakým způsobem nabít baterku (což ovšem bez otevření nejde) a následné flashnutí přes kartu ...
    Jestli chceš bližžší informace, pošli mi SZ ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    10

    Tak to mda1 jsem měl otevřené dobíjel jsem baterku u kámoše. A GSM by mělo jít snad v poho nahrát jen nevím jak! oprava přes kabel RS232.
    V podstatě to začalo tím ,že jsme s kamarádem vymrtvili dva telefony softwarově. Prostě umřeli ve stejný den.Při instalaci rom z počítače se přerušilo spojení.(On udělal chybu jinde)Takže jsme měli dva mrtvé telefony.Jemu mobil vyreklamovali a dali mudesku za 9000,- a já měl záruku prošlou 20dní. Takže jsem tu desku mohl vyhodit anebo nějak do telefonu dostat bootloader!Takže vyhodit!Ale deska není hardwarově poškozená.Je to jen software ,ale co dělat když je telefon mrtvý a nereaguje.Tak s tím jsem si nevěděl rady. Naštěstí jsem měl v záloze jedno mda s rozbitým displejem ,který dlouho stálo vypnuté. Dal jsem ho k sobě a skoro naběhlo po dlouhých útrapách do oken. A teď ten problém!" gsm tu není " hmhm tak jsem se pokoušel instalovat radio verzi ..bez úspěchu ...a dál už je v předchozím úvodu. Musím použít RS232 a já se ptám jak. Byl jsem u jednoho vyhlášenýho borce na mdačka ,ale asi toho ví trochu míň a nechtěl jsem si od něj nechat vymrtviti telefon. Nevěděl co to je snad ani SD-karta a já už rom instaluju jen přes kartu, protože přes počítač mi takhle odešli dvě desky "do věčných lovišť" --tedy křemíkového nebe, nechť jim je země lehká --
    Takže prosím poraďte ...jak použít ten comovej kabel please dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Tak jestli jsem to pochopil správně, baterka je nabitá a do oken to jakž takž naběhne ??? No tak potom je to jednoduchý a nepotřebuješ ani kabel. Stačí nahrát na SD kartu CAB soubor radiočásti, naběhnout do oken a vrazit tam kartu. No a jelikož tam jistě bude automatická instalace, tak se to spustí ... Pak zbývá jen sledovat teploměr jak přibejvá a potichu se modlit ... :-) Jo, ta baterka vážně musí bejt úplně nabitá, jinak to kiksne ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    10

    Ještě se chci zeptat jestli tuto metodu má někdo odzkoušenou a oak se do toh pustím a hned budu informovat jestli se podařilo. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Mám jí odzkoušenou .... A navíc si myslím, že v Tvojí situaci tím nic nezkazíš ... :-) Dej vědět, jak to dopadlo ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    Tento postup jsem prováděl taky. Při upgradu Rádia na MDA od Qteku se to raflo na 27 procentech a konec, nechtělo to ani najet do Woken. Po 10 minutách to ale najelo a podařilo se mi přes SD dostat tu instalaci do adresáře windows v MDAčku. Ještě se to kouslo při 64, 78, 96 % a pak konečně 100% restart, vše OK. Spocenej jsme byl jako prase, protože to bylo kamaráda.
    Zajímavé je, že se to stalo jen u Qtek, dělal jsem 2 T-Mobile a 2 Dataphone a u těch v pohodě.

    S pozdravem Zdeno
    www.korf.me.cz
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    223

    To je dost divny, protoze DataPhone je vlastne taky QTek ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    10

    Tak teď jsem tu metodu zkoušel ,jak si říkal a zastavilo se to na 10% .Zkusil jsem to znovu.Bez úspěchu .Bude potřeba ten kabel RS232 a návod na použit.Kabel mám .Jen mi prosím někdo napište jak to tam hodit (gsm)do mda

    Dík za informace í
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    Citace Původně odesláno od Michal Jelínek
    To je dost divny, protoze DataPhone je vlastne taky QTek ...
    Je to prstě má zkušenost.
    Třeba je to náhoda, ale je to tak.
    S pozdravem Zdeno.

    PS: pres kabel jsem to nedělal, tak bohužel neporadim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    26

    Ahoj,

    při nahrávání GSM do MDAčka pomocí SD karty musí být vždy odpojeno od sítě??
    Nejde to nějak obejít? Mám problém se samovolným vypínáním. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od MDAn
    Ahoj,

    při nahrávání GSM do MDAčka pomocí SD karty musí být vždy odpojeno od sítě??
    Nejde to nějak obejít? Mám problém se samovolným vypínáním. Díky
    Musí ... A jestli máš tyhle problémy, tak to ani nezkoušej, abys neodeslal MDA do věčných lovišť ... Nebyl bys první, ani poslední ... Opravdu je potřeba mít plně nabitou baterku a nepřipojený napájení ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    26

    Ahoj,
    Problém s vybitou baterií při nahrávání GSM jsem vyřešil. Bez odpojení od nabíječky se GSM nenahraje, ale když máte baterku K.O. jako já, tak sem použil vstup pro externí baterii na zadní straně a dobíjel ji. MDA nevypínalo a tak sem mohl v klidu:? nahrávat a podařilo se.
    Při instalaci software nepoznal, že je baterka napájena...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od MDAn
    Ahoj,
    Problém s vybitou baterií při nahrávání GSM jsem vyřešil. Bez odpojení od nabíječky se GSM nenahraje, ale když máte baterku K.O. jako já, tak sem použil vstup pro externí baterii na zadní straně a dobíjel ji. MDA nevypínalo a tak sem mohl v klidu:? nahrávat a podařilo se.
    Při instalaci software nepoznal, že je baterka napájena...
    Tak to je dobrá finta ... :-) Přiznám se, že by mě to nenapadlo ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Potřebuji locknout vario.
    Od SpeedyTuning v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-04-2007, 21:29
  2. MRTVÉ VARIO POtřebuji pomoci
    Od Vavroch_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 20:34
  3. Potřebuji češtinu do MDA I
    Od italjet v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-10-2006, 15:52
  4. Potřebuji se dostat na HDD
    Od x.rayman v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2006, 17:44
  5. Potřebuji plnou verzi interwrite 6,3
    Od v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-07-2002, 09:12