Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Použití mapy Garmin na WM5

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ahoj,

    jedu na měsíc do Asie a chtěl bych tam použít GPS, kterou mám na PDA s WM5. Mapu, kterou bych mohl použít, mám od člověka s navigací Garmin.

    Existuje program na PDA s WM5, který by mapu z Garmin dokázal použít?

    A ještě jedna otázka - jsou někde sehnat mapové podklady (třeba pro OZI) s oblastí Bali/Lombok/apod.? Zajímaly by mne spíš turistické než automapy.

    Dík. Tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Citace Původně odesláno od TomTomX
    Ahoj,
    Existuje program na PDA s WM5, který by mapu z Garmin dokázal použít?
    Ano - Garmin Que a emulaci garminu z NMEA. Napr. GpsGate nebo GpsProxy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky za odpověď - nainstaloval jsem a zdá se, že to funguje. Mám ale ještě jeden problém - kam mám nahrát mapy, aby je GarminQue našel? A jak je potom v programu otevřu (jak vyberu mapu)?

    Dík. t
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Mapy nahraj do adresáře Garmin, může být i na kartě, pak jen přejmenovat nějak GMAPSUPP.IMG (aktuálně použitá mapa) - takhle jich tam může být několik s různými mapami a tu, kterou chci zrovna použivat přejmenuji právě na GMAPSUPP.IMG. Nic inteligentnějšího na přepínání map v Que nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Tohle resi sendmap - umi vygenerovat GMAPSUPP.IMG z vice map. Nekde jsem videl i gui.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    To je pravda, sendmap to umí, ale když jsou mapové soubory moc velké, radši si je nechám rozdělené a přejmenuju na kartě, jak potřebuju, nějak to pak běží rychleji, aspoň mi to tak připadá....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Bohužel - nic z vašich rad mi nepomohlo.... po spuštění GarminQue mi to pořád vlevo dole na displeji píše "no map". ale dík.

    T.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    No, možná byl dotaz moc obecnej a odpovědi byly mimo
    Abychom se mohli bavit konkrétněji - mapy máš v jakém tvaru a jakéže jsou to mapy? Trochu víc informací poskytni - a třeba víc informací dostaneš
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Garmin mapy na PDA pomocí Garmin Que a GPSProxy je vyzkoušená a funkční věc. Specifikujte co je to za mapu, pokud je komerční musíte v SendMap zadat unlock key a do GPSProxy odpovídající unit id gps přijímače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    49

    Ahojky, prosim vas ciste teoreticky :-), slo by pomoci toho sendmapu a gpsproxy, otevrit uzamknutou mapu od Garmina (neni nutne aby umela routovat) na Loox720+garmin gps10?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Pokud máš přímo GPS 10 od Garmina, pak ti stačí licence pro tu GPS 10 a není co řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    15

    jednu chvíli jsem taky tohle řešil, existuje ještě software Russa který umí pracovat s vektorovými mapami a ještě nějaký na který si nevzpomenu.
    Taky dobrý software na editaci a převod vektorových map do jiných formátů je Mapedit.

    Dobrý web, kde je hodně informací a fórum jak rozchodit Que a obecně vektorové mapy na PDA je na http://www.malsingmaps.com a navíc jsou tam zdarma mapy Singapuru a Malajsie - stačí se zaregistrovat

    určitě tam něco najdeš, no snad ti to pomůže

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    35

    Registrovana verzia programu GPSMapEdit dokaze odlokovat originalnu garmin mapu. Tuto je potom mozne dostat do PocketPC vsetkymi moznymi sposobmi, ktore MapEdit umoznuje:
    - Ulozit do .rus a Pouzit GIS Russa
    - Ulozit v Polish formate, cez cGPSMapper vygenerovat nelocknuty .img a ten otvorit v Garmin Que
    - Vyexportovat OziExplorer mapu
    - MapEdit dokaze Save as aj do inych formatov, takze mozu byt aj dalsie cesty
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    Na mapy z garmina používám toto http://gpsvp.garminmapsearch.com/ je to v češtině, zdarma a jede vektorové i rastrové mapy. Mám Legenda, kterého jsem zničil a tak jsem si topo hodil na mda a je super v barvě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Použití mapy OziExplorer v XCSoar nebo LK8000
    Od Haness v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-05-2012, 13:33
  2. jak nahrát mapy do garmin 510
    Od trto v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-07-2008, 20:00
  3. Garmin StreetPilot c510 - nabourané mapy
    Od pax_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 05-01-2007, 20:14
  4. Garmin mapy v PDA
    Od vikino v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-09-2006, 12:18
  5. garmin mapy v pocket PC
    Od bebe814_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 22-09-2005, 15:09