Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Konfigurace (všech tj.4) HW tlačítek na A701

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    Po naistalovani SPB Mobileshell, jsem se rozhodl upravit konfiguraci HW tlacitek, k ovladani jednou rukou. Mam R 65.3 a sunnysoft velkou lokalizaci, vse funguje bez problemu, vc. Mobileshellu.

    Vlezu do nastaveni - tlacitka - a tam konfiguruju tlacitko 1 ( tj. leve dolni, defaultne WM player, na Levou kontextovou klavesu, tlacitko 2 tj. prave dolni, defaultne GPS navigace na Pravou kontextovou klavesu, tlacitko 3-bocni- ponechavam na fotak)
    Vse funguje jak ma, ted uz nemusim sahat palcem na display a v menu Mobileshellu se da pohodlne ovladat.

    PROBLEM: jde ale konfigurovat i ZELENE (leve horni, defaultne vytaceni cisla telefonu posledni hovor) a CERVENE (prave horni ,defaultne zavreni ale NIKOLIV ukonceni aplikace a navrat na Dnes) ???

    V nastaveni tlacitek jsou jako prvni dve tlacitka (smerem shora dolu) bez ikonky a bez cisla, predpokladam , ze to budou tyto ( zelene a cervene), ale i kdyz jim priradim nejakou funkci, napr na zelene START a na cervene OK/ZAVRIT, tak to nefunguje !!!
    Zelene porad prepina do vytaceni telefonu, cervene vraci na obrazovku Dnes, bez ukonceni aplikace ( ta bezi na pozadi)

    Jak jsem cetl u jinych PDA jdou konfigurovat vsechny ctyri tlacitka kolem joysticku.
    Jak jste na tom vy a vase MIO ???


    :dead: :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    http://ae.inc.ru/aebplus.php

    ale pisou tam, ze jen tak jednoduse vyznam techto dvou tlacitek nezmenis, ale melo by to jit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    TAK BACHA !!!
    Po pouziti AEButtons (alespon u A701) mi zmiznulo tlacitko c.3 (default. fotak) !!! Sice slo prenastavit zelene a cervene, ale tak pitomne, ze ta funkce jim zustala natvrdo, tudiz s nima neslo zvedat a pokladat telefon.
    PRoblem bly, ze po odinstalovani AEBP se tam nevratilo tl.c.3 !!!
    Musel sem udelat Flash obnovu, a vsechno hezky instalit znova !!!

    Navic se ted po flashi vyskytnul problem, ze kdyz otevru zelenym dial pad (telefon) a pak ho zavru, porad je v horni liste ( coz ukaze magic button), ale ve vypisu pameti neni, a neda se zavrit, ani pomoci close all ,pomuze az Soft Reset.

    Takze sem si s AEBP pekne natropil.
    Myslite ze po muze od toho zustavani telefonu v pameti Flash ( ale tentokrat bez vlozene SIM karty a SD karty ?)

    Necituj předchozí příspěvek!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    pardon, samotny program ani nemam nainstalovany, jen sem to vytah z jine diskuze...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    Ne , v poho, nic se nestalo, ja to AEBP stejne instalil, jeste nez jsi sem dal svuj prispevek :-)
    Ted po flashi uz je to v poradku, jen problem s tim zustavanim telefonu ( po jeho pouziti, ci neprijatem hovoru) v pameti. (resp. ve vypisu pameti neni videt, ale vidim ho na liste pri pouziti Magicbutonu)
    No ale, jinak tam vlastne nicemu nevadi, takze to je fuk....

    Ted sem naistalil X-button, fakt dobry, konecne krizek zavre aplikaci, tak jak jsem zvykly z pocitace.
    Jen je obrovska skoda ze to nejde nabindovat na nejlepe cervene tlacitko (ovsem tak, aby muzustala funkce polozeni telefonu pri hovoru, resp. odmitnuti hovoru).Potom uz by slo PDA opravdu ovladat jednou rukou bez uvozovek.
    Poradi nekdo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    ja tohle resim pres SPB pocket plus...tam se ti objevi v moznosti prirazovani fci funkce nove...jedna z nich je i Zavri (OK)...nemusis k tomu instalovat ani ten vyse zminovany program...jen to proste vyberes pres nastaveni-tlacitka...je tam i prepinac aplikaci (Alt+Tab, velmi navykove :-) )...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    Ja vim, ale me se zdalo, ze mi Pocket plus ve spojeni s mobile shellem zpomaluje PDA. Navic vlastne jedina funkce, na kterou bych pocket plus potreboval, by bylo to zavreni programu.
    A hlavne, stejne mi to Pocket plus nabidne jen na ty 3 cudliky, nikoliv na zeleny a cerveny, takze bych si tim vyradil jedno tlacitko, coz je na nic.

    Ted jsem ale vyresil tu vec salamounsky az genialne : na tl.3 (fotak) mam voice dial a s tim muzu , krome vytaceni kontajtu spoustet i programy, a to vc. CLOSE ALL, takze ted uz jen zmacknu, reknu : ZAZNAM - spusti se nahravani poznamek, nebo OZI - spusti se Ozi explorer, a po dokonceni reknu ZAVRIT - spusti se Close all a vsechno zavre.

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    jeste je jedna moznost, kterou pouzivam ja.. existuje program Vito Buttonmapper a ten umi priradit kazdymu tlacitku 2 funkce. budto se cudlik zmackne nebo se chvili podrzi a podle toho se to pak zachova.. je to super ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    OT:
    Ahoj. Ja mam SPB Pocket Plus a premapovane lave spodni tlacitko na ALT-TAB, a prave na close. Softwarove klavesy mackam na display palcem - je to kousek od tech hardwarovych tlacitek, takze me to netrapi. S tim hlasovym ovladanim je to prima napad - ale asi kvuli tomu nebudu premapovavat fotak, ale staci chvili podrzet "zvyseni hlasitosti".
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    To sou veci, uz jsem si myslel ze A701 po pul roce znam...
    TAk ted vidim , ze i sipky na hlasitost maji funkce pri delsim podrzeni -
    horni voice dialing, dolni pohotovostni SMS (zjistil jsem to az co se mi odeslala a hned mi ty lidi volali zpet co se deje a proc ze potrebuju pomoc ;-)....
    A jde nastaveni techto dvou tlacitek ( pri tom delsim podrzeni) nekde premapovat ? v Reistrech ? ( protoze vitobutton mapper tato dve tlacitka nenabidne.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    132

    pekne, to jsem taky nevedel.
    stejne tak by by nekoho mohlo zajimat, ze kdyz si otevre kontakty a listuje dolu - kurzor smer dolu - tak po chvili zacne listovat pismeny abecedy a ne po kontaktech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    35

    Ahojte, precital som si so zaujmom prispevok od majtika, ktory kvoli problemu s AE Button Plus preflashovaval ROM. Dost ma to prekvapilo, pretoze AE Button Plus pouzivam uz skoro mesiac bez problemov. Umoznuje mi premapovat VSETKY tlacitka, vratane zeleneho, cerveneho a tlacitok hlasitosti. Niekde som cital, ze Vito Button Mapper nevie premapovat zelene a cervene tlacitko, preto som tento SW ani neskusal. Hoci moznost tvorit makra by som privital, to zas AE Button Plus nevie.
    Samozrejme som si aj ja vsimol, ze po premapovani zeleneho a cerveneho tlacitka akosi nemam ako zdvihnut hovor - bolo to dost komicke, bol som v robote, zvonil mi telefon a ja som nemohol zdvihnut hovor. Vyriesil som to takto:
    Zelene tlacitko:
    1klik som namapoval na lavy softkey - to umozni dvihat hovory, v inych situaciach mozno 1klik pouzit rovnako, ako softkey v lavom dolnom rohu displeja. Aplikaciu Phone som si namapoval na double click. No a este nam ostava dlhe podrzanie a tripple click - mozete namapovat, ako chcete. Inak ked som sa s tymto hral, vratil som docasne zelenemu tlacitku povodnu funkciu - staci v AE Button Plus nastavit "Do not touch it" - funguje to, nie je mi preto jasne, preco musel majtik preflashovavat. Mozno mal inu verziu - ja mam 2.5.2. stahnutu z www.4pda.ru.
    Cervene tlacitko:
    1klik som namapoval na klasicku akciu "Switch to Today Screen". Zistil som, ze pri tomto nastaveni dokazem odmietnut hovor, ked zvoni telefon. Dlhe podrzanie som namapoval na akciu "Power-OFF your device". Takze aj dlhe podranie mi funguje rovnako ako predtym, vratane prepnutia do flight modu (vypnutie/zapnutie telefonnej casti). Takze este ostava double a tripple click, ktory si kazdy moze namapovat, ako chce.
    Komu sa moj sposob premapovania zeleneho a cerveneho tlacitka nepaci, moze jednoducho pre tieto tlacitka v AE Button Plus nastavit "Do not touch it" a vsetko bude po starom. Ako som uz vyssie spomenul, premapovanie tlacitok hlasitosti a fotoaparatu tiez funguje. Akurat ze tieto tlacitka sa trocha tazsie stlacaju a urobit tripple click je niekedy umenie (aspon pre mna), tuto moznost preto nepouzivam. Avsak namapovat dlhe podrzanie je celkom prakticke.
    Nerad by som bol, aby niekto kvoli mne preflashovaval ROM a mal na mna tazke srdce. Nikoho na nic nenahovaram. Kazdy robi vsetko na vlastnu zodpovednost. Ja som zatial s AE Button Plus na Mio A701 spokojny.
    bogi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    JA jsem samozrejme AEbutton plus pred odistalovanim vratil do puvodniho stavu, ale predpokladam, ze to rozhozeni zpusobila pritmnost ceske lokalizace, kazdopadne ted je to uz jedno.
    Troufam si tvrdit, ze s Vitobutton mapper je to preci jen krapatko pohldnejsi nez s AEbutton. zkusim ted popsat ovaldani sveho PDA - v podstate krome psani textu uz nepotrebuju stylus.
    1. Zakladem je SPBMobileshell - softwarova tlacitka v dolnich rozich dislapye si nastavim - vlevo kontkaty, vpravo SPBmenu.
    2. Pres Buttonmapper mam obe spodni tlacitka jako softkeys ( chce to nastavit prave jako simulaci touch display na zakladni plose)
    pravym tedy otevru SPB menu, no a zde uz je parada se pohybovat=velke ikony, kalendar, media atd...
    nastesti vetsina programu uz ma soft keys, takze je muzu ovladat temi dvemi tlaciky ( porad simuluji klik na miste softkeys v dolni casti obrazovky)
    3. Delsi pridrzeni leveho tlacika - otoci obrazovku o 90 st ( prohlizeni fotek, TomTOm atd..)
    4. Delsi podrzeni p. tlacitka- macka krizek/OK v pravem hornim rohu - v klidu tak zavru/odsouhlasim jakykoliv program.
    5. tl. fotaku - pri kratkme stisku fotak, pri podrzeni spusti program close all ( kdyz nahodou zustane neco na liste spuisteneho, anebo mam vic otevrenych programu a nechci se jima postupne proklikavat=napr. rychle vypnout mediaplayer atd...
    6. hlasove vytaceni - podrzeni sipky nahoru ( mimo jine tim spostim i diktafon, tomtom, ...)
    7. pokud nejaky program nema podporu softwar klaves ( u me hlavne OZI a Smart maps - potrebuju pouzivat v prirode a nechci tahat stylus) tak si v button plus nastvim na tlacitka to co potrebuju - tzn. zoom +/- a na fotak GPS on/off
    Funguje to paradne a jsem spokojen, staci si zvyknout na mobilleshell a ke klasickemu ovaldani se uz nikdy nevratite...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Ja pouzivam AE button skoro rok a nikdy jsem s nim nemel problem. Naopak bez nej nemuzu zit - moznost namapovat na kazde tlacitko az 4 funkce mi prijde naprosto skvela. BTW, mapovani na cervene a zelene tlacitko jsem drive take zkousel, al z praktickych duvotu jsem mapovani zase zrusil - preci je mi pokladani a zvedani hovoru pripadne dost krucialni a v kombinaci s 2sec delay jsem rad, kdyz hovor vubec zvednu ;-)
    Nicmene ostatni tlacitka mam pouzite vsechny, vcetne fotaku, enteru (dlouhy stisk uzavira aplikaci) a vol-up a vol-down (tam pouzivam pouze long press. short pres ponechava puvodni funkci).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Podrobná konfigurace ActiveSync
    Od Pavel Koza v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 01-05-2008, 11:59
  2. MIO A701 a TomTom-konfigurace
    Od happy1 v sekci Mio
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-07-2006, 07:56
  3. Svatky - konfigurace
    Od anicka.balounova_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2005, 19:21