Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Vodafone spustí HSUPA a další generaci HSDPA

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Chachá, pokud si naivně myslíte, že se jedná o Vodafone český, tak vás musím uklidnit, že se radujete zcela a naprosto zbytečně. Nikoli český Vadafone, ale německý Vodafone je tím operátorem, který na veletrhu CEBIT (15. - 21. 3. 2007) představí a na území celého Hannoveru spustí upgrade sítě 3.generace v podobě technologie HSUPA. Jedná se o nadstavbu klasických sítí 3.generace, která umožňuje odesílat data směrem od uživatele (upload) rychlostí až 1.45 Mb/s. Je to další krok k zavedení plně mobilního vysokorychlostního internetu.

    Vodafone již nyní v Německu provozuje nadstavbu HSDPA pro rychlejší stahování dat směrem k uživateli (download). HSDPA s rychlostí až 1,8 Mb/s je dostupné všude, kde se nalézá 3G síť Vodafonu, tedy ve zhruba 2000 městech. V největších aglomeracích navíc nedávno Vodafone spustil rychlejší variantu HSDPA s rychlostí až 3,6 Mb/s. Oblasti bez pokrytí sítí 3.generace se mohou spolehnout alespoň na EDGE.

    O podobném pokrytí si v České republice můžeme nechat jen zdát. Český Vodafone při přejmenování z Oskara velkohubě sliboval a sliboval a sliboval (to nestojí nic, že?) a nakonec sítě 3.generace zcela ignoruje, T-Mobile se vydal jakousi slepou uličkou v podobě "4G", takže jediným operátorem, který provozuje plnohodnotnou sítí 3.generace UMTS (včetně hovorů a videohovorů) a HSDPA (somezením 1Mb/s) je O2. Ten si pokryl Prahu a jeho nejbližší okolí, širší centrum Brna a to je vše. Asi si jen dokázali, že byli opět první a že "to" umí. Zbytek republiky je 3Gprostý a na rozdíl od autora zdrojového článku, pana Pultznera, si nemyslím, že s tím mnoho pozitivního nadělá příchod 4. mobilního operátora.

    A co si myslíte vy? Chcete taky, jako já, rychlejší mobilní internet i mimo Prahu?

    Zdroj: mobilenet.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ta řečnická otázka na konec je jasná, sám jsem ze Strakonic a rychlá mobilní data citelně chybí .Ten kdo používá komunikátor hodně cestuje a využívá připojení k internetu na více místech, tak ten hodně ušetří, pokud si zaplatí pouze jedno mobilní připojení které může nosit stále sebou. Jo jo, škoda že naši operátoři nejsou stejně tak pečliví a důslední jako rychlí v nasazování nových technologií .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    Krásně napsáno. Vystihuje naprosto vše.
    Strategie "českých" operátorů je naprosto žalostná. Až na zmíněné vyjímky sestává z přetahování adolescentních "zákazníků" na co nejvíce SMS "zdarma".( .
    Kdy už konečně dojde těm lemplům, kteří se sami výstižně nazývají manažéři (protože jsou pouhými trubci žeroucími manu-peníze), že "mobil" v dnešní době není jen na volání a SMS :sarcastic: !
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od bjirka
    že "mobil" v dnešní době není jen na volání a SMS :sarcastic: !
    No možná tak pro nás, ono drtivá většina uživatelů mobilů hlavně volá a smskuje a kolem toho je vše postaveno. Tyto mediální úspěchy jako že O2 byl první kdo pustil HSDPA jen zlepšují image firmy před adolescenty kteří generují mnohem větší zisk operátora než ztrátové datové technologie.
    Dokud tada nebudou srovnatelná s pevnou linkou jak parametrama tak cenově, bude to stále běh na dlouhou trať...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ve Strakonicích má T-Mobile pokrytí Internet 4G i EDGE, EDGE má navíc pokrytí 70% populace. Takže tarif Internet 4G Standard/Internet 4G Premium/Internet 4G+ je momentálně nejlepší a poměrně uspokojivé řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Myslet si, že někdo pokryje na frekvencích okolo 2GHz, které používá "standardní " UMTS celoplošně republiku je celkem naivní, to se prostě nemůže vyplatit. Zrovna tak je nesmysl aby někdo poskytoval vzduchem služby parametrově a rychlostně srovnatelné s drátovými a vláknovými technologiemi a ještě navíc mobilně. A pokud by to přeci jen někdo zainvestoval, tak cena bude několikanásobná oproti podobné službě po drátě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    xtonda: no to je možná pravda, ovšem T-mobil nemám rád, nikdy jsem ho neměl a nehodlám pořizovat - osobní záležitost. Každopádně jak bylo napsáno výše, 4G od T-mobile je divnej hybrid a já bych nejraději rychlej internet v mobilu, který doma jen připojím k pc a např. přes ActiveSync se mi to rovnou připojí do lokální domácí sítě a jedu. Pak ho vezmu do práce, tam připojím k PC a také jedu. Při tom by se foun rovnou dobíjel. Prostě paráda. Takhle mám ADSL kvůli solidní rychlosti a další tarif se mi platit nechce...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To je potom těžká rada, nevyužít lepší službu jenom proto, že poskytovatel je mi osobně nesympatický je škoda. Já zas nemusím Eurotel, ale když kdysi jako první a poměrně dlouhý čas jako jediný poskytoval GPRS flatrate, tak jsem do toho šel, protože to pro mě bylo výhodné.

    T-Mobile má řádově lepší pokrytí EDGE, i obyčejné GPRS má rychlejší, pokrytí sítí třetí generace má také řádově rozsáhlejší, bohužel je to méně frekventované UMTS-TDD, takže nejsou mobily, které by to podporovaly. Zase ale díky zvolené frekvenci oblasti mimo Prahu a Brno má šanci pokrýt daleko snáze a rychleji.

    Tarify Internet 4G (kromě Basic) zahrnují i použití GPRS a EDGE, tj je vše na jedné SIM, je možné to mít jako samostatnou SIM i jako doplněk k hlasovému tarifu. Pro vyhnutí se nutnosti přendavat kartu je možnost mít dva klony karty (služba Twin)

    Není to ten ideální stav, který popisujete, ale je to tomu nejblíže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    xtonda: Jo jo, ideální to není. Sám jsem z počátku oužíval třeba CDMA, také konkurenční zajímavá služba, ale nevím jak vy, ale tyto rychlosti (cdma, 4g) jsou dnes pro mě slabé, o odezvě nemluvě... Si představuji na pohodlné primární připojení k netu min. 1mbit, méně to opravdu nemá moc cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    A to vám mobilní služba nezajistí, protože prostě nelze kontrolovat kolik klientů se kde shlukne, kvůli tomu jsem pak nakonec zase zrušil ten GPRS flatrate u Eurotelu, protože na tom viselo moc lidí a začalo to být horší než dial-up, který jsem tím původně nahradil, naštěstí už měl flatrate i T-Mobile a měl to dražší, takže to nebylo tolik přetížené.

    Na CDMA jsem pozapomněl, je to výhoda O2, díky historicky získané licenci a frekvenci, kterou ostatní nemají a tedy nemají ani podobnou službu, TMO se trochu snaží bojovat svým pojetím 3G sítě.

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    8

    Nesmite take zapominat ne demograficke rozdily mezi CR a Nemeckem. Nemecko ma 7x vice obyvatel a jeste vetsi podil z nich jsou schopne vyuzit sluzby vysokorychlostniho internetu. Tady se to jednoduse nevyplati...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    75

    zda-li nekdy nekdo koukal, kolik stoji DSL s jakou rychlosti tady a jakou rychlost za jaky penize v nemecku tak by jste se celekm divily. to u O2 bude tak za 10 let to co je jinde v evrope :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    91

    Problem je v tom,ze 4G nechodi jaksi v mobilu v kterym ho primarne chci.A je nutno si dokoupit dalsi modem nebo PC CARD,ktera bohuzel nejak nejde zasunout do novejsich notebooku napr. Asus,protoze podporuji jen Express Card.Takze technologie totalne na ...:dead: O EDGE se bavit vubec v dnesni dobe nebudu neb to povazuju za nalestenou bidu:dead:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    Ja sice mam mypal A730w takze bez gsm modulu ale kdyby na severni morave bylo 3g okamzite bych hledal cf,cd nebo mmc kartu na 3G!

    Ja wim mam tam WiFi jenze ja bydlim v nejvetsi P!!!!I moravy a kdyz se pripojim odnekud na nejakej vysilac napf.bluetone tak su stestim bez sebe!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    91

    Ja ho mam taky a kdyby mel GSM modul,tak neni co resit. mozna i pristich par let.Podle mne vede cesta pres neco co je standart coz napr. v tom nemecku pochopili a ne nejakej ciste datovej hybrid.(
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 54
    Poslední příspěvek: 19-09-2010, 11:04
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 21:24
  3. HP chystá pro Vodafone nový chytrý telefon označený jako HP Silver s podporou 7,2 HSDPA!
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 16:57