Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: SmartMaps 2.9.0 beta - názory a zkušenosti

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Nainstaloval jsem beta verzi dlouho slibované nové verze SmartMaps, tzn. verzi 2.9.0 beta1. Jsem z této verze dost rozčarován. Je možné, že jsem blbej já a že to neumím nastavit, nicméně rád se nechám poučit a proto jsem založil toto téma. Pište prosím své názory, ale jen k této verzi, nemíchejte sem dotazy k jiným verzím nebo dokonce k jiným programům. Zde jsou mé postřehy a zkušenosti:

    - Nějak nechápu, k čemu je dobré nastavení Změna barevnosti. To má být pokus o tzv. noční režim? Pokud ano, tak to z mého pohledu nemohlo dopadnou hůře. Osobně považuji toto řešení za děsné. Až si budu takto chtít hrát s barvičkama, vyhrabu někde trofejní německou signální baterku, která má taková ta přesuvná barevná sklíčka, výsledek je totožný .

    - Změna rozlišení. Proč je vyšší změna rozlišení platná pro všechna měřítka map? Pokud mám nastavené rozlišení na 1x, je zvětšování/zmenšování mapy čitelné ve všech krocích na všech mapových podkladech. Pokud ale zadám rozlišení např. na 8x, jsou veškeré mapové podklady nečitelné. Domnívám se, že vyšší rozlišení by mělo být platné vždy pouze pro nejmenší měřítko, např. pouze pro měřítko Praha 1:20000, pokud budu mapu zmenšovat, tak při přepnutí do dalšího měřítka (v mém příkladu Praha 1:50000) by mělo dojít k automatickému přepnutí rozlišení na 1x. Blbě se to popisuje, vyzkoušejte sami. Nastavte rozlišení na 8x a zmenšujte mapu. V okamžiku, kdy dojde k přepnutí na měřítko 1:50000 zadejte rozlišení na 1x. Uvidíte ten rozdíl v čitelnosti. Prostě vysoké rozlišení u všech vyšších měřítek, než je nejmenší měřítko je z mého pohledu blbost.

    - Mám problém s pamětí v PDA. Po určité době běhu SmartMaps vyskočila hláška Storage memory is critically low. Normálně mám Storage Memory Total 30.53 MB, In use něco kolem 3 MB, zbytek free. Chtěl jsem eliminovat případný vliv jiných programů. Dal jsem proto HR a paměť se nezahlcovala při běhu ostatních programů. Pokud ale zapnu SmartMaps, tak po čase vyskočí výše uvedená hláška. Dá se to krásně vysledovat, stačí při běhu SmartMaps přepnout na zobrazení paměti a je vidět, jak každou vteřinu mizí free paměť a dochází k nárustu In use, řádově o 0.02 MB za vteřinu.

    Ptám se proto, co dělám blbě, co mám špatně nastavené… resp. kde udělali soudruzi z PLANstudia chybu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    ZMENA ROZLISENI
    - asi by opravdu bylo lepsi aby to fungovalo jenom pri nejmensim meritku, tam to dava i logicky vyznam

    PAMET
    - ano potvrzuji ubyvani pameti.


    Jinak nelze spustit simulaci trasy a zadavni trasy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    25

    Sem to zkoušel stáhnout, ale asi jsem kopyto, i když se přihlásím, furt to po mně chce registraci ... a do bonusů a aktualizací mne to nepustí

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dobrý den,
    dovolím si za tvůrce odpovědět:

    ad Změna barevnosti - podobně mívají úpravu pro noční režim programy na PC (např. změna do červena), nicméně není nutné toto využívat

    ad Změna rozlišení - funkce je přidána pro lepší hledání Geocache a žádali nás o to uživatelé, zkusíme to dále promyslet dle Vašeho návrhu

    ad Ubývání paměti - stáhněte si prosím verzi beta2 ze samoobsluhy (nav. data zůstavají původní) - v jedničce ještě omylem zůstalo generování logu běhu programu, v další verzi již je vypnuto.
    V adresáři si prosím potom vymažte DEBUGLOG.TXT, který ubání paměti způsoboval. Za toto opomenutí se moc omlouváme.

    Každopádně děkuji za vyzkoušení a zaslání připomínek.

    Pavel Žemlík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Citace Původně odesláno od VVlada
    Sem to zkoušel stáhnout, ale asi jsem kopyto, i když se přihlásím, furt to po mně chce registraci ... a do bonusů a aktualizací mne to nepustí
    Zpravidla stačí CTRL+F5 v prohlížeči, případně promazaní cache prohlížeče.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    TO PLANstudio:

    - Změna barevnosti: Ale jo, já to překousnu . Já mám jen dojem, že tato funkce mohla být jednodušší, tzn. pouze jeden stupeň ztmavení je OK. Druhý stupeň ztmavení je v mém případě už docela moc, prakticky není nic vidět. No a další nastavení barevnosti ztmavení, to je z mého pohledu hračka a máte pravdu, nemusím to používat . Osobně raději přivítám např. možnost přiřazení odlišné barevnosti skupinám bodů zájmu, když už nemáme možnost zvolit pro ně nějaké různé ikony… něco pro kešky, něco pro radary atd.

    - Změna rozlišení: Chápu požadavek zvětšení pro Geocache a jsem rád, že vycházíte vztříc požadavku uživatelů, ale skutečně se domnívám, že zvětšení má být použito pouze pro mapu s nejmenším měřítkem.

    - Ubývání paměti: Jen potvrzuji, že beta2 a vymazání DEBUGLOG.TXT problém s ubýváním paměti vyřešilo.

    Díky za reakci, škoda té chyby s ubýváním paměti, to není dobrá propagace… ale stane se, no.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    1) Libila by se mi trochu delsi a stihlejsi sipka kurzoru.

    2) Zmena rozliseni nevim, jestli je k necemu dobra na VGA displayich,
    ale na mem 320x240 je jine rozliseni nez 1x opravdu nepouzitelne.

    3) Ta korekce barev je v moc velkych skocich a protoze se mi opravdu nelibi
    treba "krvavy display", tak se s ni neda vlastne nastavit nic jineho,
    nez umi to "ztmaveni" a "vetsi ztmaveni"

    4) Nejak se mi prestala zobrazovat nadmorska vyska i kdyz ji mam zaskrtnutou,
    zato meritka se nemohu zbavit a po restartu vzdy znovu naskoci.

    5) Potesilo mne, ze pri navigaci Litvinov-Liberec u nas pouzil i vedlejsi
    ulice a tak, jak bych jel ja, ale treba u Noveho Boru na velke mimourovnove
    krizovatce porad naviguje do protismeru (od toho ale asi jsou autonavigace...)

    6) Dobry napad, ze bude navigovat i v pohranici, ale asi se to musi jeste
    "vychytat", protoze cyklotrasu Litvinov-Sayda bych urcite nejel az pres Kalek
    a Litvinov-Seifen trasa konci u hranic a dal nepokracuje
    (na nasem uzemi je ale ta trasa celkem dobra a v zahranici asi nejsou
    a nebudou? tak podrobna navigacni data, aby to tedy bylo pouzitelne...)

    7) Ta linearni rotace mapy je opravdu parada (konecne je to citelne)
    a doufejme, ze to bude stihat i za jizdy (zatim jsem zkousel jen simulaci)

    8) Simulace je moc pomala (i bez linearni rotace) a navrhoval bych jeste
    moznost nastavit "rychlost simulace", protoze pro simulaci delsich
    tras je opravdu jen pro "otrle povahy" vydrzet az do konce,
    anebo radeji dal soupat stylusem display ;-) ...

    9) Nebude moznost koupit do novejsi verze i ty starsi (podrobnejsi) turisticke mapy ?

    10) Zobrazeni zaznamenane trasy chvalim

    11) Urcite bych zrusil vytvareni souboru DEBUGOUT.TXT, protoze asi nikdo tolik RAM nemame ;-)
    (na to jak dlouho tato verze vznikala mi prijde tak trochu jako "sita horkou jehlou",
    pokud ma takoveto "mouchy"...) Mel jsem pripraveno predem a jak se divam, uz je vyreseno ;-)...

    12) Zatim jsem vic nezkousel a drzim palce, at se ty mouchy podari vychytat
    a pokud mozno drive, nez u teto "srpnove, zarijove, listopadove, atd." verze ;-D ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    5

    Dobrý den. Taky bych se přimlouval za původní šipku. Nová při letmém pohledu jen špatně určí okamžitý směr jízdy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    46

    Dobrý den,

    1/ kurzor je přepracováván

    2/ Změna rozlišení je určena spíše pro VGA přístroje, kdy dojde k přepnutí na QVGA. Na QVGA rozlišení tuto funkci s oblibou využívají uživatelé se slabším zrakem, např.

    3/ Tato funkce bude jistě podrobena dalšímu vývoji

    4/ Bude opraveno

    5/ Za chybu v protisměru se omlouváme, jedná se o navigační data, do další verze zapracujeme

    6/ Vesměs viz. 5

    7/ Děkujeme

    8/ Simulace je tak trochu zděděná funkce, bude podrobena vývoji.

    9/ Bohužel toto není možné, novější mapy nám u možnili snižit cenu a zpřístupnit je tak více uživatelům, jsou ale zpracovány trochu jinak.

    10/ Děkujeme

    11/ Opraveno v nové verzi

    12/ Mouchy budou zcela určitě vychytány a "srpnová" aktualizace se konečně stane realitou, ostatně, i jiní SW giganti :-) mají problémy s releas daty.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    3

    Já teď ještě řeším jiný problém. Pravidelně se mi stává, že když po nějaké době (den) pustím SmartMaps, nechytají se mi vůbec družice, ale data NMEA protokolu normálně přicházejí. Po pár minutách (třeba i 10) to vypnu, spustím OziExplorer, ten se do 1-2 minut chytne. Ukončím ho, spustím opět SmartMaps a ty už se během pár vteřin chytí. Pak už během dne mohu SmartMaps ukončovat a spouštět bez problémů, hned mám pozici. Ale jak se družice trochu víc šoupnou, je konec. Takto se to chová pravidelně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dovolujeme si upozornit, že v Samoobsluze nyní najdete novou verzi s označením beta3.

    Změny:
    - oprava zobrazení na VGA zařízení
    - Volby / Změna rozlišení: navrácení do původního stavu, tj. přepnutí na 200% a zpět
    - Volby / Navigace: zapnutí/vypnutí zobrazení navigační lišty
    - Volby / Zobrazení: volba barvy a tloušťky čáry nalezené cesty a zaznamenané trasy
    - Obrazovkové menu: změna uspořádání
    - Obrazovkové menu: přidána funkce Detail pro maximalizaci měřítka nejpodrobnější úrovně mapy (např. pro dohledání Geocache)

    Předem děkujeme za případné poznatky z testování, nejlépe na podpora@smartmaps.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Mozna to byla nahoda (nebo chyba navigacnich dat ?), ale u obce Skrle na Chomutovsku nekopirovala cara cyklotrasy zatacky (udelala "zkratku pres serpentyny").
    Tahle vesnice je pekna "dira", ale pak to udelalo to same i na siroke hlavni silnici smerem na Sabenice a asi 3x mi to na tom useku nadavalo, ze nejedu pres pole ale "mimo zvolenou trasu" ;-(
    Na "skoropolnackach se to da cekat" ale na te hlavni by to asi byt nemelo a hdyz jsem zkousel opet pres Hradec Kralove (tentokrat pro auto) nejake "objizdne body", abych nemusel primo pres Hradec (a jeho semafory), tak to opet body nerespektovalo a i "nejkratsi" byla "cik-cak" - bohuzel jsem neulozil screenschoty, ale budou se prosim ta navigacni data jeste vylepsovat, nebo uz by byla moc velka ? Dekuji...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dobrý den,

    popisovaný problém se "sekáním vektorů" se občas bohužel objevil, ale v verzi beta4 je již vyřešen.

    Stáhněte si prosím verzi 2.9.0 beta4 ze Samoobsluhy.
    Je potřeba stahnout i nová data, optimalizovali jsme jejich formát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Kdyz jsem chtel do cesty pridat primo z menu "Sidla" tak to nic nedela a jdou pridat az vyberem ze vsech bodu zajmu. (omlouvam se, ale nemam to tu a ted presne nevim, jak ta jmenu vypadaji)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Dnes se za jízdy normálně vypařily veškeré mapové podklady, na obrazovce byla jen modrá linka vyhledané cesty a navigační šipka, hlasová navigace jela. Podíval jsem se na kartu a kde nic, tu nic. SR nepomohl, v adresáři byly jen databázové sobory… Doma jsem chtěl udělat novou instalaci, ale podíval jsem se nejdříve na pdamapy.cz, zjistil jsem, že je v samobsluze k dispozici nová aktualizace, konkrétně verze 2.9.0 beta 5 včetně nových routingových dat, můžete rovněž aktualizovat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GPS Tuner - prosím o zkušenosti, názory
    Od Prochaine_ce4you v sekci Ostatní využití GPS
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 18:36
  2. Oprava FSC Loox 720 - zkušenosti, názory
    Od Martin Kubečka v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-01-2008, 17:39
  3. SmartMaps 2.9.0 Final je opet Beta verzi ? ;-(
    Od vladas_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 16-04-2007, 07:08
  4. HP IPAQ rx1950- názory a zkušenosti
    Od Mateas v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-05-2006, 18:31