Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: SD karta divny problem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    2

    Zdravim,

    hledal jsem, hledal, nenasel co muze delat my problemy..

    mam SD 2GB ADATA turbo 150x.. fungovala cca 8mesicu, dnes ji prestal muj ASUS 636N nacitat.
    pritom ve ctecce u notasu funguje cteni/zapis, u fotaku Panasonic Lumix TZI cteni/zapis, u brachovo mobilu Nokia neco cteni/zapis a v asusu proste NE.

    zkousel jsem SD 1GB Kingston z fotaku - funguje vsude i v ASUSu,
    zkusel jsem brachovo kartu z nokie - taky funguje..

    Zkousel jsem tu SD 2GB ADATA kartu ruzne formatovat at uz ve ctecce, ve fotaku a vzdy vsude fachala akorat v ASUSu ne...

    myslel jsem ze je to snad neco SW, tak jsem dal hardreset a zase nic...

    nejhorsi je, ze pozitri rano odjizdim a potreboval bych na iGo zrovna tu 2GB ... nevite co s tim pls?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Zkus ji přímo v tom Asusu zformátovat přes Pocket Mechanic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Když jí nevidí, tak ji ani nezformátuje. Měl jsem stejný problém na HX4700 a nepomohlo nic, prostě tuhle kartu nenačetl, jinou ano. A tahle v jiném zařízení bez problémů fungovala. Na řešení jsem nepřišel a musel jsem koupit jinou kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    "mam SD 2GB ADATA turbo 150x.. fungovala cca 8mesicu, dnes ji prestal muj ASUS 636N nacitat. "
    Já tam nějak nevidím, ze tu kartu nevidí, ale že ji nenačítá... Já měl stejný problém s iPaq 5450, kartu viděl, ale nenačítal... Pomohlo formátování přes Pocket Mechanic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Docent
    "mam SD 2GB ADATA turbo 150x.. fungovala cca 8mesicu, dnes ji prestal muj ASUS 636N nacitat. "
    Já tam nějak nevidím, ze tu kartu nevidí, ale že ji nenačítá... Já měl stejný problém s iPaq 5450, kartu viděl, ale nenačítal... Pomohlo formátování přes Pocket Mechanic.
    sorry za nepresnost - fakt ji nevidi - sd card N/A - nemohu ji zformatovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    já jsem měl podobný problém s pretecem 2GB a FS N520 - vůbec jsem ji neviděl. mám i ntb FS s integrovanou čtečkou SD karet - tam jsem kartu viděl, naformátoval, vše ok, ale v pda ani ťuk... pomohlo naformátovat kartu v jiném notebooku (kolega má novější FS notebook a jeho čtečka to rozchodila), dnes mi karta chodí v pda, ale v integrované čtečce mého ntb nefunguje - musím používat externí čtečku. v externí čtečce ji zformátuju a je vidět jak ve čtečce externí, tak v pda bez problémů, integrovaná čtečka v notebooku ovšem nic...
    zkusil bych ji formátovat v jiných zařízeních, např ve foťáku, mp3 přehrávači či v externí čtečce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2002
    Příspěvků
    7

    Ahoj,
    dnes (8.4.) sem postnul do tohoto fóra jiný dotaz jak koukám na stejné téma. Karta, která dřív šla, najednou nejde (resp. jde všude možně ale ne v PDA). Povedlo se váš problém nakonec vyřešit? Zkusím ještě formát jinde , díky ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    0

    ja mam zajimavejsi problem...stara karrta adata 512MB mi treba jede v PDA kdyz ji dam do NTB tak ji vidi ale nenacte a chce formatovat po sformatovani jede vpohode na NTB ale kdyz ji dam do PDA tak chce formatovat a pak jede vpohode na PDA ale v NTB zase nejede a chce format...takze ji mozu pouzivat jako zalohu v NTB nebo PDA ale pro prenos dat nepouzitelna...co vy na to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1

    Mám SD-2GB a od včerejška sdílím podobný problém. Krátce využívám utilitku ExportCard (z PDA udělá čtečku karet). Včera po aktivování čtení karty jsem ještě přetáhla nějaká data (na screenu se zobrazí inzert card) pak jsem to vypla a od té doby se už karta nenačetla. Když se kouknu na paměť v nastavení, tak mi to píše normálně kolik mi zbýva volného místa na kartě. Bohužel žadná data se nozobrazují. Zkoušela jsem zatím jenom jednu čtečku v NB, ale i ten nenačetl žádná data. Ale příjde mi divné, že v tom nastavení mi to ukazuje, že tam data jsou (stejná obsazenost dat, jako když to fungovalo). Máte někdo nějaké řešení dřív, než to zformátuji? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 20:45
  2. HTC Kaiser - divný zvuk při vytáčení
    Od olmic v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-03-2008, 15:39
  3. Tukani displeje... divny...
    Od Clemenza_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-01-2006, 23:11
  4. Divný stylus
    Od Spider_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-01-2006, 03:32