Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: iPAQ a vyčištění displaye

  1. #1
    Guest

    Zkoušel jsem rozebrat iPAQ a vyčistit display. Po složení iPAQu je to ještě horší. Nezná někdo nějaký způsob jak se zbavit prachu na displayi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Je to stary problem u prvnich iPaqu, nebyla dobre vyresena ochrana displeje, takze tam propadava prach. DaleCoffing ma na strance navod, jak to vycistit. A nebo zavolat nekam na Compaq, ale pokud to date do servisu, tak to myslim stejne posilaj do Holandska, takze to trva asi 14 dnu a navic je to asi za penizky... Zeptam se kolegy z Compaqu, jake navrhuje reseni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    223

    Moje řešení je to rozebrat, znova vyčistit a v roušce (nedělám si legraci!) a v rukavicích to nejen složit, ale kolem dekola utěsnit elektrikářskou izolepou (ne hadrovou, tou pružnou).

    Mám to tak a pohoda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    57

    Mozna to bude znit jako sci-fi, ale 100% se mi pri stejnem problemu osvecila metoda zvana hair-fishing. Spociva v tom, ze si sezenete delsi vlas cca 15cm, vyjmete stylus a s trochou trpelivosti se vlasem dirou na stylus trefite mezi vrstvy displaye (u mne to bylo na treti pokus - cca 2 minuty). Vlasem hybete a snazite se vychytat otravna smitka prachu - ta se na vlas prichytnou - mozna diky staticke elektrine. No a za cca 15 minut mate vychytano :-)). To, ze se vlasem trefite mezi vrstvy displaye poznate podle toho, ze jasne zari ...

    Good luck!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    no zni to fakt divne, ale neni to tak spatne s tim vlasem. problem je, ze je to jen docasne raseni. ja jsem taky ipaq rozebral a cistil (v posteli a lezel jsem pri tom [] ) a taky to nestalo za nic, pac jsem neoblepil dosplay a neutesnil mezery. Ale uz davno ho nemam, ted ho ma mech []

    CEuky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    a co s vysuchanym displayem, na miestach kde je OK a graffiti uz mam vysuchane miesta, je mozne
    vymenit povrchovu vrstvu, resp. pridat nejaku pridavnu ?

    Matus
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    DD_ DD_ je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    0

    No na tohle je nejlepsi pouzivat ochranou folii na display. Ta se sice casem taky poskrabe ale pak neni problem ji sejmou a koupit si novu ktera stoji radove 120 korun.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Guest

    Ja jsem jemne skrabance na displeji krasne schoval nasledujicim postupem. Vzal jsem TROCHU! silikonove vazeliny (mazeme ji chladice na CPU) a tou jsem potrel displey a pote prelestil. A je po skrabancich . Pozor na ten hadr. Vazelina se neda vyprat!

    jindra@bmsystem.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Výměna poškozeného displaye IPAQ 3970
    Od KAMI77 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-03-2007, 15:57
  2. Pískání displaye u iPAQ 1915
    Od maer v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 21:58
  3. MDA III - vyčištění reproduktoru
    Od Lubomír Loubal v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 21:12