Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: MDA VARIO nebo MDA COMPACT III ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Zdravím,
    - na úvod:
    je mi jasné, že budu několikrát s tímto dotazem poslán do p..... s tím, abych použil vyhledávače a našel si to, neboť to tady někde určitě už nejméně milionkrát bylo. To bude mít většina z Vás možná pravdu, ALE zkuste si jeden (nebo oba) z těchto názvů zadat do hledání a uvidíte, kolik vyskočí diskuzí kde se ten či onen model probírá. Jenomže ve spoustě z nich je o těchto zařízeních pouze okrajová zmínka (třeba jen jako srovnání) a jistě chápete, že při celkovém počtu téměř 10.000 diskuzí, které na tomto serveru jsou, by nejeden diskutující dříve než opravdu najde to co hledá zestárnul příp. zemřel . Proto vás prosím buďte ke mě hodní já bych k vám byl určitě taky :yes:

    A teď k věci :yes:
    jako stálý zákazník T-mobilu jsem se rozhodl využít nabídky na prodloužení smlouvy formou pořízení nového mobilního telefonu (za zvýhodněnou cenu) konkrétně prvního komunikátoru v životě. V současné době má můj mobilní operátor v nabídce komunikátory MDA Vario a MDA compact III. Po přečtení nejrůznějších recenzí, článků a s tím souvisejících názorů a diskuzí (které čtu neustále dokola) jsem zůstal stejně nerozhodný jako na začátku. Který vybrat? Nepovažuji se za nadšence a znalce těch nejmodernějších technologií spíše jsem průměrný uživatel, který se potřebuje dovolat, být dovolán, sem tam něco napsat, poslat, použít diář (začínám ve 30-ti letech zapomínat , případně jinou obslužnou aplikaci a rád bych tento přístroj použil také jako navigátor (převážně na motorku, do auta nebo jenom tak kamkoliv) - tedy vše v jednom a považuji za zbytečné s sebou nosit spoustu různých "krabiček". V současné době jsem majitelem telefonu Nokia 6230i, kterou určitě plně nevyužívám. Je mi jasné, že co uživatel to názor a tím pádem se nedá říct, že ten přístroj, který by jste mi doporučili si pořídit, by vyhovoval i mě.

    Takže otázka zní - KTERÝ? Proč by jste si koupili jeden a ne ten druhý? Co by rozhodlo při výběru? Jaké máte zkušenosti? Měli jste oba - který je lepší? Prostě uvítám každý názor, radu, zkušenost, poznámku...prostě všechno co mi pomůže se rozhodnout !

    Děkuji všem, kteří dočetli až do konce a jsou ochotní mi poradit. No a pro vás ostatní jak už bylo na začátku...však já už jdu

    Ještě jednou díky Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    15

    Škoda, že úplně stejné téma je hned po tím tvým...

    Osobně bych vzal Vario - kvůli WiFi a HW klávesnici
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    22

    Mam okolo sebe hodne kolegu,kteri maji Vario a postupne prechazi na MDACIII.Ja Vario preskocil a MDACI rovnou presel na MDACIII.Zasadne ale na obou strojich vyuzivam Letter Recognizer (pisu tahama stylusem-ne klavesnici,takze nemam duvod kvuli ni uprednostnit Vario).Kolegove mi take radili,ze wifi (MDACIII ji nema) skoro na Variu nevyuzili.
    Uz kvuli absenci GPS bych znovu Vario prekrocil.S MDACIII jsem nadmiru spokojeny:-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Zdravím,
    je to jak jsem čekal ...u jednoho klávesnice a wi-fi, u druhého integrovaná GPS a novější koncepce... a to vše za stejnou cenu 8.500,- Kč (po dokoupení GPS u Varia). Ach jo :? . Budu to muset do zítra nějak rozseknout...třeba si hodím korunou a nebo se podívám copak mi k tomu ještě T-mobile přibalí do krabice .

    Každopádně díky za názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Rozhodně je lepší (i jednodušší) si dokoupit externí GPS, než shánět Wi-Fi kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Vy mi teda dáváte ...já si říkám, že ho moc (nebo vůbec) nevyužiju. I když do budoucna...kdo ví. Ale zase tak klávesnice :? . Ach jo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    71

    MDAc III bych se prozatím rozhodně vyhl, měl jsem tu čest si s ním pořádně pohrát a dojmy byli přímo příšené ...tak pomalé zařízení jsem ještě neviděl. Vario se s posleními verzemi ROM a při použití ověřeného OmapClocku dá používat, ale MDAc III asi ne ... měl jsem jej k dispozici o originální ROM od TMO a prostě růžová hrůza ... TomTom 6 (PL-CZ-SK-HU 6.60) tam chodil rychlostí obrázkových SMS a podle mého názoru pro jízdu v autě zcela nepoužitelné.

    Setkal jsem se s názory že integrovaná GPS v MDAc III je kvalitní a konkuruje ext. modulům. Nemohu rozhodně souhlasit. Pohyboval jsem se s MDAc III a Variem (+I-Tec BT 339) po městě i mimo něj a MDAc III bylo někdy i o 100m vedle.

    Možná jsem měl pouze chybný kus, ale pochybuji ... já bych v tomto případě Vario - devizou jsou WiFi a HW klavesnice (a ať mi zkusí někdo z majitelů MDAc III vykládat že je schopen za chůze napsat SMS :-))
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Jak vidím z ostatních diskuzí, už jste se taky zajímal o MDAc III, ale jak soudím podle vaší reakce tak to asi nedopadne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    22

    Asi jsi opravdu mel smulu na vadny kus.Nejlepsim dukazem je spustit TT na MDACIII na Barrandaku v kolone na predmosti smerem na Prahu 5.Nejprve se chytne na paralelni Modranskou a po rozjezdu během necele vteriny je spravne na moste.To same s BORem trva mozna > 1 minutu. S TT mi MDACIII i během odbocovani v krizovatce vymeni min. 3-4 snimky. >100m se mi MDACIII tahne jen s BORem.Start resp. spusteni GPS s Google maps je do par desitek vterin.
    Obecne o sviznosti MDACIII bylo napsano uz toho spousta.Nejvice vycerpavajici je: http://htcartemis.blogspot.com/
    Jeste jsem nenarazil na nikoho v realu, kdo by po prechodu z Varia na MDACIII litoval. Asi jde o zvyk:-(.

    Prosím, necituj předchozí příspěvek. Je to zbytečné a ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Zdravím,
    díky všem. Chtěl jsem radu a tu jsem dostal. Po přečtení všech názorů (nejenom na tomto fóru) jsem se nakonec přiklonil k MDA Vario. Podle reakcí bych neměl litovat, tak snad nebudu. Přece nepůjdu proti davu
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Co koupit Vario IV nebo Vario Compact ?
    Od honzii v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 21:50
  2. MDA Vario nebo MDA compact III?
    Od sirandrew v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-02-2007, 11:18
  3. Prosim poradte...Vario nebo Compact pro IGO2006
    Od Jedrzejski v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-09-2006, 21:37
  4. Vario, Compact nebo Compact II
    Od Bluejacker v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-06-2006, 19:52
  5. Má MDA Compact II USB 1.1 nebo USB 2.0?
    Od jTk_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-03-2006, 08:00