Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 55

Téma: Zálohování

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    0

    Jako uživatel Dataphounu II bych měl jeden dotaz na zkušené znalce 2003.
    Mohl by tu někdo podrobně popsat problematiku zálohování v tomto operačním systému ?
    Zejména by mne zajímaly odpovědi na tyto otázky :
    1.) Proč jsou v systému dva zálohovací programy - jeden v Programech a druhý v Systém ?
    2.) Navíc lze zálohovat pomocí ActiceSync, což je již v základu třetí možnost. Proč tři více méně stejné funkce od jednoho výrobce v jednom systému ?
    3.) Jistě existuje i spousta zálohovacích programů od jiných výrobců. Lze doporučit něco jako absolutní jedničku ?
    4.) Myslel jsem si, že když si nainstaluji mnou používané programy na PDA, vše si nastavím a tento stav si zazálohuji kompletní zálohou pomocí zálohování v Programech na paměťovou kartu, budu se moci kdykoliv vrátit do tohoto uloženého stavu bez nutnosti hard resetu a opětovných instalací. Zálohu jsem provedl, Pak jsem po nějaké době udělal obnovu, ale v PDA mi zůstaly zbytky po programech, které jsem instaloval v čase po vytvoření zálohy. Byť to byly jen prázdné adresáře, přesto mne to znepokojilo, neboť jsem si myslel, že obnovou kompletní zálohy jsem provedl něco jako obnovu hard disku z jeho image.
    Udělal jsem někde chybu, nebo je nutno kompletní zálohu a po nějaké době obnovu udělat jinak, samozřejmě s tím aby se opravdu stav celého pda vrátil do stavu jako v okamžik vytvoření zálohy.
    Díky za odpověď.
    NUNY
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od NUNY
    1.) Proč jsou v systému dva zálohovací programy - jeden v Programech a druhý v Systém ?
    ... v případě MDA/XDA se jedná o
    - xBackup (Záloha) - kompletní záloha celého PDA
    - Permanent Save (Trvalá Záloha) - zálohuje jen PIM databáze a připojení; je to malinko něco jiného než v případě aplikace xBackup

    2.) Navíc lze zálohovat pomocí ActiceSync, což je již v základu třetí možnost.
    ... záloha přes ActiveSync není ten nejspolehlivější způsob (sám jej vůbec nepoužívám). Obvykle je nejspolehlivější používat aplikaci dodanou výrobcem PDA.

    Proč tři více méně stejné funkce od jednoho výrobce v jednom systému ?
    ... viz výše

    3.) Jistě existuje i spousta zálohovacích programů od jiných výrobců. Lze doporučit něco jako absolutní jedničku ?
    ...nemám zkušenost

    4.) Myslel jsem si, že když si nainstaluji mnou používané programy na PDA, vše si nastavím a tento stav si zazálohuji kompletní zálohou pomocí zálohování v Programech na paměťovou kartu, budu se moci kdykoliv vrátit do tohoto uloženého stavu bez nutnosti hard resetu a opětovných instalací. Zálohu jsem provedl, Pak jsem po nějaké době udělal obnovu, ale v PDA mi zůstaly zbytky po programech, které jsem instaloval v čase po vytvoření zálohy. Byť to byly jen prázdné adresáře, přesto mne to znepokojilo, neboť jsem si myslel, že obnovou kompletní zálohy jsem provedl něco jako obnovu hard disku z jeho image.
    ... před obnovením ze zálohy je vždy dobré provést HW reset.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    ... záloha přes ActiveSync není ten nejspolehlivější způsob (sám jej vůbec nepoužívám). Obvykle je nejspolehlivější používat aplikaci dodanou výrobcem PDA.
    Já bych tu zálohu přes ActiveSync zas tak nezavrhoval. Faktem je, že přes kolébku to trvá perverzně dlouho, proto je lepší si ji vyrobit při síťovém připojení.

    Výhodou ale je, že se vytvoří soubor s koncovkou *.stg, do nějž se lze dostat programem STGViewer a lze pak ze zálohy extrahovat potřebné soubory. Já jsem si jednou po násilném HW resetu takto obnovil milióny shortcutů, které jsem si za ta léta nastřádal.
    (Fakt je ale ten, že větší část souborů na PDA si lze zálohovat i normálním překopírováním např. v Total Commanderu).

    P.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    No jestli je to Nr.1 si tvrdit netroufnu, ale v iPAQ zarizenich je uz delsi dobu zalohovaci program od Sprite Software a nabizi asi vse, co si od teto utility muzete prat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Ještě k aplikaci trvalá záloha. Kdy jí spustím je tam napsáno, že slouží k trvalému ukládání do paměti flashrom to znamená, že se mi všechny kontakty zchůzky a úkoly ukládají rovnou tam? Žádné tlačítko restore nebo tak tam totiž není.. A co jsou to ti zálohovači co jsem je vyházel z nabídky po spuštění?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od yasmeene2
    Ještě k aplikaci trvalá záloha. Kdy jí spustím je tam napsáno, že slouží k trvalému ukládání do paměti flashrom to znamená, že se mi všechny kontakty zchůzky a úkoly ukládají rovnou tam? Žádné tlačítko restore nebo tak tam totiž není.. A co jsou to ti zálohovači co jsem je vyházel z nabídky po spuštění?
    ... Trvalá záloha funguje tak, že jakmile zvolíte položky, které se mají zálohovat, tak si tato aplikace tyto data uloží do flashROM a při každém restartu si pohlídá aby to, co máte zazálohováno v paměti odpovídalo skutečnému stavu v konkrétních aplikacích (tj. Kontakty, Kalendář, Úkoly). Zástupci xFlashMan ve složce StartUp slouží právě ke spuštění těchto procesů (něco na způsob synchronizace) po každém restartu.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    takze se mi po zaskrtnuti vsechno uklada do rom a po tvrdym resetu, kdy se mi obnovi ti zastupci, se mi zaskrtnutci neloadujou zpet? Nebo kdyz je mam vyhazeny z po spusteni, tak se mi do rom neukladaji? A kdyz tedy restornu prez AS backup co mi zbyde v pristroji v ram? xbackub kontaktu nebo as backup kontaktu? Zalohuje vubec as kontakty? heh tolik otazek..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od yasmeene2
    takze se mi po zaskrtnuti vsechno uklada do rom
    ... ano

    a po tvrdym resetu, kdy se mi obnovi ti zastupci, se mi zaskrtnutci neloadujou zpet?
    ... právě že ano - tj. pokud jste je před HW resetem zálohoval, tak se po jeho provedení natlačí zpět

    Nebo kdyz je mam vyhazeny z po spusteni, tak se mi do rom neukladaji?
    ... přesně tak

    A kdyz tedy restornu prez AS backup co mi zbyde v pristroji v ram?
    ... mělo by to být tak, že backup nahradí vše co je v RAM; jak jsem již ale někde psal, backup přes AS sync nepoužívám.

    xbackub kontaktu nebo as backup kontaktu? Zalohuje vubec as kontakty?
    ... ano, zálohuje kompletně celé PDA.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    jestli muzu, tak muj poznatek nebo dotaz...
    dal jsem zazalohovat kontakty a kalendar na storage card, a kdyz dam obnovit, tak mi to zdvoji polozky.... :-(
    cely kontakty smazat jdou, z kalandare jsem to dostaval po jedny, takze na prasky...:-)
    a ted, mam nainstalovany mda, vse funguje jak ma...
    udelal jsem zalohu celyho systemu na storege card, a ptam se, kdyz z nejakyho duvodu dojde na HR, mda nabehne, natahne si jen tec neco malo programu z ROM, a ja pak dam obnovu ze storage card, bude moje mda tak jako v den zalohy? i s cestinou, proste vsim, nastaveni zvuku, proste cistej obraz jako mam na pc s nort.n ghos.em...? - btw super programek...
    nekde jsem tu cetl, ze obnovu treba nepustim v anglickym nastaveni, ale cestinu tam dostanu jen pres activa a pc doma, a to uz to tam muzu rovnou vse nalej a nejaky zalohy jsou na nic...
    sorry za dlouhej post, ale snad je tam vse srozumitelny...
    diky za jakejkoliv namet.
    :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    No jestli je to Nr.1 si tvrdit netroufnu, ale v iPAQ zarizenich je uz delsi dobu zalohovaci program od Sprite Software a nabizi asi vse, co si od teto utility muzete prat.
    ano SpriteBackUp je výborný, mohu také jen doporučit, neb vždy mi spolehlivě obnovil PDA na 100% a při koupi druhého kousku DELLa x50v jsem jen použil exe soubor a bylo nainstalováno, takže SUPER :yes:

    ale jsou i lidé, kteří s ním nemají tak dobrou zkušenost, a na stejném přístroji, takže doporučuji zkusit ..............
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    tak to vypadá jako super program, a je něco takového na MDA2/dataphone,
    prostě jak píšeš, záloha, komplet, a komplet obnovení....?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    Mluvíš o SpriteBackup?

    Pokud ano, tak ten funguje snad na všech PDA a MDA

    a doporučuji nastavit, tak aby dělal zálohy ve formátu .exe
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    jj, o tom, tak super, jdu do nej, diky :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Taky doporučuji Sprite Backup. Mám jej nastaven na shedule backup každý den v 4:30 + po dokončení restartovat. Lze nastavit aby ve složce kde ukládá backup file nechal jen poslední 3 backupy. Další velmi dobrá věc je záloha pokud kapacita klesne pod libovolně stanovitelnou hladinu v %.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    Nevím, ale to samé, tzn.komplet obnova ze zálohy do čisté cihly, nastavení zálohy komplet nebo jen vybraných souboru, záloha při poklesu baterie pod určitou kapacitu a nebo záloha v určitý den , týden a hodinu dělá i Backup manager od Sunnysoft a je v češtině.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zálohování sms do PC
    Od Fousa v sekci Touch2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-10-2011, 12:15
  2. příchozí sms / zálohování
    Od paja_11 v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 30-12-2009, 20:25
  3. Zálohování sms
    Od Alesh_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-03-2008, 11:37
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2004, 08:32
  5. Jak na zálohování?
    Od galeon@seznam.cz v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-04-2004, 20:22