Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problém s CF, SD vyšší kapacity? Která je nej ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    2

    Ahoj. Mám docela nový Axim X51v. Byla bych velice nerada, aby došel jakékoliv újmy. Mým problémem je, zda mohou karty (jde mi hlavně o CF) s vyšší kapacitou, mít jakýkoliv negativní vliv na PPC ? Stejně tak, může mít takový vliv vysokorychlostní karta nebo karta neprověřeného výrobce? Nemůže docházet třeba k přehřívání PDA ? Uvažuju o koupi 8 GB karty, 150x. Vím, že se zobrazením karet ani u těchto velikostí nebývá problém, nicméně, Dell v manuálu doporučuje pouze kapacitu do 2GB - má k tomu nějaký "technický" důvod? Bohužel, na můj dotaz v Dellu nereagovali, takže zkouším tuhle cestu. Předem díky za jakékoliv vaše postřehy, případně doporučení vhodného typu karty a čtečky, která ji přečte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    v manualy to je preto ze v dobre tvorby manualu boli len take..ked som pozeral testy hw u nas na vyvojarskom webe tak testovali max 2 gb cf kartu...problem moze by asi len s tym ze ti vydrzi menej na baterku..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od duuri
    v manualy to je preto ze v dobre tvorby manualu boli len take..ked som pozeral testy hw u nas na vyvojarskom webe tak testovali max 2 gb cf kartu...problem moze by asi len s tym ze ti vydrzi menej na baterku..
    To, ze karta snizuje vydrz na akumulator me nenapadlo, ale asi na tom neco bude. Ale nezda se mi realne, ze by karty s vetsi kapacitou meli vetsi spotrebu. Mam zaplnene oba sloty CF i SD. Projevuje se ta spotreba nejak vyrazne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    ad spotřeba
    Největšími žrouty baterie jsou displej a Wi-Fi, takže bych nějak velikost karty a velikost spotřeby nedával do spojitosti. Spotřeba může být větší, ale pouze když se s kartou pracuje. Tedy na karty dávat pouze různé databáze, zálohy PDA, filmy, e-knihy, muziku, mapy navigece atd. ostatní softy (především today pluginy a task manažer, tedy vše, co se spouští při startu) jednoznačně instalovat do PDA.

    ad nákup karty
    Doporučuji při nákupu vyzkoušet. Hodně uživateli vychvalovaný obchod je AH Mobile, tak zkus tam.
    A také pozor na to, aby karta byla SD a nikoli SDHC (pokud se nepletu, tak zatím žádné PDA s tím xxHC si neumí "poradit). A k rychlosti karty - ta se využije na PDA pouze v případě, že se na kartu kopírují filmy, muzika ap. přes čtečku karet, nikoli přes ActiveSync.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    no mam na mysli hlaven microdire disky ( do cf) tie papaju dost
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    12

    No mam 8GB CF kartu a 4GB SD kartu ktore pouzivam sucasne v mojom axime x51v, su vysokorychlostne, tusim 150x a nemam ziaden problem s citelne mensou vydrzou, ani s prehrievanim, takze ja osobne by som sa toho neobaval. Ja to chapem ze dell sa snazi predavat cez seba drahe SD a CF karty takze mozno preto tie vystrahy ))
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od marek73
    No mam 8GB CF kartu a 4GB SD kartu ktore pouzivam sucasne v mojom axime x51v, su vysokorychlostne, tusim 150x a nemam ziaden problem s citelne mensou vydrzou, ani s prehrievanim, takze ja osobne by som sa toho neobaval. Ja to chapem ze dell sa snazi predavat cez seba drahe SD a CF karty takze mozno preto tie vystrahy ))
    co tym chces povedat? je mi fuk aku sikupi kartu a za dalsie robim na technickej podpore notebookov...kazda periferia znizuje vydrz...vravim ze najviac je do badatelne na microdrive napriklad ten od seagate ST1 su vezme 300mA len na nastartovanie
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    2

    Díky za všechny odpovědi. Takže jsem nakonec koupila - Transcend 120x, 8GB. Na dobírku, přes internet, za skvělou cenu necelých 3 000 Kč. Zatím funguje naprosto bezchybně a dokonce se kamarádí i s mou starou čtečkou na CF karty. Tak, teď ještě doufám, že to vydrží a nebudu mustet jednou tohle téma nechtěně rozšiřovat...;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    72

    Chci jen potvrdit Jajina slova. Koupil jsem tu samou kartu a funguje uplne bezvadne. Navic chci reagovat na prispevek duuriho. Compact Flash i Secure Digital karty nepotrebuji zadne napajeni, tudiz nemohou snizovat vydrz. Microdrive je z principu jine zarizeni. Obsahuje mechanicke soucasti a potrebuje napajeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    Citace Původně odesláno od Big_Mitch
    Compact Flash i Secure Digital karty nepotrebuji zadne napajeni...
    Laik žasne, odborník se diví...
    Ale vážně, spotřeba SD karet je oproti microdrive zanedbatelná, přičemž CF karty mají k SD kartě odběr ještě zhruba desetkrát nižší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    3

    Zdravim....
    je mozne, aby v x50v korektne fungovala pametova karta CF o velikosti 16GB ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44514 ) ????
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    146

    Ano, ak nebude fungovat tak ju jednoducho vrat
    Ale mala by slapat :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    59

    Nazdar ludia ,.. ze sdhc necita ziadne ppc ? super tak mam jedine pda na svete ktore cita SDHC lebo tam mam 4 gb SDHC A pojde mi tma niaka ta cf ka ? 16 gb su dost lacne vejdu cca na 1200kc
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    40

    SDHC ti to cte, protoze mas WM6. To je jeden z hlavnich duvodu, proc jsem upgradoval na tento system.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od vitek
    SDHC ti to cte, protoze mas WM6. To je jeden z hlavnich duvodu, proc jsem upgradoval na tento system.
    ono to nezavyssi celkom od software..myslim ze aj HW musi byt pripraveny na SDHC
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Flash 9 a vyšší na PPC
    Od BlastFX v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-06-2008, 20:54
  2. WM6 = AS 4.5 a vyšší = Outlook 2003 a vyšší?
    Od pekro v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-01-2008, 18:08
  3. Nabíjení baterie až od určité kapacity
    Od Hanx_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-04-2007, 00:20
  4. LOOX 420 - AKU vyšší kapacity
    Od selskyrozum v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2006, 20:18
  5. Snižovaní kapacity CF karty
    Od j333x v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-02-2005, 21:50