Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 23 z 23

Téma: Smart2go od Nokie

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Takze sice nemam smartphone, ale snad to bude stejne i pro ne a snad to tu jeste nebylo. Tu aplikaci je nutno zaprve nainstalovat, zadruhe spustit! Aplikace si neco zapise na kartu a teprve pak je mozno stahnout mapu MapLoaderem na tu kartu.
    Avsak i po natahnuti mapy na kartu vsak aplikace nepracuje pouzitelne. Snazil jsem se jeste bez GPS najit nejakou ulici. I pres aktivni datove spojeni, ktere je pry pro vyhledavani treba, se mi nepodarilo nic najit a to ani pri zadani pouze zeme a mesta.
    Aplikace se mi stale snazila vnutit Berlin, pro ktery se zacaly stahovat mapy.
    Po aktivaci GPS se sice kurzor presunul nad Ceskou Republiku a aplikace priblizovala "mapu", z nejakych duvodu se vsak nepouzila mapa z karty ale zacalo nacitani z Internetu. To by nevadilo, ale nacitani skoncilo po zobrazeni maleho kousku silnicni site z ptaci perspektivy. Vice se nestahlo ani po opakovanych pokusech s aktivnim spojenim (a mapou stale na karte).
    Navic i pokud aplikace zna z GPS mou aktualni polohu a snazim se vyhledat napr. nejblizsi hotel, aplikace proste nic nenajde.
    A to nevim ze bych delal neco spatne.
    Toliko k mym prozatimnim zkusenostem s touto navigaci... ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17

    vpx vpx je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    Me se taky neco stahlo, ale vypadalo to tak, ze to konci dalnicema nekde u nasich hranic, jinak nic
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    57

    CZ, SK mapa nema funkcne vyhladavanie - teda ani navigaciu z ulice do ulice...
    da sato obist iba ze sa zaciatok a ciel vyberu priamo na mape...

    ovladanie sa mi oproti TTM zda dost komplikovane....

    co sa tyka SK - mapa je podstane kvalitnejsia ako TTM ale samozrejme na IGO nema... ale pre Smartfony je to najpodrobnejdsia mapa SK ak je momentalne k dispozicii - aje zadara :-))))


    v rakuskej mape samozrejme vyhladavie a planovanie ide bez problemova ulice su aj z cislami - tyka sa to zrejme a ostatnej zapadnej europy....

    je skusane na N73 zo symbianom - nakolko mja SDA nema WM2005 :-((((


    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    115

    Povazujem pocin Nokie za spravny. Ich plan je smely, ale myslim, ze je odsudeny na USPECH! Navigacia ma sice este svoje muchy a preto ju profesionali spociatku nebudu pouzivat, ale siroka verejnost (najma ak Nokia naozaj zacne do svojich pristrojov montovat GPS prijimace tzv. seriovo), predpovedam obrovsky komercny uspech. S nim, ihned ruka v ruke pojde aj kvalita. Mapy su uz dnes velmi kvalitne. O tom sa zadarmo moze presvedcit kazdy. A ked klesnu ceny datovych sluzieb, bude vam uplne jedno kde ste, mapy sa dohraju. Uz dnes je vyborne pokryte Rumunsko, Bulharsko. Ukrajina (vyskusane na vlastnej kozi).

    Ja celemu projektu tlieskam. Presne toto som ocakaval uz pred rokmi. Viac by som doveroval serverovskym aplikaciam, kde by vypocet trasy zohladnoval aj aktualny stav dopravnej siete (stavebne uzavery a obmedzenia) a aktualnu dopravnu situaciu. Vtedy zacnu system pouzivat aj profesionali. Ked sa skvalitni navigacia, na mapky nebude musiet nikto cumiet. Zatial, zial, navigacia ma muchy. V Bratislave obcas naviguje katastrofalne, najma v centre.

    Velmi sa mi osvedcila mapa na Ukrajine. Navigacia sice nie je mozna, ale mapa je dostatocne podrobna (snad az prilis) a aspon viete kde ste. Problem je, ze z mapy sa neda vycitat vyznam zobrazenych ciest a tak je lepsie pouzit este kombinaciu s papierovou mapou a volit trasu podla nej, inak sa mozete dostat na neprejazdne komunikacie (lesne, polne, rozbite).

    Spociatku robi problem prekreslovanie detailov na mape. Zoomovanim (zmensovanim zoomu) sa detaily velmi rychlo vytracaju a tak je clovek nuteny casto panovat (posuvat mapu).

    Pokial niekto nespusti zdielane mapy (ako oznamuje TomTom), tak Smart2Go, nebudu mat, onedlho, konkurenciu (si myslim).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    115

    Citace Původně odesláno od japo
    CZ, SK mapa nema funkcne vyhladavanie - teda ani navigaciu z ulice do ulice...
    da sato obist iba ze sa zaciatok a ciel vyberu priamo na mape...

    co sa tyka SK - mapa je podstane kvalitnejsia ako TTM ale samozrejme na IGO nema...
    Mapa ma funcne vyhladavanie - pozna aj cisla ulic, ma problemy vyhladat nakupne strediska (Tesco, Aupark a pod.), s hotelmi problem nema. Obcas je mapa trocha nadcasova (dialnica pred Zilinou, pumpa pri Kosiciach), niektore okresky je vsak chybaju (Myjava - cesta cez Babulicov Vrch).

    Velmi chvalim rychlost preratania novej trasy!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Bohumil Stejskal
    :? taky bych potřeboval mapu pls :no:
    mapy som vcera bez problemov stiahol, je pravda ze maju pomalsi server ale za pol hodinku som mal u seba celu strednu a vychodnu europu. Pozrel som na kartu a ZIADNE nove subory na nej nevidno!!! Mam zobrazenie aj skrytych a systemovych suborov a fakt nic. Cize nemam vam co poskytnut
    Este k stiahutiu map: Podarilo sa mi to az vtedy ked som nainstaloval software smart2go na SD kartu a tu kartu som potom dal do internej citacky, az potom sa to rozbehlo. Predtym som skusil mnozstvo kombinacii a nebezalo to.
    Inak cezhranicne planovanie ma nejake problemy. Nedokazalo vypocitat trasu SK-H-SRB-BG, hoci lokalne v kazdej krajine to dokaze. Co som skusil, tak trasu vyratalo iba do susednych statov SK-CZ, SK-H, SK-PL atd..
    Celkovo to dizajnom map az napadne pripomina TomTom s tym, ze mapy su skutocne podrobnejsie a co je dolezite, su zadarmo a daju sa stiahnut konkretne staty a nie cele balicky ako u TT.
    Dnes to podrobim skuske naostro - navigacia napriec celym Slovenskom, tak uvidime
    Uz som ale zistil, ze nove useky slovenskych dialnic tam bohuzial este nie su - na rozdiel od iGO, ktore ich uz ma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    12

    problem s cezhranicnym planovanim som odhalil. Madarsko nema prepojenu cestnu siet na mape so Srbskom a Rumunskom, preto nedokaze navigacia vyratat trasu SK-BG.

    Navigacia po Slovensku vyskusana, funguje vyborne, len je to dost ukecane, viac ako IGO... A nevie to po slovensky, len cesky. Celkovo dobry dojem, len to rapidne znizuje vydrz baterky. Plne nabita N73 vydrzala 3,5 hodiny navigovat - potom dosla baterka.
    Samotny GPS modul vydrzal 2-nasobok vydrze telefonu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    115

    Ani nie, ze nie je prepojena. Ono navigacia pre Srbsko a Rumunsko prosto NEEXISTUJE!

    Ta cestina by mi vobec neprekaza, az na to radostne: "... dorazite do cile!". Na tom sa vzdy pobavim, ale v angl. je to rovnako happy, akurat od chlapa.

    Mal som moznost vyskusat nejake oslahnute i-go, t.j. aj neoficialne mapy, a milo ma prekvapilo, podrobnostou map, ovela lepsou, ako Smart2Go!!! Ci na Slovensku, tak aj na Ukrajine. i-go ma fascinoval, ked na Myjave navigoval presne tou trasou, ktoru som si rokmi odkusal ako najidealnejsiu, ale v Bratislave, podobne ako Smart2Go, ale na inych miestach, navigoval.., no budme tolerantni, usmevne.

    Na Smart2Go je zazracne, ze ak uz tu techniku mas (Nokia Symbian + GPS), tak sa k mapam dostanes velmi jednoducho, legalne a zdarma a cena navigacie je obstojna. Problem je, ze Europa je rozdelena na zapadnu a vychodnu a navigacia medzi 2 oblastami nie je mozna, iba po hranicu a od nej. To povazujem za velky nedostatok. Mala by byt moznost, si zakupit celu Europu.

    Mne Nokiacka GPS vydrzi 2 dni, N73 mam na nabijacke, alebo vypinam podsvietenie a klikam na klitoris, ci ako sa ten cudlik vola, ked potrebujem. Pred vjazdom do neznameho mesta, podsvietenie zapnem trvale.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Převod dat z nokie
    Od hradil.24 v sekci HD2
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-01-2011, 18:26
  2. smart2go
    Od japo_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-03-2007, 23:27