Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: activesync a internet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    15

    Mam dotaz. Svuj PDA toshiba 2032 mam pripojene na internet a zaroven ho chci pripojit pres activesync k notebooku. Na internet se pripojuje pomoci interniho mobilu, ktery toshiba obsahuje. Kdyz se pripojim na internet a zaroven na activesync, vse je ok, bezi mi jak pripojeni na internet, tak na notebook s windows XP. Problem je ovsem v tom, ze kdyz se snazim otevrit nejakou stranku z internetu, nesnazi se to hledat onu stranku skrz mobil na netu, ale skrze activesync na notebooku. Nebo si to alespon myslim, protoze PDA nikdy zadnou stranku nedajde dokud je sesynchronizovane s notebookem. Kdyz spojeni s notebookem prerusim, stranka se normalne nacte. Spojeni s internetem mi behem spojeni s notebookem nespadne a bezi oboje najednou, takze bych asi potreboval poradit, jak nastavit aby se pozadovana stranka neotevirala skrze activesunc, ale pres mobil na netu. Dik Pavel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Mam za to, ze nijak. Nejde to, je mozne mit jen jedno spojeni v jeden cas. A taky trosku nechapu, proc tahle potreba. Napiste vic, mozna neco najdeme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Take se domnivam, ze soucasne pripojeni ke dvema ruznym zdrojum neni mozne... Podle ceho soudite, ze jste zaroven pripojen jak pres ActiveSync, tak pres modem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    15

    no ja si to myslim proto, ze kdyz jsem pripojen k actevesync,program, ktery mam v telefonu pro pripojeni na internet ukazuje, ze pripojen jsem a jakmile se odpojim od notebooku, zase muzu brouzdat po www aniz bych se musel znova pripojovat.Mozna, ze to je nejak pozastaveny... to jedno pripojeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Pc s AS je pripojeno k netu ? Pokud jo a pri pripojeni pres AS Vam nejde net, tak mate spatne anstaven pass throught v options. Takze pokud to chapu, hlavne Vas stve, ze pri pripojeni pres AS Vam nejde net. Pokud zmenit tu volbu, pujde to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    15

    zkratka : v pda mam telefon s modemem a potreboval bych se skrze nej pripojit s notebookem na internet. Operaator zadnej software k tomuto ucelu neposkytuje a tvrdi at se obratim na vyrobce pda...(no spis mda).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Melo byt soucasti PDA, jak uz jsem psal SZ. Zkuste pro zacatek nastavit pripojeni v notebooku na Vasi sit, srandardni modem, kominikace pres IrDa. Uvidite, co do udela a taky zkuste juknout, co tam mate za moznost v PDAcku, nejakou utilitku, ktera modem aktivuje timto zpusobem
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    15

    ok, zkusim to nejak... asi delam chybu, ze vubec pripojuju pda pres AS. Zatim diky..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    to urcite, AS k tomu neni urcen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    15

    zkousel jsem vsechno, ale v XP se mi ten modem v PDA proste
    najit nedari.... myslel jsem, ze pres ten usb bych ho nejak nasel, ale nic. kdyz nemam nainst. AS a pripojim do XP kabel s toshibou, napise mi to, ze to naslo toshibu 750... no ja bych jen potreboval nejaky programek pro XP, ktery by umel pres usb kabel pouzit modem v pda....trda myslim si to :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Stejny problem resi v MDA program Wmodem. Zkuste patrat timto smerem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    15

    nejak se nedari,ale na netu jsemzjistil, ze moje pda je v podstate toshiba e570 tusim a ni je integrovany modem siera wireless sb555. Ten je nachlup sttejny jako modem od stejnehoo vyrobce, ktery je nabizen jako CF karta a taky je tak v mem pda zapojen. Je to jako bych mel toshibu s windows 2002 (neni to phone edition) a v ni zasunutej tenhle CF modem. Dokonce jsem ve forech cetl i prispevky lidi, kteri tento modem vypreparovali a uzivali ho jako modem v notebooku primo.. to se mi ale nechce...
    Asi bych mel sehnat nejakou utilitku, ktera doka
    e pouzit modem v CF slotu pocket PC se systemem 2002. ale nalezt se mi ho zatim nedari
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    4

    Predem se omlouvam, jestli tohle patri nekam jinam, ale tady je to celkem dost podobne tomu, co potrebuju rozfungovat...

    Mam E310ku, tudiz pouze USB spojeni s PC a celkem dost nutne potrebuju
    rozfungovat na PPC2002 ftp server - vim o vxFtp a PE Ftp, vse vypada
    chodive a neco z toho jsem uz nedavno rozchodil na svem prvnim wince
    (everex, ce 2.10, rs232). Potiz je prave asi v tom, ze ta toshiba nema RS232,
    a nikde na netu jsem nenasel cestu, jak nakonfigurovat W2K resp WXP
    RAS server, tak aby cekal na prichozi "dialup" od PPC. Na Everexu pres
    RS232 se mi to povedlo, i kdyz to bylo dost osemete (coz je take asi duvod,
    proc ActiveSync pouziva odedavna svou vlastni implementaci RASu pouze pro
    spojeni s PPC - puvodni WinCE Services pro CE 2.10 si v zasade vytvarely
    prave onen standardni RAS server - osobne nechapu, proc to tak neni dosud
    a proc se spis M$ nesoustredil na vyladeni instalace/konfigurace a provozu
    systemoveho RAS serveru, ale budiz ... Uplne samozrejme jsem pri koupi
    PPC pocital s tim, ze RAS pujde i pres USB, s tim, ze na fyzickem mediu nezalezi ...
    Nakonec pri spojovani ActiveSync se ze strany PPC pouziva skryta
    RAS polozka " 'USB Connection " - PPC proste maji driver pro "null modem
    pres USB", ktery se ovsem spojuje s nestandardnim AcitveSync TCPIP
    stackem. Zatimco pri spojeni pres RS232 lze evidentne nakonfigurovat
    desktopovy RAS tak, aby bylo mozne treba normalne "pingnout" na PPC
    (musi byt ovsem zase deaktivovany ActiveSync, coz mi ale v dane situaci
    nevadi), tak pri USB spojeni to tak jednoduche neni, protoze proste
    neexistuje modem ani zadny "null modem" tunelovatelny pres USB, tudiz neni
    co v RAS konfigurovat !!! Pritom hardwarova implementace USB spojeni PPC
    s desktopem je vetsinou udelana pres nejakou formu serioveho USB zarizeni,
    tedy pres to USBcko proste leze tak jako tak interne RS232/null modem
    komunikace ...

    Hledal jsem jestli neexistuje zpusob, jak PPC USB zobrazit na desktopu proste
    jako dalsi COM: port, ale nic takoveho jsem neobjevil a uz ani nejak nemam
    silu to sam hledat. Pritom to spojeni je skutecne realizovane nejakym USB-to-
    serial cipem, na strane PPC, alespon vetsinou ano - PPC ma pak implementaci
    jednoduchou- proste "null modem kabel", ze je to pres USB je jedno.

    ActiveSync obsahuje krasnou databazi vsech podporovanych USB PPC v INF
    souboru driveru WCEUSBSH.SYS. Pridani dalsiho zarizeni pritom predstavuje
    vetsinou jen uvedeni noveho USB VID a PID (vendor/product) a vsadil bych
    se, ze vsechna zarizeni pouzivaji nejky standardni "RS232 over USB" - cosi
    takoveho opravdu existuje a prirozene je to rychlejsi nez obvyklych 115kbps,
    vzhledem k tloustce trubky USB a k tomu, ze mnoho USB2Serial cipu se umi s
    host procesorem spojit treba az na 1Mbps (to ale nemaji vsechna PPC, proto
    jsou nektera pres USB stejne neskutecne pomala jako pres RS232...).

    Vi nekdo co s tim? Alternativou by byl sitovy driver pro USB PPC coz je jeste
    min obvykla zaleyitost. Alespon ten null modem pres USB by hodne pomohl. A
    nebo jsem uplne blbej a prehlid jsem nejaky trivialni reseni, to se taky docela
    klidne muhlo stat ...

    Diky predem
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Z toho popisu je zrejme, ze toho o teto problematice vite vic, nez ja Mozna ted placnu uplnou blbost, ale mozna to bude uzitecne. Pro XDA II existuje driver, ktery umozni vyuzit jejich modem pro pripojeni k Internetu z desktopu, i kdyz jsou pripojene pres USB. Najdete ho zde. netusim, jak to funguje, ale mozna s tim neco vykouzlite....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    23

    Je mozne sa pripojit k internetu cez activesync? Ak ano ako?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Internet via ActiveSync / Připojení via ActiveSync
    Od SixMan v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-10-2007, 23:24
  2. Internet přes ActiveSync
    Od Filip Veškrna_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 20:43
  3. activesync a internet
    Od Baltazarek_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-07-2007, 13:28
  4. MDA Compact ActiveSync Internet
    Od kenda v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-01-2006, 23:29
  5. ActiveSync + internet
    Od Valheru_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-02-2005, 10:47