Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Pomoc s HPC J720 + linux

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Zdravím, potřebuju poradit protože už nevím co dál dělat...
    Chcu si dát na moji J720 Linux, postupuju podle návodu na http://www.lowlevel.cz/log/pivot/entry.php?id=41, nepovedlo se tak jsem zkoušel přijít na něco z http://radiolivre.org/darksnow/jornada/ ale taky nic - stejný problém.
    Popíšu můj postup "instalace", snad někdo odhalí chybu :
    Používám CF kartu Kingston 1GB, abych ji mohl nasekat na oddíly, používám SLAX z LiveCD a CF USB čtečku. Ve slaxu spustím FDISK (přes konzolu) a vytvořím si primární oddíl č. 1 - 10 MB, FAT16, nastavím jej na boot a naformatuju jako MSDOS. Pak primární oddíl č. 2 - nechám zbytek do 1 GB, typ LINUX a naformátuju jako EXT2. Při vytváření oddílů mě nesouhlasí "závěrečný cylinder", nevím proč ale když jsem to jednou nastavil tak, že souhlasil - nic nezměnilo. Dále si stáhnu z lowlevelu tři soubory co mám nakopírovat na FAT, tj. initrd-2.4.31.gz , linexec.exe , vmlinuz-2.4.31-j720-5 + params.txt - nastavím správně. Dále stáhnu image OPIE (ten, kterej je už nachystanej). Soubory co mají přijít na FAT oddíl CF "přetáhnu" pod slaxem (ne kopírování konzolou), stejně tak si ve slaxu otevřu obraz OPIE a obsah nakopíruju na EXT2 partition stylem "přesunout".
    CF dám do Jornady, otevřu Storage Card (pokud se objeví Storage Card 2 tak resetnu a je to OK - Storage Card), zapnu linexec.exe a pak to na cca 4s vytuhne a pak červená čára a začne načítat. Jenže se zasekne na hlášce "Kernel Panic: VFS: Unable to mount root fs on 00:FF. Zkoušel jsem i GPE, jinou verzi OPIE a taky i novější zavaděč 2.43.4. ale pořád to stjné ...

    a ještě foto chyby v FDISKU, ale když se mě to podařilo jednou rozdělit tak, že žádná chyba nebyla, nic se nezměnilo.

    Díky moc za rady, na www.hpcfactor.com jsem našel týpka ktrýmu to udělalo stejnou chybu ale poslali jej na jiný fórum kde se to už neřešilo... Díky za odpovědi, snad se na to přijde - řeším to už tři pátky a jaksi mě došli další možnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Vyreseno !!!!!!!!!!!!!

    Veskery sw pro cf kartu jsem stahoval na pc s win. Do pc se slaxem jsem je nahral a pri tomto kopirovani se muselo neco "zmenit", treba jen velikost apod. Takze jsem vse postahoval na pc se slaxem a pak OK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Mno podle toho, co to vypisuje, to nemůže připojit root oddíl, tedy ten naformátovanej na ext2... můžeš sem pastnou konfigurák toho zavaděče?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Díkec ale už sem to vyřešil, image jsem stahl pod windows a pak je přes jinou cf nakopčil do slaxu a z něj pak na ext2 oddíl. Při tomto kopírování se asi změnil nějaký atribut a image se rozbalila nekorektne. Pak jsem si ju stahl rovnou přes slax z netu, rozbalil na part. a vše je OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Bože, to ten skvělý linux neumí sejmout screen, že sem dáváš fotky (ještě příšerně velký)? Asi ne, když i velký propagátor linuxu a palmu z Brna má na svém blogu taky jen fotky. :sarcastic: :?

    Takže si znovu prostuduj pravidla pro diskutující, hlavně tu část o vkládání a velikosti souborů a příště prosím dodržovat. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Bože, to ten skvělý linux neumí sejmout screen, že sem dáváš fotky (ještě příšerně velký)? Asi ne, když i velký propagátor linuxu a palmu z Brna má na svém blogu taky jen fotky. :sarcastic: :?

    Takže si znovu prostuduj pravidla pro diskutující, hlavně tu část o vkládání a velikosti souborů a příště prosím dodržovat. Díky
    Ale umí, ovšem by napřed musel naběhnout... kernel panic znamená, že se nenačetlo ani jádro, natož to ostatní
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    To : Zdenek Malinsky
    Za ty fotky sorry ale když je načítám od sebe z webu tak sem myslel že je to jedno... Hi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Buď trošku ohleduplný k ostatním. Ne každý sedí na 4 "megový lajně". Kdo má GPRS na PDA a hlídá každý stažený kB, tak ti asi nepoděkoval. Takže příště buď rozumné rozlišení a velikost nebo to dej jako přílohu ke stažení (třeba v zipu) a kdo bude chtít, tak si to stáhne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Oki
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    272

    Prosíím nebyl by tu někdo z brna, kdo by mě pomohl rozdělit tu kartu prosíím
    Dyštak se ozvyte na icq 306-921-424 Moc dík budu vám zavázenej!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Sežen si prvně slax linux... pak se pokusim popsat jak kartu rozdelit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    272

    To sem chtěl udělat, ale prostě nak na to nemam momentalně PC (
    Asi nejseš z brna co?

    Ozvy se na icq prosím
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    "Na to nemam pc..." ten slax je jako LIVE-CD a jede to skoro na vsem nic nemusis instalovat... urcite na to pc mit budes. Jeste ale zvaz jak si ten linux na HPC predstavujes ? Zda li jej chces na pouzivani a nebo ze zvedavosti... Ja jsem se s nim pokousel naucit ale moc se nevedlo a nakonec jsem presel zpet na WCE
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    272

    Ok slax rozjedu předtím šlo o to že sem měl v pytly zdroj na PC!
    Jedná se mi o TENTO linux!
    Když se kukneš do README, tak vidíš spoustu programu + pěknej vzhled.

    Prosím napiš jen navod jak to v linuxu rozdělit
    Moc dík a ty máš jornadu do ted taky???
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12

    Návod se pokusím sepsat... pak ho sem poslu, jornadu mam od vanoc kdy sem ji koupil za 2600.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. OS na J720 !
    Od kerut v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 11:09
  2. Vyucitelnost Smard Card slotu na J720
    Od ok2zar v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-08-2006, 21:10
  3. Linux
    Od Medwidek v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 17:32
  4. Linux vs PDA
    Od William Edgar Coyotte v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 06-10-2004, 09:31
  5. Linux na ppc ?
    Od tief v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 12-10-2003, 21:08